۷ عضو هیات‌مدیره کانون نهادهای سرمایه‌گذاری در جلسه روز یکشنبه انتخاب می‌شوند

گروه بورس- علیرضا باغانی: مجمع موسسین سومین نهاد خودانتظام بازار سرمایه ایران فردا برگزار خواهد شد.

دکتر حسین زارعی، قائم مقام موسسه توسعه صنعت سرمایه‌گذاری که با خبرنگار «دنیای اقتصاد» سخن می‌گفت، با بیان این مطلب افزود: قانون بازار اوراق بهادار، قانونی مبتنی بر نهادهای خودانتظام است و شرکت بورس نخستین نهاد خودانتظامی است، که در بازار شکل گرفته است. وی کانون کارگزاران را دومین نهاد خودانتظام بازار سرمایه دانست و گفت: در راستای تشکیل نهادهای خودانتظام بازار، فردا یکشنبه، مجمع موسسین سومین نهاد خودانتظام بازار با عنوان کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران متشکل از شرکت‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های بازنشستگی، شرکت‌های تامین سرمایه و سایر سرمایه‌گذاران نهادی برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه ضرورت وجود چنین نهادی قبل از اینکه قانون آن را مطالبه کند، در بازار سرمایه ایران احساس می‌شد، گفت: در سال ۷۹ ضرورت وجود نهادی متشکل از مجموعه شرکت‌های سرمایه‌گذار، موجب شد تا موسسه‌ای تحت عنوان توسعه صنعت سرمایه‌گذاری ایران ایجاد شود که این موسسه تاکنون به فعالیت خود ادامه داده است.

دکتر زارعی، درباره وضعیت کانون نهادهای سرمایه‌گذاری گفت: این کانون در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران ثبت شده و از این سازمان مجوز دریافت کرده است.

قائم‌مقام موسسه توسعه صنعت سرمایه‌گذاری، انتظام بخشیدن به فعالیت‌های شرکت‌های سرمایه‌گذاری و دیگر نهادهای سرمایه‌گذار کشور را مهم‌ترین هدف تشکیل کانون کارگزاران عنوان کرد و ادامه داد: تنظیم استانداردهای رفتار حرفه‌ای از سوی چنین کانونی می‌تواند موجب افزایش سطح اعتماد عمومی جامعه سرمایه‌گذاران به چنین نهادهایی شود، در واقع حرفه سرمایه‌گذاری نهادی مثل بسیاری از حرفه‌های دیگر نیازمند اعتماد عمومی است، زیرا سرمایه‌گذاران برای در اختیار داشتن وجوه مردم نیازمند اعتمادسازی هستند.

این کارشناس بازار سرمایه درباره وظایف کانون نهادهای سرمایه‌گذاری گفت: ایجاد ارتباط مستمر و مناسب بین شرکت‌های عضو و مقامات بازار سرمایه، نظارت بر اجرای دقیق قوانین و مقررات بازار سرمایه در شرکت‌های عضو از جمله وظایف این تشکل خودانتظام است.

به گفته وی، نخستین نشست موسسان کانون نهادهای سرمایه‌گذاری در هفدهم تیرماه سال‌جاری تشکیل شده بود که طی برگزاری این جلسه ۱۳ شرکت فعال بازار از جمله سرمایه‌گذاری غدیر، سرمایه‌گذاری صنعتی پیام، سرمایه‌گذاری بهمن، سرمایه‌گذاری امید، سرمایه گذاری بانک ملی، سرمایه‌گذاری ملی ایران، سرمایه‌گذاری آتیه‌اندیشان مس و سرمایه‌گذاری بانک اقتصاد نوین به عنوان اعضای هیات موسس شرکت انتخاب شدند.

دکتر زارعی همچنین افزود: عمده فعالیت این هیات تا به امروز به تهیه و تدوین اساسنامه کانون و اخذ مصوبه از سازمان بورس مربوط می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که میزان سرمایه‌ کانون نهادهای سرمایه‌گذاری چقدر است، گفت: این کانون همانند سایر کانون‌ها فاقد سرمایه است و از طریق دریافت حق عضویت از اعضا هزینه فعالیت سالانه خود را تامین می‌کند.

وی در عین حال گفت: با توجه به ارزش روز بیش از ۶۰شرکت سرمایه‌گذاری یا سرمایه‌گذاران نهادی که عضو کانون هستند، می‌توان گفت که یک تشکل چند صد میلیارد دلاری در بازار سرمایه اعلام موجودیت کرده و با برگزاری نخستین مجمع خود، فعالیت‌های گسترده‌ای را در بازار سرمایه کشور آغاز خواهد کرد.

قائم‌مقام موسسه توسعه صنعت سرمایه‌گذاری از استقرار کانون نهادهای سرمایه‌گذاری در ساختمان این موسسه خبر داد و گفت: در حال حاضر قرار است که ساختمان موسسه توسعه صنعت سرمایه‌گذاری در اختیار کانون قرار گیرد.

وی گفت: مجمع موسسین کانون نهادهای سرمایه‌گذاری روز یازدهم آذرماه سال‌جاری در اتاق بازرگانی ایران برگزار خواهدشد، که در آن مدیران و نمایندگان شرکت‌های سرمایه‌گذاری و مقامات ناظر بورس حضور خواهند داشت.

وی انتخاب ۷ نفر به عنوان نخستین اعضای هیات‌مدیره کانون و تصویب اساسنامه پیشنهادی هیات موسس را از جمله دستور جلسه‌های کانون نهادهای سرمایه‌گذاری عنوان کرد و گفت: عمدتا شرکت‌های بزرگ در مجمع حق رای دارند.

وی ملاک دریافت حق عضویت از شرکت‌های سرمایه‌گذاری را سرمایه شرکت‌ها بیان کرد، و گفت: هر شرکت براساس سرمایه‌ای که دارد، حق عضویت به کانون پرداخت می‌کند.

به گفته دکتر زارعی، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی و روزنامه کثیرالانتشار از دیگر دستورهای مجمع موسسین کانون‌ نهادهای سرمایه‌گذاری است.

به نوشته خبرنگار ما، موسسه توسعه صنعت سرمایه‌گذاری تاکنون به عنوان دبیرخانه کانون نهادهای سرمایه‌گذاری فعالیت کرده و با برگزاری مجمع روز یک‌شنبه، فعالیت‌های این موسسه در قالب کانون ادامه خواهد یافت.