آنسوتر
تردید سرمایهگذاران درباره رونق بازار سهام
سنا - بر اساس نتایج یک بررسی، اکثر سرمایهگذاران بزرگ جهان عملکرد قوی بازار سهام و سایر داراییهای پرخطر طی روزهای اخیر را ادامهپذیر نمیدانند.
شاخص سهام FTSE از زمان ثبت پایینترین رقم سال جاری در ماه مارس بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است. موسسه مالی بارکلیز کپیتال نتایج بررسی سه ماهه خود را اعلام کرد.
از میان ۶۰۵ سرمایهگذار شرکتکننده در نظرسنجیهای این موسسه ( شامل مدیران بانکهای مرکزی، مدیران بخش داراییها، مدیران صندوقهای تامین سرمایه و مشتریان شرکتهای بینالمللی ) فقط ۵/۱۷ درصد معتقد بودند که ارزش داراییهای ریسکدار باز هم افزایش خواهد یافت. این جنبهای از یک نگرش منفی و مایوسکننده درباره اقتصاد جهان است که پایههای خوشبینی نسبت به آغاز روند بهبود اقتصادی را متزلزل کرده است.
تنها ۵/۴ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی معتقد بودند که خط سیر اقتصاد جهان در سال آینده به شکل V خواهد بود که نشاندهنده رشد سریع پس از یک دوره ضعف است. اکثریت پاسخدهندگان (۶۹ درصد ) معتقد بودند که خط سیر اقتصاد جهان یا به شکل U خواهد بود یا W . الگوی اول به این معناست که قبل از آغاز روند بهبود تدریجی، رشد اقتصادی جهان تا مدتی در سطح پایین باقی خواهد ماند. الگوی دوم نیز به معنای آن است که روند بهبود موقتی است و پس از آن اقتصاد جهان دوباره تضعیف خواهد شد. دیوید وو از مدیران ارشد بارکلیز کپیتال در این باره گفت: نتایج بررسیها نشان میدهد که اکثر سرمایهگذاران انتظار ندارند میزان مصرف به ویژه در آمریکا با افزایشی مداوم همراه باشد.
اقتصاد آمریکا برای دستیابی به رشد دائمی نیازمند افزایش میزان مصرف است. ۶۰ درصد پاسخدهندگان معتقد بودند که رشد اخیر بازارهای سهام در واقع رونق یک بازار راکد است. این یعنی، سرمایهگذاران بینالمللی هنوز بخش بزرگی از پول خود را بیرون از بازار نگهداشتهاند.
اما سرمایهگذاران بینالمللی نسبت به وضعیت اقتصادی آسیا خوشبینتر بودند. ۵/۵۷ درصد پاسخدهندگان معتقد بودند که طی سه ماه آینده بازارهای نوظهور آسیایی عملکرد بهتری نسبت به بازارهای نوظهور آمریکای لاتین و اروپای شرقی خواهند داشت. آقای وو در این باره گفت: در مورد تاثیر مثبت اقدامات چین بر اقتصاد آسیا اتفاق نظر بالایی وجود دارد. بسیاری از فعالان بازار و سرمایهگذاران معتقدند که مشوقهای اقتصادی کلان چین موجب افزایش رشد اقتصادی این کشور و منطقه خواهد شد.
جنرال موتورز از شاخص داوجونز حذف شـد
شاخص صنعتی داوجونز میانگین وزنی ۳۰ سهم است. با ورشکستگی جنرال موتورز، این سهم که از سال ۱۹۲۵ از اجزای تشکیل دهنده شاخص داوجونز بود، از این شاخص حذف شد.
به گزارش اکونومیست علاوه بر جنرالموتورز، شرکت سیتیگروپ نیز به علت سهم بالا و درحال افزایش دولت در آن، از شاخص داوجونز حذف شد.
شرکت بیمه تراولرز Travelers و سیسکو سیستم (Cisco) جایگزین این دو شرکت حذف شده از شاخص صنعتی داوجونز شدند.
ارسال نظر