دو تن از علمای اهل سنت حاشیه خلیج فارس در تالار زاهدان کد معاملاتی دارند

گروه بورس- مدیر تالار بورس منطقه‌ای سیستان و بلوچستان ارزش معاملات انجام شده امسال این تالار را بیش از ۱۵میلیارد تومان اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار ما، فردین منصوری با بیان اینکه این رقم از معاملات صورت گرفته سال گذشته بیشتر است، افزود: در این دوره ۹ماهه همچنین ۵۰۰ کد معاملاتی جدید ایجاد شده است. به این ترتیب طی سه سال گذشته کدهای ایجاد شده در تالار به ۸۵۰۰ کد رسیده است. منصوری ادامه داد:تالار زاهدان در آذر ماه ۸۳ کار خود را آغاز کرد. در این مدت بیش از ۳۶۱میلیون سهم به ارزش ۸۵میلیارد و ۷۳۲میلیون تومان در این تالار دادوستد شده است.

وی به حجم بسیار بالای گردش پول در استان اشاره کرد و افزود: حجم پول در این استان بالاتر از دیگر استان‌ها است، به طوری که در برخی سال‌ها در رتبه دوم بعد از تهران قرار داشته است.

منصوری دلیل این امر را تجارتی بودن استان دانست و گفت: سیستان و بلوچستان استانی مرزی است که با کشورهای افغانستان و پاکستان و سواحل خلیج‌فارس هم‌مرز است، به همین دلیل صادرات و واردات و وجود منطقه آزاد چابهار این منطقه را تجارتی کرده است.

مدیر تالار منطقه‌ای سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در استان فرصت‌های سرمایه‌گذاری کمی وجود دارد که باعث می‌شود به‌رغم مهاجرپذیر بودن این استان، سرمایه‌گذاری در استان‌های دیگر صورت گیرد.

وی در خصوص استقبال از بورس منطقه‌ای زاهدان خاطرنشان کرد: سیستم شهر براساس تجارت است و به این دلیل است که شهروندان استان، معامله‌گران خوبی هستند که براساس مطالعات خود اقدام به خرید و فروش سهام می‌کنند.

منصوری افزود: تعدادی از معامله‌گران این تالار خانم هستند که پای ثابت تالار هستند و بسیار دقیق و از نزدیک آخرین اخبار شرکت‌ها و معاملات را پی‌گیری می‌کنند. به‌خصوص در مورد سهام مشمول اصل ۴۴ که همزمان در استان نیز با اقبال زیادی روبه‌رو شدند.

وی همچنین به استقبال اهل سنت از معامله در بورس منطقه‌ای سیستان و بلوچستان اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه اهل سنت به شدت در خصوص مسائل ربوی حساس هستند، ما توانستیم از رهبر اهل سنت، فتوایی در خصوص ربوی نبودن معاملات بورس بگیریم که به این ترتیب آماده کردن شرایط و آشناسازی اهل سنت از نحوه انجام معاملات، آنها نیز از سرمایه‌گذاری در بورس استقبال کردند.

منصوری تاکید کرد: با فرهنگ‌سازی صورت گرفته در خصوص بورس حتی دو تن از علمای اهل سنت که در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس هستند با مراجعه به تالار زاهدان، کد سهامداری نیز دریافت کردند تا در معاملات شرکت کنند و به خرید و فروش سهام بپردازند.

وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته برای ۳۵۰۰ نفر کلاس‌های آموزشی در تالار منطقه‌ای سیستان و بلوچستان برگزار شده است، خاطرنشان کرد: زاهدان شهری دانشگاهی است که بعد از تهران با داشتن بیش از ۲۰هزار دانشجو رتبه دوم را از نظر تعداد دانشجویان دارا است. منصوری ادامه داد: قشر جوان، دانشجویان و استادان و پزشکان بیشترین مراجعان حضوری به تالار بورس منطقه‌ای را دارند که به خاطر فضای کسب و کار و روح تجاری حاکم بر شهر است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر ۵ کارگزاری در استان مشغول به کار هستند و سیمان خاش نیز تنها شرکت استان است که در بورس پذیرفته شده است.

این در حالی است که مذاکرات گسترده‌ای برای ورود شرکت‌های دیگر استان به بورس انجام شده است.

منصوری افزود: حدود ۳۰ شرکت که بیشتر به فعالیت مواد غذایی و تولیدات لوله و پلاستیک مشغول هستند شرایط پذیرش در بورس را دارند.

اما با توجه به اینکه اغلب آنها سهامی خاص هستند و پذیره‌نویسی عمومی نداشته‌اند شرایط سخت‌تری برای ورود خواهند داشت.

منصوری تاکید کرد: با توجه به سرمایه‌گذاری انجام شده از سوی دولت در این منطقه، استان زاهدان برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی برنامه‌های زیادی در دست اجرا دارد. به طوری که گردش پولی در این منطقه که به منظور تجارت است نیز بیانگر این مساله است.