درخواستهای افزایش سرمایه راهی کدال میشود
غلامرضا ابوترابی با اعلام این خبر گفت: با توجه به فراهم شدن زیر ساختهای الکترونیک، تمام ناشران اوراق بهادار باید درخواست افزایش سرمایه خود را از طریق سامانه کدال به مدیریت نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سازمان بورس ارسال کنند و از ارسال کاغذی درخواست افزایش سرمایه خود پرهیز کنند.
سنا- رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایهای سازمان بورس و اوراق بهادار از حذف درخواستهای کاغذی افزایش سرمایه شرکتهای بورسی و فرابورسی خبر داد.
غلامرضا ابوترابی با اعلام این خبر گفت: با توجه به فراهم شدن زیر ساختهای الکترونیک، تمام ناشران اوراق بهادار باید درخواست افزایش سرمایه خود را از طریق سامانه کدال به مدیریت نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سازمان بورس ارسال کنند و از ارسال کاغذی درخواست افزایش سرمایه خود پرهیز کنند. وی با بیان اینکه سازمان بورس به درخواستهای کاغذی افزایش سرمایه ناشران اوراق بهادار رسیدگی نمی کند، افزود: لذا کلیه ناشران اوراق بهادار باید درخواستهای افزایش سرمایه خود را از طریق سامانه کدال به این سازمان ارسال کنند.
ابوترابی درباره افزایش سرمایه شرکتهای بورسی در ۹ ماهه امسال گفت: از ابتدای سال تا پایان آذرماه امسال، ۱۳۰ پرونده درخواستی شرکتها در خصوص افزایش سرمایه در سازمان بورس و اوراق بهادار مورد بررسی قرار گرفت که منجر به صدور ۷۵ مجوز افزایش سرمایه بالغ بر ۷۴ هزار و ۷۹۵ میلیارد ریال شد.
رییس نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سازمان بورس ادامه داد: مبلغ ۴۴هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال مربوط به شرکتهای پذیرفته شده در بورس، مبلغ ۲۲ هزار و ۹۷۳ میلیارد ریال آن مربوط به شرکتهای فرابورسی و مبلغ ۷ هزارو۴۶۲ میلیارد مربوط به سایر شرکتهای ثبت شده نزد سازمان بورس بود.
وی در پاسخ به این سوال که شرکتهای بورسی افزایش سرمایه خود را از چه محلهایی تامین کردند، اظهار کرد: مبلغ ۴۰ هزار و ۶۴۵ میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی، مبلغ ۷ هزار و۲۸۴ میلیارد ریال از محل سود انباشته و مبلغ ۶۳۹ میلیارد ریال از محل اندوختهها و از محل مازاد تجدید ارزیابی بود.
رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایهای درباره ثبت شرکتها بر اساس الزام ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه گفت: تعداد ۳۹ شرکت امسال بر اساس الزام این ماده نزد سازمان بورس به ثبت رسیدند و ۱۰ پرونده هم در حال رسیدگی است. البته از ابتدای سال ۹۰ که الزام ماده ۹۹ برنامه ۵ ساله پنجم توسعه اجرایی شد، مجموعا ۱۵۵ شرکت سهامی عام را ثبت کردیم و ۱۱۷ شرکت سهامی خاص نیز بر اساس الزام قانون بازار اوراق بهادار نزد این سازمان به ثبت رسیدند.
وی اظهار داشت: ۶۰ شرکت سهامی عام نیز بر اساس مصوبات اخیر شورای عالی بورس و هیات مدیره سازمان بورس از فهرست شرکتهای ثبت شده نزد این سازمان حذف شدند.
ابوترابی درباره شرایط شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت و ورودشان به فرابورس گفت: شرکتهایی که بخواهند در بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران درج شوند، مستلزم ثبت نزد سازمان بورس هستند به همین علت بسیاری از شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت نزد سازمان ثبت شدند و مقدمات درج نام آنها در فرابورس در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در انتظار رأی شورای عالی اصل ۴۴ هستند که مشخص شود سهام این شرکتها قابلیت معامله در بازار سرمایه را دارد یا خیر ؟ که در صورت تایید این شورا، مراحل درج نام این شرکتها در فرابورس آغاز میشود.
ارسال نظر