گروه بنگاه‌ها- مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب محل استفاده ۷۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت را اعلام کرد.

حمید بورد در این رابطه اظهار کرد: شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب یکی از بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان نفت خام در ایران و دومین شرکت بزرگ خاورمیانه است.این شرکت توان تولید روزانه بیش از ۳میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت و بخش زیادی از گازهای همراه را در اختیار دارد.

بورد با اشاره به گردش مالی سالانه بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد این شرکت افزود: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در ۴ استان ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویر‌احمد و بوشهر فعال است. مجموعه ما در نظر دارد به منظور توسعه فعالیت‌های خود در طرح‌های توسعه و نگهداشت تولید از مشارکت سرمایه‌های ملی و از طریق فروش اورق مشارکت منابع مالی جدیدی را تامین کند.

وی درباره آغاز به کار این شرکت گفت: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از حدود یک قرن پیش و البته با عناوین مختلف فعالیت خود را آغاز کرد.این شرکت از سال ۷۷ باتغییرات گسترده ساختاری رسما به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تغییر نام داد و هم اکنون با ۵ شرکت تولیدی و ۳شرکت خدمات پشتیبانی عملیات تولید در حال فعالیت است.

بورد با اشاره به اینکه این شرکت زمینه اشتغال مستقیم بیش از۶۰ هزار نفر را ایجاد کرده ، افزود: پروژه‌های توسعه ای و نگهداشت توان تولید، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های اشتغالزا برای هزاران نفر در سطح ۴ استان کشور است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب درباره محل خرج‌کرد مبلغ ناشی از فروش این اوراق گفت: این مبلغ برای مجموعه پروژه‌های توسعه‌ای در زمینه‌های جمع آوری و تزریق گازهای همراه، نمک‌زدایی‌ها و بهره‌برداری جدید، حفاری، تعمیر و تکمیل چاه‌های جدید یا در حال تولید، خطوط انتقال جریانی و صادراتی نفت‌های تولیدی،تعمیر و نگهداری تاسیسات درحال تولید و طرح‌ها‌ی تولید گاز مایع و سیستم‌های انتقال خوراک پتروشیمی‌های کشور به مصرف خواهد رسید. بورد ادامه داد: طرح‌های بالادستی نفت کلا دوره بازگشت سرمایه بسیار کوتاهی دارند و حتی در برخی بخش‌ها به حدود یک‌سال می رسد، اما چون این منابع در مجموع تمام طرح‌ها پخش می‌شود و برخی طرح‌ها بحث تعمیر نگهداری و پشتیبانی تاسیسات فعلی است، فکر می‌کنیم به راحتی در مدت پیش‌بینی شده برای بازگرداندن اصل مبالغ اوراق، این سرمایه تامین و با سود آن به راحتی از محل درآمدهای طرح‌های ما قابل تامین است.

وی به پروژه‌های آینده شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اشاره کرد و گفت: بیش از ۲۰ پروژه مختلف در زمینه بهره‌برداری و نمک‌زدایی، کارخانجات جمع‌آوری و انتقال گازهای همراه، پروژه‌های تولیدگازهای مایع و تزریق گاز، باز‌سازی، نوسازی و جایگزینی خطوط لوله‌های نفت صادراتی که در ۲ سال آینده شروع خواهند شد. بورد در‌خصوص وجود تحریم‌ها و اثرات تحمیلی آن بر روند کارکرد شرکت گفت: بخش زیادی از تجهیزات صنایع نفت و گاز درسال‌های اخیر توسط صنعتگران داخلی با حمایت فنی و اقتصادی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در داخل تامین و ساخته شده است. همچنین در بخش‌هایی که نیاز به کالای خارجی داشتیم تاکنون به مشکلی برخورد نکرده‌ایم.