اخبار شرکتها
از سود ۲۲ درصدی تا زیان ۴ درصدی سهام شرکت مپنا
فارس - شرکت مپنا که به عنوان چهارمین شرکت در ۴ شهریور ماه وارد بورس شده، با تغییر سود ۲۲ درصدی با زیان ۴ درصدی مواجه شد که برخی از کارشناسان آینده روشنی را برای این شرکت ۷۹۵ میلیارد تومانی نمیبینند. براساس این گزارش، شرکت مپنا در حالی به عنوان چهارصد و بیست و ششمین در ۲۲ اسفندماه ۸۳ در تالار فرعی بورس با نماد معاملاتی «رمپنا» پذیرفته شده بود که بعد از عدم عرضه سهام این شرکت فعال در صنعت نیروگاهی در سال ۸۴ مقرر شد که در ۱۵ اسفند سال گذشته تا ۱۴۵ میلیون سهم مپنا توسط کارگزاری مفید عرضه شود؛ اما با توجه به قیمت ۲۵۰ تومانی عرضه و تقاضای خرید ۱۳۵ تا ۱۵۰ تومانی سرمایهگذاران، این عرضه با شکست مواجه شد و معامله ۵۰۱ هزار سهمی که با قیمت ۲۵۰ تومان خریداری شده بود، باطل اعلام شد.
بر اساس این گزارش، باعدم فروش سهام این شرکت و ناکامی سازمان خصوصی سازی در این عرضه نا موفق، در همان روز رئیس سازمان خصوصی در جلسه معارفه فولاد مبارکه ضمن هشدار به بخش خصوصی، عدم فروش ۳ درصدی سهام مپنا را به تبانی کارگزاران نسبت داد که با این اظهارنظر موضعگیریهای شدیدی از سوی فعالان بازار سرمایه شد؛ به طوری که موجب عقب نشینی سازمان خصوصیسازی از این موضع شد.
بعد از فروکش شدن این موضعگیریها ابتدا اعلام شد که در اوایل سال جدید سهام مپنا در بورس عرضه خواهد شد؛ اما طلسم این عرضه تا ۴ شهریورماه شکسته نشد.
این درحالی است که قبل از عرضه سهام مپنا در بورس، سرمایه ۳۰۰ میلیارد تومانی این شرکت در دو مرحله به ۷۹۵ میلیارد تومان افزایش یافته بود و مدیران این شرکت که قبلا از عدم تقسیم سود تا سه سال خبر داده بودند، در چرخشی ۱۸۰ درجهای اعلام کردند که ۵۰ درصد از سود ۳۰ تومانی هر سهم را در مجمع سالانه تقسیم خواهند کرد که همزمان با این خبر زمان عرضه سهام ۴ شهریور اعلام شد.
بر اساس این گزارش، قبل از عرضه سهام مپنا که برخلاف باور عدهای در گروه شرکتهای اصل ۴۴ قرار نداشت، کارشناسان کشف قیمت ۱۱۰ تا ۱۳۰ تومانی این سهم را مناسب ارزیابی کردند؛ اما با عرضه ۳۸۸ میلیون سهم، قیمت این سهم بین ۱۳۰ تا ۱۳۵ تومان قیمتگذاری شد که باتوجه به ارزش روز بیش از هزار میلیارد تومانی، مپنا در پله هفتم شرکت بزرگترین بورس قرار گرفت.
اما این عرضه تاکنون با فرجام نامطلوبی همراه شده است؛ به طوری که هر چند قیمت این سهم تا اواخر شهریور با افزایش نرخ به ۱۶۵ تومان هم رسید و با بازدهی ۲۲ درصدی همراه بود؛ اما از اوایل مهرماه سیر نزولی بهای آن آغاز شد و با ادامه این روند تا هفته ها صف فروش چندین میلیون سهمی مپنا پابر جا بود که این وضعیت باعث نگرانی خریداران و سهامداران آن شده بود.
این در حالی است که در ۱۲ آذرماه یکی از سهامداران عمده مپنا (سرمایهگذاری صنایع آب و برق) اقدام به جمع آوری بیش از ۲۹۲ میلیون سهم کرد که این حرکت به بازپسگیری دولت از عرضه سهام مپنا تعبیر شد.
به هر حال با سیر نزولی قیمت سهام مپنا از ۱۶۴ تومان به ۱۲۹ تومان، بازدهی مثبت سهام این شرکت هم اکنون با ۴ درصد زیان مواجه شده است.
ارسال نظر