همگام با بازیگران بازار
رقابت تنگاتنگ حقیقیها و حقوقیها
گروه بورس - اعظم شریفی: رصد گزارشهای سال ۹۲ مهمترین موضوعی بود که در هفته جاری با دقت از سوی معاملهگران تعقیب شد. به گزارش خبرنگار ما، با عرضه سهام گروه پالایشگاهی که طی دو هفته اخیر هیجان خاصی را برای سهامداران به همراه داشت، فعالان بازار سرمایه با دور جدید انتشار گزارشهای سال آینده مواجه شدهاند که میتواند در تصمیمگیریهای یک ماه آینده نقش بسزایی داشته باشد. هر چند قابلیت اتکای این گزارشها به دلیل احتیاط زیاد مورد تردید است، اما ترسیم چشمانداز مدیران از تغییرات پیش رو را در پی دارد. در این هفته حقیقیها بار دیگر در نمادهای مختلف فعال شدند که در نتیجه تغییر مالکیت ۷۰ میلیارد ریالی از حقوقی به حقیقی رقم خورد. در این بین نمادهای شیران، شبریز، شپنا و حفاری مورد توجه حقیقیها بودند و شرکتهای ملی مس، فولاد، معادن و فلزات و غدیر نیز از سوی سهامداران حقوقی مورد حمایت قرار گرفتند.
جابهجایی بلوکی حقوقیها
بازار روز شنبه با معاملات بلوکی سنگینی آغاز شد که در آن نفت و گاز پارسیان بلوک ۷۲ میلیون سهمی پالایش نفت تبریز را خریداری کرد. سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح نیز ۱۳۰ میلیون سهم حفاری را واگذار کرد که در نهایت این معامله باطل شد. همچنین سرمایهگذاری فرهنگیان ۵۱ میلیون سهم ملی مس را خریداری کرد و در ادامه نیز بلوک ۸۲ میلیون سهمی میدکو از مبنای خاورمیانه به نوید گستر توسعه مبین منتقل شد. در همین حال سرمایهگذاری صنعت و معدن در کنار خرید ۲ میلیون سهم ایرانخودرو در نقش فروشنده ۵۰۰ هزار سهمی آتیه دماوند ظاهر شد. فولاد صبانور هم حدود ۶ میلیون سهم معادن و فلزات را عرضه کرد.
از سوی دیگر گروه مالی ملت در کنار خریداری ۶/۹ میلیون سهم بانک ملت، یک میلیون سهم فولاد را از بازار جمع کرد. در مقابل سرمایهگذاری بوعلی با خرید ۲۰۰ هزار سهم «وصندوق» به فروش ۱/۱ میلیون سهم بانک ملت و عرضه ۶۵۰ هزار سهم شاهد اقدام کرد. بیمه ایران در این روز ۲/۱ میلیون سهم پتروشیمی شازند را در نوسانهای منفی عرضه کرد.
از سوی دیگر سرمایهگذاری توسعه ملی و صندوق نفت به ترتیب عرضه ۳۰۰ هزار سهمی را در نمادهای کربن ایران و صنایع شیمیایی ایران رقم زدند. صنایع معدنی امید، بانک تجارت و دانایان پارس از دیگر حقوقیهای فعال روز شنبه بودند که در نمادهای زیرمجموعه خریدار بودند.
عرضههای سنگین حقوقیها
روز یکشنبه معاملهگران با هیجان خاصی در نمادهای مختلف فعال بودند. به طوری که عرضه ۲۰ میلیون سهم ذوبآهن از سوی سرمایهگذاری فرهنگیان مورد استقبال بازار قرار گرفت.
شرکت تعاونی وزارت بهداشت ۳ میلیون سهم پالایش نفت اصفهان را عرضه کرد. صنایع معدنی امید و صندوق نفت خریداران سرمایهگذاری سپه بودند؛ صندوق نفت در نمادهای شیران، «فخوز» و نفت بهران هم فروشنده بود.
صندوق بازنشستگی در صف خرید ۷۴۰ هزار سهم نفت ایرانول را عرضه کرد.
روز یکشنبه گروه مالی ملت ۸/۷ میلیون سهم بانک ملت و ۲۰۰ هزار سهم فولاد را خریداری کرد.
خریدهای صندوق عشایر دراین روز در «پارسان» و غدیر ادامه داشت و کالسیمین و توسعه معادن روی در نمادهای یکدیگر خریدهای کمحجمی را صورت دادند.
در ادامه معاملات روز یکشنبه پارس بازرگان فروشنده نفت پارس بود و خریدهای ذخیره شاهد و ساتا در نمادهای «ثشاهد» و گروه بهمن ادامه داشت. روز یکشنبه سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح ۵/۷ میلیون سهم حفاری شمال را عرضه کرد. درهمین حال بلوک ۸۲ میلیون سهمی میدکو از سوی مبنای خاورمیانه به نوید گستر توسعه مبین منتقل شد.
پترول، سرمایهگذاری ایران و فرانسه و فولاد صبانور نیز به ترتیب در نمادهای کرمانشاه، «وسپه» و معادن و فلزات خریدار بودند. این در حالی است که وسپه معادل ۲۵۰ هزار سهم صنعتی بهشهر را عرضه کرد.
افزایش فعالیت معاملهگران
روز دوشنبه افزایش حجم خرید و فروش های حقوقیها را شاهد بودیم. در این روز صندوق نفت در نمادهای فولاد خوزستان، شیمیایی ایران و پالایش نفت اصفهان فروشنده بود. همچنین حجم خریدهای گروه مالی ملت در نماد بانک ملت تا ۳ میلیون برگه رسید. صندوق عشایر در نمادهای غدیر و پارسان خرید مناسبی داشت و کالسیمین نیز با خرید ۳/۷ میلیون سهم توسعه معادن روی روز پرحجمی را شاهد بود؛ در مقابل کروی هم ۳/۲ میلیون سهم کالسیمین را از بازار جمع کرد. روز دوشنبه پارس بازرگان در نماد نفت پارس و بیمه ایران در نمادهای شازند و خارک فروشنده بودند. از سوی دیگر روز دوشنبه تدبیرگران اطلس ۷/۱ میلیون سهم ماشینسازی اراک را به همراه ۳۳۰ هزار سهم توسگستر خریداری کرد.
سرمایهگذاری سپه در نقش فروشنده صنعتی بهشهر و سرمایهگذاری امید ظاهر شد. همچنین اعتضاد غدیر در نمادهای کویرتایر و لیزینگ غدیر عرضهکننده بود. این در حالی است که سرمایهگذاری سمند در نمادهای ایرانخودرو و ایرانخودرو دیزل خریدهای پرحجمی را صورت داد.
سرمایهگذاری صنعت و معدن نیز دیگر خریدار ۵۰۰ هزار سهمی ایرانخودرو بود. از سوی دیگر در حالی که صندوق کارکنان فولاد بلوک ۶۴ میلیون سهمی معادن و فلزات را عرضه کرد، سرمایهگذاری غدیر ۵۰۰ هزار سهم فولاد آلیاژی ایران را فروخت. از سوی دیگر ملی انفورماتیک ۷۰۰ هزار سهم خدمات انفورماتیک و کارکنان مپنا ۱/۱ میلیون سهم مپنا را خریداری کردند.
شوک دوباره توقف نمادها
روز سهشنبه توقف نمادهای عمده موجب افزایش عرضهها در نمادهای پیشرو شد. به طوری که صفهای خرید پالایشگاهی ذوب شدند و در این میان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ۵/۳ میلیون سهم «شبریز» را فروخت.
همچنین سرمایهگذاری پارس پلیکان ۶/۷ میلیون سهم توسعه صنعتی را عرضه کرد. که توسط یک شخص حقیقی خریداری شد. بانک پاسارگاد و سرمایهگذاری توسعه ملی هم فروشندگان کمباینسازی و دوده صنعتی پارس بودند. این در حالی است که سمند برای حمایت از ایران خودرو و خاور خریدهای کمحجمی داشت؛ سرمایهگذاری صنعت و معدن نیز ۱۰۰ هزار سهم ایرانخودرو را خریداری کرد. روز سهشنبه صنایع معدنی امید ۵ میلیون سهم سرمایهگذاری سپه را خریداری کرد و سرمایهگذاری مهر دیگر خریدار «وسپه» بود. بانک تجارت در نمادهای «ونیکی» و «رتاپ» خریدار بود.
همچنین سرمایهگذاری ملی در نماد توسگستر ۵۰۰ هزار سهم فروخت که از سوی تدبیرگران اطلس خریداری شد. خریدهای دانایان پارس در نمادهای سرمایهگذاری ساختمان و نیرومحرکه ادامه داشت. در تحولی دیگر، حجم خریدهای صندوق عشایر در نوسانهای منفی سرمایهگذاری غدیر و پارسان افزایش یافت. در همین حال ساتا با خرید ۵/۲ میلیون سهم گروه بهمن و صندوق ذخیره شاهد با خرید ۸۰۰ هزار سهم شاهد فعال بودند. در ادامه نیز ۵۰۰ هزار سهم میدکو از سوی مبنای خاورمیانه به نوید گستر توسعه مبین منتقل شد. تا بدین ترتیب پرونده معاملات نسبتا سنگین «میدکو» در هفته جاری بسته شود.
ارسال نظر