سهم شما (۸۸۹۸۰۴۶۸-۸۸۹۸۰۴۵۵)
گروه بورس- بررسی چالشها و مشکلات بورس در سال ۸۷ و راهکارهای بهبود بازار سرمایه در سال ۸۸ نخستین موضوعی است که این ستون جدید روزنامه را به خود اختصاص داده است.
خوانندگان، علاقهمندان و فعالان بازار سرمایه میتوانند دیدگاههای خود را در این خصوص از طریق تماس با شماره تلفنهای گروه بورس روزنامه دنیای اقتصاد مطرح کنند.
به کارگیری مدیران با تجربه
رامین براتی: مهمترین مشکل بازار سرمایه سیاستهای ناکارآمد مسوولان بورس است، این سیاستگذاریها به کاهش شدید قیمت سهام منجر و موجب شد دارایی بسیاری از سهامداران نابود شود.
همچنین در شرایطی که دولت از بورس حمایت نمیکند و سهامداران حقیقی نیز تمایلی برای فعالیت در بازار سرمایه ندارند، میزان نقدینگی موجود در بازار به شدت کاهش مییابد. در این شرایط سازمان خصوصیسازی اقدام به عرضه سهام شرکتهای دولتی میکند.
این درحالی است که این عرضهها با ابهام فراوان همراه بوده و شرکتهای دولتی از شفافیت اطلاعاتی برخوردار نیستند.
بحران مالی جهانی و کاهش قیمتها یکی دیگر از عوامل موثر در رکود سال ۸۷ بورس بوده و این درحالی است که بسیاری از کشورهای دنیا برای خنثی کردن آثار بحران، راه حلهایی به کار گرفتند، اما مدیران بازار سرمایه ایران در این خصوص، اقدام در خور توجهی نکردند.
سالی سخت
سید ضیاءالدین کمالی: بورس ما که در سالهای گذشته به دلیل سیاستهای در پیش گرفته شده از سوی دولت در رابطه با تثبیت قیمتها و همچنین مشکلات واحدهای تولیدی نتوانسته بود به جایگاه واقعی خود برسد، در سال ۸۷ نیز درپی وقوع بحران جهانی اقتصاد وضعیت نابسامانی را تجربه کرد و بورس تحت تاثیر پیامدهای این بحران هر روز بدتر از دیروز شد. گرچه بسیاری از اتفاقات نیمه دوم سال ۸۷ به دلیل جو روانی ناشی از وقوع بحران رخ داد، اما به نظر میرسد در سال ۸۸ دامنه نفوذ بحران جهانی در ایران و به ویژه بازار سرمایه بیشتر شود.
به عقیده من مهمترین اتفاقی که در سال ۸۸ رخ میدهد این است، که به دلیل بحران اقتصاد جهانی مجامع شرکتها با تاخیر برگزار خواهد شد و ما در خرداد و تیرماه شاهد ترافیک برگزاری مجامع باشیم، همچنین برای تقسیم سود در مجمع هم مقاومتهایی صورت خواهد گرفت و شرکتها تمایلی به تقسیم سود قابل توجه نخواهند داشت و در نهایت مثل همیشه سهامداران حقیقی که به امیدی در بازار، سرمایهگذاری کردهاند، آسیب خواهند دید، در حالی که باید برای مقابله با اثرات بحران تدابیری اندیشیده میشد که کمترین آسیب به شرکتهای بورسی وارد میشد.
در سال جاری هم به نظر میرسد که با توجه به شرایط موجود عرضه جدیدی در بازار صورت نگیرد و بورس در همین قد و قوارهای که هست، باقی بماند.
ارسال نظر