شاخص سهام از ۳۶ هزار هم عبور کرد
آغاز طوفانی زمستان بورس
دنیای اقتصاد- در حالی پاییز ۹۱ بورس تهران با ثبت بازدهی رویایی ۸/۳۴ درصدی به پایان رسید که زمستان این بازار هم طوفانی آغاز شد.روز گذشته باز هم شاخص بورس تهران با رشد ۲۸۰ واحدی مواجه شد تا به این ترتیب ورود خود به فصل زمستان را با امیدواریهای مضاعفی مواجه ساخته و شاخص ۳۶ هزار واحدی را هم به نمایش بگذارد.در این بین بررسی کارنامه گروههای بورسی در ۹ ماه گذشته از پیشتازی ۳ گروه زراعت، کانیهای فلزی و فلزات اساسی در بازار سرمایه ایران حکایت دارد، گروههایی که بازدهی به مراتب بالاتری از بازدهی ۳۸ درصدی بازار داشتهاند.
معرفی سودآورترین گروههای بازار
دنیای اقتصاد- در حالی پاییز ۹۱ بورس تهران با ثبت بازدهی رویایی ۸/۳۴ درصدی به پایان رسید که زمستان این بازار هم طوفانی آغاز شد.روز گذشته باز هم شاخص بورس تهران با رشد ۲۸۰ واحدی مواجه شد تا به این ترتیب ورود خود به فصل زمستان را با امیدواریهای مضاعفی مواجه ساخته و شاخص ۳۶ هزار واحدی را هم به نمایش بگذارد.در این بین بررسی کارنامه گروههای بورسی در ۹ ماه گذشته از پیشتازی ۳ گروه زراعت، کانیهای فلزی و فلزات اساسی در بازار سرمایه ایران حکایت دارد، گروههایی که بازدهی به مراتب بالاتری از بازدهی ۳۸ درصدی بازار داشتهاند. جنب پل حافظ
زمستان بورس رکوردشکن آغاز شد
گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران فصل زمستان سال ۹۱ را با ثبت یک رکورد جدید دیگر شروع کرد و دیروز توانست برای نخستین بار در تاریخ ۴۶ساله این بازار شاهد شاخص ۳۶هزار واحدی باشد.
دیروز بازگشایی نماد پتروشیمی فن آوران با تاثیر مثبت ۱۰۰واحدی موجب شد تا شاخص بتواند در نهایت ۲۸۰واحد رشد معادل ۷۸/۰ درصد را شاهد باشد و در نهایت به ۳۶هزار و ۴۰واحد برسد. این امر موجب شد تا پس از یک فصل رکوردشکنی، بازار سهام همچنان امیدوارکننده ظاهر شود. دیروز پتروشیمی فن آوران با تعدیل سود هر سهم خود به میزان ۴۸ درصد شاهد جهش خیرهکننده ۴۰درصدی در بازگشایی نماد بود تا بار دیگر قدرت گروه پتروشیمی در سال جاری را به رخ بازار بکشد.
دیروز معاملهگران شاهد اقبال سرمایهگذاران به دو گروه پتروشیمی و تجهیزاتی بورس بودند. جایی که نمادهای عمده این دو گروه از جمله پتروشیمیهای مارون، خارک و شیراز و شرکتهای مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران و حفاری شمال با صف خرید همراه شدند. در همین حال با پایان سه ماهه سوم فعالیت شرکتهای بورسی انتظار میرود بازار در چند هفته آینده بر مدار گزارشهای ۹ ماهه شرکتها حرکت کند؛ امری که میتواند برای شرکتهایی که گزارشهای قابل اعتنایی را منتشر میکنند به معنای رشد قیمتی باشد. در همین حال بازار همچنان در انتظار عرضههای اولیه است؛ در این بخش پتروشیمی خراسان از زیر مجموعههای تامین اجتماعی و هلدینگ نفت و گاز پارسیان و توکابتن از شرکتهای زیر مجموعه توکا فولاد نیز به بازار سرمایه نزدیک شدهاند.
در همین حال معاملهگران در تحولات مهم عصر شنبه شاهد سخنان رییسجمهوری هستند که در دومین سالگرد اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها به تشریح شرایط اقتصادی کشور خواهد پرداخت و انتظار میرود این امر بر بازار روز یکشنبه موثر باشد. در مسائل سیاسی خارجی نیز سخنگوی کاترین اشتون با تاکید بر تعهد ۱+۵ به برگزاری دور دیگری از گفتوگوها با ایران گفت که شش کشور به دنبال راههایی برای تجدید پیشنهادهای ارائه شده به ایران در نشست بغداد هستند. مایکل مان افزود: به این منظور هلگا اشمیت (معاون اشتون) هفته گذشته با دکتر باقری (معاون جلیلی) در راستای بررسی زمانهای احتمالی (گفتوگوها) در تماس بوده است.
چه خبر از بزرگترین شرکت بورس؟
در بازار دیروز و در گروه معدنی بحث در مورد دریافت حقوق مالکانه از معادن همچنان ادامه داشت. در همین ارتباط معاون مالی و اقتصادی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفتوگو با بورسنیوز عنوان کرد: حق عوارض معادن هر سال با افزایش همراه است و در سال جاری نیز نرخ این عوارض با افزایش ۱۰۰ درصدی همراه بوده؛ به گونهای که قبل از اعمال تغییرات، به ازای هر تن ماده استخراجی مبلغ ۳ هزار تومان عوارض معدن توسط شرکت ملی صنایع مس ایران پرداخت میشد که این مبلغ در سال جاری با رشد حدود ۱۰۰ درصدی مواجه شده و شرکتهای معدنی نیز در حال حاضر با نرخهای جدید فعالیت میکنند.
محمدجواد شیخ در ادامه افزود: با توجه به اینکه افزایش حقوق و عوارض معادن سالی یکبار و از سوی شورای عالی معادن تصویب میشود، تا پایان سال جاری با افزایش جدیدی در این زمینه روبهرو نخواهیم بود.
این مقام مسوول همچنین درباره احتمال دریافت عوارض از شرکت بابت درآمد محصولات صادراتی گفت: فروش صادراتی شرکت ملی صنایع مس ایران به صورت آزاد صورت میپذیرد، بنابراین هیچ گونه عوارضی از بابت صادرات محصولات پرداخت نمیشود.
شیخ درباره طرحهای توسعهای شرکت ملی صنایع مس ایران نیز اذعان کرد: کلیه طرحهای توسعهای شرکت در حال اجرا هستند و درخصوص تامین منابع ارزی مورد نیاز آنها نیز مشکل خاصی وجود ندارد. چراکه بخشی از ارز حاصل از صادرات محصولات به تامین منابع مورد نیاز طرحهای توسعهای اختصاص مییابند.
مپنا چرا صف خرید شد؟
در گروه تجهیزات، مپنا دیروز در شرایطی با صف خرید همراه بود که مدیرعامل این شرکت از پیشرفت در طرح ۸/۳ میلیارد یورویی این شرکت در حوزه گازی فروز B خبر داد. مدیرعامل شرکت مپنا گفت: حفاری دو حلقه چاه اکتشافی و توصیفی در میدان فروز B در دستور کار قرار دارد که برنامهریزی شده حفاری اولین چاه توصیفی این میدان تا پایان سال جاری به اتمام برسد.
عباس علیآبادی در گفتوگو با خبرگزاری موج، با بیان اینکه به موازات حفاری چاههای توصیفی، مراحل مقدماتی ساخت سایت ساحلی همچون مطالعه و مکان یابی مناسب آن در جزیره قشم انجام میگیرد، گفت: ایران از منابع عظیم گاز طبیعی برخوردار است و ما درصددیم تا در پروژه فروز B با تبدیل گاز به برق، امکان صادرات ارزش افزوده گاز ایران را به کشورهای همسایه فراهم کنیم.
اسفند ماه سال گذشته قرارداد ۸/۳ میلیارد دلاری توسعه میدان فروز B، بین دو شرکت نفت فلات قاره ایران و مپنا به امضا رسید. طبق این قرارداد، در فاز اول با به تولید رساندن میدان فروز B به میزان روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز، ۳ هزار مگاوات برق در نیروگاهی که در قالب این پروژه در جزیره قشم راهاندازی میشود؛ تولید خواهد شد.
همچنین باید با تکمیل لرزه نگاریهای سه بعدی و حفر چاههای توصیفی و اکتشافی، طرح توسعه نهایی میدان فروز B تا شهریور ۹۲ تهیه شود.
در گروه دارویی دیروز اعلام شد شرکت بورسی و فرابورسی فرآوردههای تزریقی و دارویی که دارای سرمایه اسمی ۲/۵ میلیارد تومانی است، به میزان ۷/۵ میلیارد تومان افزایش سرمایه میدهد.
این افزایش سرمایه بیش از ۱۰۰درصدی از محل سود انباشته و برای جبران مخارج مربوط به بازسازی و نوسازی و تجهیز خطوط تولید و جایگزینی ماشینآلات جدید به جای ماشینآلات قدیمی صرف خواهد شد.
همچنین براساس اعلام رسمی صورت گرفته شرکت فرابورسی سرمایهگذاری مسکن تهران، از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران ۱۰۰ درصد به سرمایه اسمی ۳۰ میلیارد تومانی خود اضافه میکند، تا قادر به تکمیل پروژههای ساختمانی و اصلاح ساختار مالی باشد.
توقف دو سیمانی
در گروه سیمانی، دیروز نماد سیمان هگمتان و ایلام در ابتدای وقت برای اعلام سود سال مالی آتی شرکت متوقف شدند. در همین رابطه دیروز مدیرعامل کارخانه سیمان ایلام گفت: این مجتمع صنعتی در ماه نخست سال جاری رتبه دوم صادرات این محصول را در کشور کسب کرده است.
به گزارش معدننیوز؛ «حامد اصل روستا» در نخستین همایش استانی سیمان استاندارد با اشاره به بهره برداری این واحد صنعتی در سال ۷۷ با ظرفیت تولید دو هزار تن سیمان در روز و ۶۰۰ هزار تن در سال افزود: با اجرای طرحهای توسعه ای، ظرفیت تولید این واحد صنعتی امسال به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن در سال و سه هزار و ۳۰۰ تن در روز رسیده است.
در گروه غذایی، مدیر امور سهام شرکت قندشیروان قوچان و بجنورد در گفتوگو با نمابورس درباره دلایل کاهش سود عملیاتی ۶ماهه اول سال ۹۱نسبت به سال گذشته عنوان کرد: از آنجا که فصل بهرهبرداری از مواد اولیه برای تولید شکر از مهرماه شروع میشود، اغلب درآمد شرکتهای فعال در زمینه قند و شکر در ۶ ماه ابتدای سال از محل موجودی انتهای دوره سال قبل و همچنین از محل تصفیه شکر خام خریداری شده است. این درحالی است که شرکت قند شیروان به دلیل تامین مالی جهت قرار داد مربوط به سال ۹۱ خود تمامی موجودی انتهای دوره سال ۹۰ را در پایان همان سال به فروش رساند. به همین دلیل شاهد کاهش درآمدهای عملیاتی ۶ ماهه اول سال ۹۱ شرکت نسبت به دوره مشابه سال گذشته میباشیم.
اسکندری در پایان ضمن اشاره به عدم افزایش نرخ شکر اظهار کرد: هنوز خبری از افزایش قیمت شکر نیست اما درصورت تحقق قطعا تاثیر مثبتی بر سودآوری شرکتهای فعال در زمینه قند و شکر خواهد گذاشت.
رشد سود یک سرب و روی کار
در این گروه، شرکت ملی سرب و روی ایران با سرمایهای معادل ۳۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای هر سهم در سال مالی منتهی به اسفند ۹۱ مبلغ ۲۱۱ریال عایدی خالص پیشبینی کرده و در دوره ۶ ماهه نخست توانسته مبلغ ۱۱۰ ریال از آن را محقق کند که این مبلغ در مقایسه با دوره ۶ ماهه سال مالی قبل با توجه به افزایش سرمایه ۵۰ درصدی افزایش ۹۲درصدی داشته است. گفتنی است، این شرکت که در نظر دارد مبلغ ۷۰ ریال از عایدی خالص هر سهم در سال مالی مورد بررسی را بین سهامدارانش تقسیم کند، نرخ دلار را برای فروش ۷۱ درصدی فروش صادراتی دوره ۶ ماهه ۱۹۹۴۱ ریال در نظر گرفته است.
در گروه پتروشیمی، سرمایهگذاری پتروشیمی گروه ایرانیان، سود هر سهم ۱۲ ماهه واقعی منتهی به ۳۱شهریور ۹۱ خود را با سرمایه یک هزار میلیارد ریال ۶۳ ریال اعلام کرده که نسبت به آخرین پیشبینی ( ۱۰۳ ریال) با کاهش ۶۳ درصدی روبهرو شده است. البته این کاهش سود به دلیل عدم برگزاری مجامع عمومی سالانه شرکتهای تابعه و تصویب سود نقدی است. در پرتفوی پترول سهام شرکتهایی همچون ۸/۵۰ درصد پتروشیمی لردگان، ۴۶درصد پتروشیمی ممسنی، ۳۶ درصد پتروشیمی کازرون، ۳۱ درصد پتروشیمی دهدشت، ۵۷ درصد پتروشیمی ایلام و ۷۰ درصد پتروشیمی ارومیه دیده میشود.
در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن ۲۳۲میلیارد تومان سهام مورد معامله قرار گرفت که ۷/۱۲درصد آن مربوط به معامله ۲/۳۹ میلیون سهم ملی مس بود. از ۲۳۲نمادی هم که دیروز به روی تابلو رفتند ۱۱۷نماد با کاهش قیمت و ۱۰۶نماد با رشد ارزش همراه شد و مابقی نمادها هم بدون تغییر بودند.
ارسال نظر