سنا- مهم‌ترین اخبار بازار سهام کشورهای عربی در یک هفته گذشته منتشر شد. افزایش شاخص بورس‌های امارات در آخرین روزهای سال

به گزارش گلف‌نیوز، بازارهای سهام امارات متحده عربی در هفته گذشته به شدت افزایش یافت و ارزش جاری بازار ۱/۸‌میلیارد دلار رشد پیدا کرد.

قیمت سهام شرکت «عمار» که بزرگ‌ترین شرکت بورس‎های امارات است با افزایش ۴/۱۱‌درصدی به ۲/۱۵درهم رسید که به تنهایی ۶/۲‌میلیارد دلار به ارزش جاری بازار امارات افزود. تحلیل‎گران معتقدند که این صعود همچنان ادامه خواهد داشت.

همین روزنامه به نقل از «مرجع اوراق بهادار و کالای امارات (ESCA)» - مرجع ناظر بر بازارهای سرمایه امارات - اعلام نمود که از ابتدای سال ۲۰۰۸ ساعات دادوستد در بورس‎های امارات بدین صورت افزایش خواهد یافت: جلسه پیش از گشایش از ۳۰/۹ تا ۱۰ و ساعات معاملات از ۱۰ تا ۱۴ خواهد بود.

تداوم همکاری تجاری پاکستان و امارات

به گزارش امارات بیزینس، تجار پاکستانی که در امارات زندگی می‎کنند، اعلام کردند که به‌رغم ترور بی‎نظیر بوتو، تجارت بین کشور متبوع و این کشور حاشیه خلیج‌فارس همچنان برقرار خواهد بود. تجارت دوجانبه بین این دو کشور امسال به ۵‌میلیارد دلار رسید.

امتناع نزدک از پیشنهاد بورس دبی

به گزارش رویترز، نزدک طی اطلاعیه‎ای که هفته گذشته از «کمیته سرمایه‎گذاری خارجی ایالات متحده» منتشر شد، اعلام کرد که از فروش سهام خود به بورس دبی عقب نشینی کرده است.

سخنگوی بورس نزدک اعلام کرد که به زودی اطلاعیه رسمی در این باب منتشر خواهد شد. وی از هرگونه اظهار نظر در مورد صحت یا عدم صحت گزارش‌های پیشین امتناع کرد.

رشد ۸/۱۰‌درصدی سرمایه‎گذاری مستقیم خارجی در امارات

سرمایه‎گذاری مستقیم خارجی در امارات متحده عربی در سال ۲۰۰۶ با ۸/۱۰‌درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۷/۱۸‌میلیارد دلار رسید. بیشترین حجم این سرمایه‎گذاری با ۶۲‌درصد در دبی انجام گرفت.

ابوظبی با ۲۴، شارجه با ۱۰ و سایر شیخ‌نشینان با ۴‌درصد در مقام بعدی قرار داشتند.

آژانس تورم در امارات

به گزارش گلف‌نیوز، سلطان بن ناصر السویدی رییس کل بانک مرکزی امارات اعلام کرد که به زودی این کشور جهت بررسی نرخ فزاینده تورم در این شیخ‌نشین، یک آژانس آماری تاسیس خواهد کرد.

وی بر مسوولیت وزارت اقتصاد بر توجه بیشتر بر فشار تورم تاکید کرد. اکثر کارشناسان نرخ تورم در این کشور در حال حاضر را حدود ۱۰‌درصد تخمین می‎زنند.

کاهش مالیات بر سود برای شرکت‎های خارجی در کویت

به گزارش آسوشیتدپرس، مجلس کویت جهت جذب سرمایه‎گذاری خارجی و تنوع بخشیدن به اقتصاد این کشور، قانونی تصویب کرد که به موجب آن مالیات بر سود متعلقه به شرکت‎های خارجی در کویت از ۵۵ به ۱۵‌درصد کاهش می‎یابد.

مصطفی الشمالی وزیر دارایی کویت طی گزارشی به مجلس این کشور اعلام کرد که سال گذشته کمتر از ۳۰۰میلیون دلار سرمایه‎گذاری خارجی جذب این کشور شد در حالی که این میزان برای عربستان سعودی حدود ۱۸‌میلیارد دلار بود.

رشد ۷/۶ درصدی صادرات عربستان در سال گذشته

به گزارش عرب‌نیوز و به نقل از اطلاعیه منتشره از سوی «دپارتمان آمار عمومی»، صادرات کالاها و خدمات عربستان سعودی در سال ۲۰۰۷ با ۷/۶‌درصد افزایش به رقم بی‎سابقه ۲/۲۴۰‌میلیارد دلار رسید.

صادرات کالاهای غیر نفتی با رشد ۹/۲۴‌درصد به ۸/۱۰۶‌میلیارد دلار رسید.

افزایش سه برابری بدهی خارجی امارات

به گزارش گلف‌نیوز و بنا بر بولتن منتشره از سوی «اتاق بازرگانی و صنایع دبی» به علت اخذ وام‎های عمده از بانک‌ها و سایر شرکت‎ها طی دو سال گذشته، نرخ بدهی خارجی امارات سه برابر افزایش داشته است.

این اتاق تخمین زد که سهم بدهی خارجی امارات در تولید ناخالص داخلی (GDP) از ۴/۵۸‌درصد در سال گذشته به ۵/۶۲‌درصد تا سال ۲۰۱۰ برسد.

عدم اطمینان مقامات بحرینی از واحد پول مشترک در تاریخ مقرر

رشید محمد المعراج، رییس کل بانک مرکزی بحرین اعلام کرد که این کشور هیچ‌گونه نظری نسبت به معرفی واحد پول مشترک

بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس در تاریخ تعیین شده ندارد.

وی بر تاسیس بازار مشترک و فعالیت‎های اقتصادی نزدیکتر بین اعضا به عنوان اولویت اول نام برد. مهلت رسمی این اتحاد پولی سال ۲۰۱۰ در نظر گرفته شده است.