رییسجمهور در پیامی به همایش ارگانهای دریایی تاکید کرد
ضرورت توسعه ناوگان دریایی، تدوین سند جامع دریایی وتوسعه روابط بینالمللی
گروه بورس - اعظم شریفی: رییسجمهور در پیامی به همایش ارگانهای دریایی اعلام کرد: توسعه دریا محور، فرصتی مناسب جهت تدوین برنامهای به منظور هماهنگی و تعامل ارگانهای دریایی کشور است.
احمدینژاد در پیامی به هفدهمین همایش هماهنگی ارگانهای دریایی اظهار داشت: کشور بزرگ ایران با در اختیار داشتن بیش از ۵ هزار کیلومتر مرزهای آبی در شمال و جنوب، دسترسی آسان به آبهای بینالمللی، قرار گرفتن در مجاورت غنیترین مخازن نفت و گاز در عمق دریا، مالکیت جزایر متعدد در آبهای جنوبی، دارا بودن ذخایر غنی آبزیان دریایی و در اختیار داشتن راهبردیترین نقاط حیاتی جهان در قلمرو آبی تحت حاکمیت خود، دارای ویژگیها و مزیتهای بیشماری است. این ویژگیها موجب شده برنامهریزی برای بهرهگیری هر چه بیشتر و بهتر از این نعمت الهی فراهم و افق چشمانداز توسعه با نگاه به دریا روشنتر شود و مسیر دسترسی به هدف قدرتمندترین و ثروتمندترین کشور منطقه در کلیه ابعاد آسانتر و سریعتر طی شود.
احمدینژاد یادآور شد: صنعت حمل و نقل دریایی، گردشگری دریایی، صنعت ساخت و تعمیر کشتی، صنایع فراساحل و ساخت سکوهای نفتی، شیلات و صید آبزیان دریایی، خدمات دریایی قابل ارائه به هزاران کشتی در منطقه، حفاظت از محیط زیست دریایی، تنها نمونههایی است که در صورت توجه به آن امکان فعالیت هزاران نفر از جوانان این مرز و بوم را فراهم میآورد.
احمدینژاد در ادامه اذعان داشت: اینک در آستانه تهیه برنامه پنجم توسعه، مناسبترین فرصت در اختیار برنامه ریزان کشور قرار گرفته است تا با توجه کامل به دریا و اتخاذ راهبرد کلان توسعه دریا محور و تدوین سند جامع دریایی کشور به منظور بهرهگیری مناسب از حوزههای مختلف مرتبط با دریا، به جبران غفلت تاریخی عدم به کارگیری کامل از مزیتهای موجود در دریا بپردازیم و کشور را از موهبتهای این نعمت عظیم خدادادی بهرهمند نماییم.
از تمامیدستگاههای مسوول کشور میخواهم با همت بلند و عزم راسخ در راستای توسعه ناوگان دریایی در ابعاد کمیو کیفی، ارتقای سطح ایمنی و امنیت دریا نوردی، حفاظت از محیط زیست دریایی و توسعه همکاریهای دوجانبه و چند جانبه با کشورهای منطقه و جهان همت خود را به کار گیرند تا هر چه سریعتر توسعه دریا محور در ابعاد مختلف آن تحقق یابد.
تغییر نگاه جامعه از خشکی به دریا
صادقی مدیرعامل تایدواتر در همایش هماهنگی ارگانهای دریایی اظهار داشت: این همایش با طرح شعار دریا محور از سویی تلاش و تاکید بر محتوا و غنای بیشتر برنامههای توسعهای کشور با ملاحظات دریایی داشته و از سویی دیگر تغییر نگاه جامعه و دولت از خشکی به دریا را در راستای تحقق اهداف چشمانداز ایران دنبال میکند.
وی خاطر نشان کرد: هم اندیشی و تعامل فکری میتواند به جبران عقب ماندگی تاریخی تحمیل شده به توسعه کشور از رهگذر توجه نکردن به دریا، کمک قابل توجهی بکند.
وی یادآور شد: بی شک با غنا بخشیدن به این نشستها میتوان ضمن ایجاد ارزش افزوده در عرصهای نوین و افزایش توان اقتصادی کشور شاهد عوامل موثر بسترساز، توسعه متوازن و پایدار کشورمان باشیم.
مدیرعامل تایدواتر افزود: در حاشیه این برنامهها میتوان حوزه آمایش سرزمین و اولویتدهی در سرمایهگذاری و ورود جدی بخش خصوصی در این بخش را به عنوان نمونه بازر و قابل توجه در ایجاد تسهیلات و زیر ساختهای لازم جهت سمت دادن جمعیت کشور به مناطق ساحلی به جای تمرکز در مناطق درون سرزمینی عنوان نمود.
وی ادامه داد: میزان بسیار بالای رشد شهر بندرعباس و تاثیر پذیری این رشد از استقرار و شکلگیری بزرگترین بندر تخلیه و بارگیری کشور و نیز سرعت و رشد جدی حضور بخش خصوصی بر تحول و ارتقای این بندر مبین بخشی از این حقیقت انکار ناپذیر است.
مدیرعامل تایدواتر یادآور شد: این فرایند میتواند با سرمایهگذاری در انواع فعالیتهای اقتصادی در دریا، ایجاد بسترهای تسهیل، تولید و تجارت از طریق ایجاد چارچوبهای حقوقی و مالی، توسعه شبکه لجستیک، ایجاد زمینه برای جذب و جلب صنایع به کرانههای ساحلی و اخذ تدابیری برای توسعه اجتماعی و فراهم کردن سایر بسترهای محیطی لازم تحقق یابد.
ارسال نظر