سنا - در پایان جلسه کمیته کاری بورس کشور‌‌های عضو کنفرانس اسلامی مقرر شد تشکیل بورس کشورهای عضو توسط نهادهای ناظر اعضاء اجرایی شود.

نخستین جلسه کمیته کاری بورس کشورهای عضو کنفرانس اسلامی به میزبانی تهران برگزار شد که با توجه به پیچیدگی‌های تشکیل این بورس قرار شد نهادهای ناظر کشورهای عضو با انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری شرایط را برای راه‌اندازی بورس بین‌المللی کشورهای اسلامی فراهم کنند.

سپس طرح تشکیل این بورس بین‌المللی در جلسه سران کشورهای کنفرانس اسلامی مطرح خواهد شد تا این موضوع بعد حکومتی به خود گرفته و شرایط برای تشکیل آن تسریع یابد.

تشکیل بورس کشورهای اسلامی سال ۲۰۰۵ مطرح و پیشنهاد راه‌اندازی آن در دومین نشست بورس‌های عضو OIC که سال ۲۰۰۸ میلادی در شهر استامبول ترکیه برگزار شد، به کشورهای عضو ارائه گردید. در نتیجه بورس تهران با قبول سرپرستی تشکیل کمیته کاری در تهران موافقت کرد. این کمیته کاری شامل بورس‌های کوالالامپور، داکا، دبی، استامبول، لاهور، مسقط و تهران است که در نهایت بورس تهران در راستای امکان‌سنجی راه‌اندازی بورس بین‌المللی اسلامی ارتباطاتی را باسایر اعضای کمیته کاری برقرار کرد.

اولین جلسه کمیته کاری برای راه‌اندازی بورس اوراق بهادار بین‌المللی اسلامی در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ با میزبانی بورس تهران برگزار شد که در این نشست کاری نمایندگان بورس‌های مالزی، بنگلادش، ترکیه، عمان، پاکستان و ایران حضور داشتند که در نوبت صبح گزارش فعالیت‌های سه کمیته کاری تخصصی در موضوعات مختلف از جمله امکان‌سنجی تاسیس بورس اوراق بهادار اسلامی به سرپرستی بورس اوراق بهادار تهران، بررسی شاخص‌های اسلامی، صندوق‌های قابل معامله بورسی و گواهی‌های سپرده‌گذاری به سرپرستی بورس اوراق بهادار ترکیه، خدمات پس از معامله اوراق به سرپرستی تاکاس بانک، توسعه آموزش سهامداران برای بازارهای سرمایه اسلامی توسط بورس مالزی ، ارائه و مورد بررسی قرار گرفت.

بر اساس این گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان یکی از اعضای کمیته کاری امکان‌سنجی برای تشکیل بورس اوراق بهادار اسلامی در زمینه فعالیت‌های ابزارسازی در زمینه مالی اسلامی و دستاوردهای کمیته تخصصی فقهی، اقدام به انتقال تجربیات به اعضای این کمیته کاری کرد که مورد استقبال سایر اعضا قرار گرفت.در ادامه این نشست شرح وظایف کار گروه‌ها برای جلسه بعدی که در اکتبر ۲۰۰۹ در استامبول ترکیه برگزار می‌شود مشخص شده و قرار شد در زمینه تشکیل بورس کشورهای عضو کنفرانس اسلامی به صورت گام به گام و سنجیده اقدامات لازم صورت گیرد و از تجربیات کشورهای دیگر در زمینه انجام معاملات بین کشورها استفاده شود. یکی از معضلات که در مسیر تشکیل این بورس در حال حاضر مطرح است کمبود واسط‌های مالی اسلامی بزرگ و قدرتمند است.