برنامه واگذاری واحدهای پتروشیمی اعلام شد
گروه بورس- رییس کل امور مجامع سهام پتروشیمی، گفت: محدودیت گذشت دو سال از زمان بهرهبرداری برای پذیرش یک مجتمع در بورس برداشته شده و پیشبینی درآمد و هزینههای سالهای آینده ملاک عمل قرار میگیرد. حسین علی زادمهر در گفتوگو با «ایسنا»، ضمن اشاره به اینکه این موضوع هنوز به شکل رسمی اعلام نشده است، افزود: در ابتدا پیشبینی برای اولین عرضه به صورت عرضه ۹درصد سهام فنآوران بود (پنجدرصد از سهام پتروشیمی و چهاردرصد بخشخصوصی) ولی به دلیل عدم همراهی سهامداران خصوصی برای واگذاری چهاردرصدی و از طرف دیگر به دلیل این که شرایط بورس اجازه عرضه تنها پنجدرصد از سهام پتروشیمی مذکور را به ما نمیداد، لذا عرضه سهام این مجتمع در بورس با تاخیر روبهرو شد، ولی طی مذاکراتی که با سازمان بورس و اوراقبهادار انجام شده، آنها این موضوع (عرضه تنها پنجدرصد سهام) را پذیرفتهاند.
انجام آخرین مرحله پذیرش فنآوران
به گفته وی، آخرین مرحله از پذیرش شرکت در بورس تهیه امیدنامه و انتشار آن در سایت سازمان بورس و اوراقبهادار است که این امر نیز با ارائه اطلاعات کامل مجتمع از سوی پتروشیمی و مجتمع فنآوران انجام شده است.
عرضه ۱۰درصد باقیمانده منوط به سازمان بورس
وی درباره ۲۰درصد سهمی که باید از شرکت پتروشیمی فنآوران واگذار شود، گفت: ما ۱۰درصد سهم خودمان را که پنجدرصد در روز اول و پنجدرصد به مرور زمان است را عرضه میکنیم و ۱۰درصد بقیه به سازمان بورس و اوراقبهادار و به نوع تعامل این سازمان با سایر سهامداران بستگی دارد که عرضه ۱۰درصدی باقیمانده را چطور فراهم کنند، ولی این آمادگی را داریم که تا پایان آذر ماه سهام آن را به بورس عرضه کنیم.
گفتنی است؛ ۴۹درصد سهام پتروشیمی فنآوران دولتی است و ۵۱درصد سهام آن مربوط به بخشخصوصی (مشتمل بر صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری) است.
تمهیدات اندیشیده شده برای جلوگیری از تاخیرها
وی درباره این که آیا تمهیدات لازم برای واگذاری سایر مجتمعها به بورس به عمل آمده تا دیگر مثل فنآوران دچار تاخیر نشوند؟ گفت: ما برای واحدهای خراسان، رازی و تبریز به دلیل این که سهامدار عمده آنها هستیم، هیچ مشکلی نداریم و فقط باید شرایط آن شرکتها را سازمان بورس و اوراقبهادار برای عرضه سهام با قوانین و مقررات مربوط بپذیرد و مجوز عرضه سهام آنها را صادر کند.
او درباره واگذاری سایر واحدهای پتروشیمی نیز گفت: پتروشیمی زاگرس، ارومیه، بیستون، هگمتانه، امیرکبیر، شرکت حملونقل پتروشیمی، جم و مارون که در شرف بهرهبرداری یا گذشت زمان کمی از تولید خود هستند، سال آینده در بورس قابل عرضه هستند.
پتروشیمی زیانده نداریم
وی در خصوص این که آیا در شرکت ملی صنایع پتروشیمی واحد پتروشیمی زیانده وجود دارد؟ گفت: پتروشیمی زیانده نداریم، مگر این که شرکتی باشد که مراحل ابتدایی راهاندازی خود را طی کند و هنوز به ظرفیت اسمی تولید نرسیده باشد.
چگونگی واگذاری طرحهای جدید پتروشیمی
وی در خصوص طرحهای جدید پتروشیمی و واگذاری آنها گفت: در طرحهای جدید سهام شرکت ملی صنایع پتروشیمی ۲۰درصد و بقیه مربوط به شرکتهای خصوصی و اشخاص حقیقی میشود. این شرکتها دیگر قابل عرضه در بورس نیستند، ولی در بازار سرمایه میتوان آنها را عرضه کرد.
او در خصوص این که آیا برنامهای برای واگذاری مجتمعهای پتروشیمی از طریق مزایده دارید؟ گفت: برای مزایده ما برنامهای نداریم و در این خصوص تصمیم نهایی را سازمان خصوصیسازی اعمال میکند.
دلایل عدم موفقیت عرضه سهام فولاد و ایرالکو
وی درباره عدم موفقیت عرضه سهام فولاد و ایرالکو نیز گفت: طی دو ماه اخیر سهام این شرکتها بارها در شرایط مختلف عرضه شده، ولی تقاضا برای خرید سهام آنها وجود نداشته است.
در مورد نبود تقاضا برای سهام مذکور و حتی سهامی که در آینده قابل عرضه باشد، اعم از بانکها، پتروشیمیها، بیمهها و مخابرات بایستی ایرادها بررسی شود و ریسک بازار اعم از سیستماتیک و غیر سیستماتیک به حداقل رسیده و امکانات افزایش کشش در تقاضا فراهم شود.
زادمهر در پایان با تاکید بر وجود مزیت نسبی کشور در صنایع پتروشیمی اظهار کرد: در این زمینه باید توجه بیشتری به امکانات موجود کشور مثل وجود مواد اولیه فراوان، نیروی انسانی کارآمد و انرژی ارزان قیمت و دسترسی به آبهای بینالمللی شود. لازم است که برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر، ایجاد اشتغال، آبادانی کشور و افزایش درآمد ملی، سرمایهگذاری بیشتری در صنعت پتروشیمی برای فرآوری ذخایر گازی و نفتی کشور صورت گیرد.
عرضه فنآوران تا دو هفته دیگر
از سوی دیگر کارگزار معرف شرکت پتروشیمی فنآوران در گفتوگو با «فارس» از برگزاری جلسه معارفه و بازدید سرمایهگذاران و کارگزاران در هفته آینده و عرضه قطعی ۵درصد سهام پتروشیمی فنآوران تا دو هفته آینده خبر داد.
ابراهیم قربانی فرید، گفت: دیروز در خصوص مراحل عرضه ۵درصدی سهام پتروشیمی فنآوران با مسوولین سازمان خصوصیسازی جلسهای برگزار و آخرین تصمیمگیریها اتخاذ شد.
وی ادامه داد: براساس برنامههای تعیین شده در یکی از روزهای هفته آینده ضمن بازدید سرمایهگذاران و کارگزاران از این شرکت، جلسه معارفهای نیز برگزار خواهد شد.
قربانی فرید که کارگزار معرف و عرضهکننده سهام پتروشیمی فنآوران است در رابطه با وضعیت ارایه اطلاعات شرکت به بورس گفت: سازمان حسابرسی اعلام کرده که ظرف ۷ تا ۱۰ روز آینده گزارش صورتهای مالی ۶ ماهه پتروشیمی فنآوران را ارایه خواهد کرد.
وی در خاتمه ابراز داشت: سهام پنجمین شرکت اصل ۴۴ قانون قطعا تا دو هفته آینده در تابلوی فرعی معاملات بازار سهام عرضه خواهد شد.
ارسال نظر