پایان سهام عدالت و آغاز موج انتقادها
گروه بورس - در حالی مدیرعامل کارگزاری سهام عدالت از بسته شدن پرونده سهام عدالت در تیرماه امسال خبر داده که میرحسین موسوی یکی از کاندیداهای انتخاب ریاستجمهوری آتی گفته: «توزیع سهام عدالت به شکل امروز را جمع میکنم.»
اختصاص ۲۳هزارمیلیارد تومان سهام دولتی به پرتفوی سهام عدالت موافقان و مخالفان زیادی را درپی داشته است.
اما موضعگیریهای اخیر برخی مقامات اجرایی و کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری این طرح را که در مراحل پایانی خود قرار دارد، به چالش کشیده است.
سهام عدالت سد راه بخش خصوصی!
«موسوی» در گفتوگو با «فارس» توزیع سهام عدالت به شکل کنونی را چالشی برای بخش خصوصی دانسته است.
وی گفته است: چارچوب اصل ۴۴ باید اجرا شود و اینگونه که امروز در کشور سهام عدالت توزیع میشود، بخش خصوصی را با مشکل مواجه میکند و یکی از کارهای ما باید جمع کردن چنین چیزهایی باشد.
واگذاری سهام عدالت خصوصیسازی نیست
اما «غلامحسین نجابت»، مشاور ارشد وزیر نفت هم در گفتوگوی دیگری با «شانا» به صراحت اشاره کرده که واگذاری سهام عدالت خصوصیسازی نیست.
وی درباره عدم رعایت قواعد لازم برای استفاده از مزایای خصوصیسازی در صنایع کشور ادامه داد: «از ابتدای اجرای قانون اصل ۴۴ در کشور تاکنون تنها ۳۷هزارمیلیارد تومان سهام سازمانها و شرکتهای دولتی واگذار شده است که از این میزان ۲۳هزارمیلیارد تومان متعلق به سهام عدالت، هفت هزارمیلیارد تومان برای رفع دیون دولت به سازمانهای دولتی و از هفت هزارمیلیارد تومان باقیمانده نیز چهار هزارمیلیارد تومان به شرکتهای دولتی واگذار شده است و در اصل تنها سه هزارمیلیارد تومان معادل هشت درصد از مجموع واگذاریها توسط بخش خصوصی واقعی جذب شده است.»
تیرماه: پایان پرونده سهام عدالت!
در ادامه «محمد جواد شیخ» ، مدیرعامل کارگزاری سهام عدالت در گفتوگو با «فارس» تیرماه امسال را زمان پایان پرونده سهام عدالت عنوان کرد. وی در رابطه با وضعیت ۳۰ شرکت سرمایهگذاری استانی گفت: براساس آئیننامه مصوب شورای عالی سیاستهای اصل ۴۴، شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید کانونی را تشکیل دهند و سازمان بورس و اوراق بهادار نیز مکلف است مجوز تاسیس این کانون را صادر کند. شیخ ادامه داد: از طرف دیگر ظرف سه ماه باید سهام عدالت شرکت کارگزاری بین ۳۰ شرکت سرمایهگذاری استانی و به نسبت تعداد مشمولان به همان قیمت خرید و بدون لحاظ کردن سود و زیان منتقل شود. مدیرعامل کارگزاری سهام عدالت حجم انتقال سهام عدالت را در مجموع ۴۲ هزارمیلیارد تومان (بین۴۲میلیون نفر)اعلام کرد و گفت: با این نقل و انتقال که از مالیات معاف است پرونده سهام عدالت تا پایان تیرماه بسته خواهد شد و دیگر ورودی جدیدی نخواهد داشت.
۳۰ شرکت سرمایهگذاری استانی در راه بورس
شیخ خاطرنشان کرد: بعد از این مرحله ۳۰ شرکت سرمایهگذاری استانی برحسب هر نفر یکمیلیون تومان افزایش سرمایه خواهند داد و سپس به شرکتهای سهامی عام تبدیل خواهند شد تا زمینه اصلی پذیرش در بورس این گروه تا پایان سال فراهم شود.
به گفته وی، در صورت عدم پذیرش این گروه تا پایان سال ۸۸، شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید در فرابورس پذیرش شوند.
حضور ۳۳۷ شرکت در فرابورس و امکان داد و ستد سهام عدالت
این مقام مسوول در ادامه اظهارات خود به پذیرش در فرابورس ۳۳۷ شرکت تعاونی اشاره کرد و گفت: این شرکتها نیز باید نسبت به اصلاح و افزایش سرمایه اقدام کنند تا بعد از تبدیل شدن به شرکتهای تعاونی سهامی عام در فرابورس پذیرفته شوند.
شیخ در برابر این سوال که قرار بود سال گذشته این برنامه انجام شود تا داد و ستد سهام عدالت مشمولان مرحله اول (۵/۴میلیون نفر) فراهم شود پاسخ داد: به دلیل عملیاتی نشدن فرابورس و نیاز به اصلاح سرمایه شرکتهای تعاونی چنین زمینهای فراهم نشد اما در سال جاری و بعد از پذیرش این گروه در فرابورس، مشمولان مرحله اول به میزان تخفیف و پرداخت اقساط خواهند توانست بخشی از سهام خود را داد و ستد کنند.
انحلال شرکت کارگزاری
وی در ادامه خاطرنشان کرد: همزمان با طی این مراحل و بعد از پذیرش شرکتهای سرمایهگذاری استانی و تعاونی در بورس و فرابورس، شرکت کارگزاری سهام عدالت باید در سه ماه منحل شود.
پرداخت طلب ۱۴۰۰میلیارد تومانی تا نیمه اردیبهشت
مدیرعامل کارگزاری سهام عدالت دیگر اولویت سال ۸۸ این واحد قبل از انحلال را پیگیری دریافت باقیمانده طلب سود سالانه اعلام کرد و گفت: با دستور اکید رییسجمهور به وزارتخانههای اقتصاد، نفت، صنایع و معادن ، ارتباطات و راه در خصوص پرداخت سود سالانه شرکتهای زیرمجموعه، مقرر شده شرکتهای تحت تابعه وزارت صنایع تا نیمه اردیبهشت باقیمانده بدهی خود را پرداخت کنند و در این رابطه فولاد مبارکه ۳۰میلیارد تومان از ۲۵۸میلیارد تومان را پرداخت کرده است.
«نفتی»ها طلب ما را نمیدهند!
وی ادامه داد: از سوی دیگر در شرایطی با هماهنگی وزارت اقتصاد طلب ۱۷۰میلیارد تومانی سه بانک ملت، تجارت و صادرات پرداخت خواهد شد که در میان وزارتخانهها ، وزارت نفت هیچ واکنش واقدامی در خصوص پرداخت سود سالانه شرکتهای پتروشیمی و پالایشگاهی حاضر در سبد سهام عدالت نکرده است.
به گفته شیخ از مجموع سود سالانه ۵۰ شرکت سبد عدالت تاکنون ۳۸۲میلیارد تومان دریافت شده و هزار و ۳۹۰میلیارد تومان دیگر باقی مانده است که در صورت دریافت سود شرکتهای وزارت نفت، پرداخت سود به مشمولین مرحله سوم آغاز خواهد شد.
پرداخت سود به ۲۳۰ هزار نفر باقیمانده از اول اردیبهشت
وی پرداخت سود به باقیماندگان مرحله اول سود سالانه (سال ۸۶) را دیگر برنامه کارگزاری اعلام کرد و گفت: از ابتدای اردیبهشت پرداخت سود به ۲۳۰ هزار نفری که موفق به دریافت اولین سود سالانه نشدهاند، آغاز میشود.
وی گفت: بر این اساس ۹میلیارد تومان از طریق بانک کشاورزی به باقیماندگان پرداخت خواهد شد. شیخ خاطرنشان کرد: این در حالی است که از ۵/۴میلیون نفر مشمول مرحله اول تاکنون به ۴میلیون و۱۳۰ هزار نفر سود سالانه دوم داده شده و ۳۷۰ هزار نفر دیگر نیز باید تا پایان فروردین سود را دریافت کنند در غیر این صورت در زمان و شرایط دیگری سود خواهند گرفت.
توزیع فرم به ۵/۱میلیون بیمار خاص
مدیرعامل کارگزاری سهام عدالت به مصوبه ستاد توزیع سهام عدالت مبنی بر واگذاری سهام عدالت به بیماران خاص اشاره کرد و گفت: توزیع فرمهای مربوط بین این گروه آغاز شده که برآورد اولیه شامل یکمیلیون و ۵۰۰ هزار نفر است.
به گفته شیخ، واگذاری سهام عدالت به خبرنگاران و طلاب نیز در هفتههای آینده و با دریافت فهرست اعضا آغاز خواهد شد.
حضور در هیات مدیره ۲۰ شرکت
وی حضور نماینده کارگزاری سهام عدالت در هیات مدیره همه شرکتهای حاضر در سبد عدالت را دیگر اولویت مهم در سال ۸۸ اعلام و خاطرنشان کرد: در حال حاضر کارگزاری سبد سهام عدالت در هیات مدیره شرکتهای فولاد مبارکه، ایرالکو، کارخانجات مخابراتی ایران، نیرو ترانس، پارس سوئیچ، سابیر، مخابرات، سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران، شهر صنعتی رشت و اکثر شرکتهای پتروشیمی نماینده دارد.
شیخ در خاتمه گفت: این درحالی است که در عوض نمایندهای از این کارگزاری در هیات مدیره شرکتهای ملی مس، بانکهای تجارت، ملت، صادرات، چندین شرکت پالایشگاهی، فولاد آلیاژی، مشانیر، ملی حفاری، مپنا، حمل و نقل پتروشیمی، کشتیرانی، گل گهر ، چادرملو و فولاد خوزستان ندارد.
«مس» و «فولاد» در خدمت عمران!
اما فارس در گزارشی به این نکته اشاره کرده که «هیات وزیران با اختصاص بخشی از سهام شرکت ملی صنایع مس ایران و فولاد مبارکه جهت تسریع در اجرای پروژههای عمرانی مصوب سفرهای استانی موافقت کرد.»
در ادامه آمده است: هیات وزیران بنا به پیشنهاد وزارت صنایع و معادن موافقت نمود: معادل نود و هفت صدم درصد از فروش سهام شرکت ملی صنایع مس ایران و یک و چهار دهم درصد سهام شرکت فولاد مبارکه بر اساس قیمت روز تابلو بورس و از محل اعتبارات مربوط به سرجمع اعتبارات نهاد ریاستجمهوری اضافه شود تا حسب مورد جهت تسریع در اجرای پروژههای عمرانی مصوب سفرهای استانی یا سایر هزینههای مربوط به مصرف برسد.
ارسال نظر