دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان:
سیمان صادراتی سهمیهبندی شد
فارس- رییس انجمن صنفی سیمان با بیان اینکه با حذف عوارض صادرات سیمان این محصول به طور کامل از سبد حمایتی خارج شده، از سهمیهبندی یک میلیون تنی صادرات سیمان تا پایان سال جاری خبر داد. محمد حسن پورخلیل تصمیمات مربوط به صادرات سیمان و تبعات آن و همچنین سهمیهبندیهای لازم برای صادرات و عرضه سیمان در بورس کالا را تشریح کرد.
سهمیهبندی یک میلیون تنی
وی با بیان اینکه انجمن صنفی سیمان کماکان متعهد به تنظیم بازار داخلی است، گفت: این انجمن تا پایان سال صادرات سیمان را سهمیهبندی کرده اما اولویت تحویل و توزیع سیمان با بازار داخلی است. پورخلیل گفت: بر اساس برنامهریزیهای به عمل آمده تا پایان سال یک میلیون تن سیمان برای صادرات در نظر گرفته شده و هر یک از شرکتهای هلدینگی سیمانی نسبت به ظرفیت میزانی از سیمان را صادر خواهند کرد. وی افزود: این اقدام به این منظور بوده که قیمتهای صادرات سیمان به یکباره فروکش نکند و مشتریان خارجی سیمان کشور در قیمتهای پایینی این محصول را خریداری نکنند و قیمت سیمان صادراتی متعادل شود.
سهمیهبندی سال بعد مشخص نشد
دبیر انجمن صنفی سیمان در پاسخ به این سوال که آیا سهمیهبندی سال بعد صادرات سیمان مشخص شده یا خیر توضیح داد: خیر. چرا که بر اساس اتفاقاتی که تا پایان سال رخ میدهد بررسیهای جامعی برای میزان صادرات سیمان در سال آینده به عمل خواهد آمد، اما گمان میرود که نیازی به همکاری انجمن صنفی سیمان و دولت برای اعمال نظر در این رابطه نباشد، چرا که در سال آینده نیز مازاد سیمان بیشتری خواهیم داشت. پور خلیل مازاد سیمان تولیدی تا پایان سال را حدود سه میلیون تن اعلام کرد.
صادرات از همین امروز
به گفته پورخلیل این سهمیهبندی به همه شرکتهای هلدینگ سیمانی ابلاغ شده و شرکتهای سیمانی میتوانند از همین امروز صادرات این محصول را به خارج از کشور انجام دهند.
دبیر انجمن صنفی سیمان در پاسخ به این سوال که آیا هماهنگیهای لازم با گمرک ایران به عمل آمده یا خیر؟ گفت: شرکتهای سیمانی در حالی از همین امروز میتوانند نسبت به انعقاد قرارداد با مشتریان خارجی اقدام کنند که تا عملی شدن صادرات سیمان به مرزهای کشور، هماهنگیهای لازم به گمرک انجام و مصوبات دولت ابلاغ خواهد شد.
شرکتهای سیمانی چند نکته را رعایت کنند
پورخلیل افزود: از شرکتهای سیمانی که مایل به صادرات سیمان هستند، درخواست کردهایم، صادرات سیمان را در پاکتهای ویژه و ممهور به مهر ویژه صادرات انجام دهند و اظهارنامهها را نیز به نام کارخانهها به ثبت برسانند. حسن این کار این است که معافیت مالیاتی به شرکتهای صادرکننده تعلق میگیرد. به گفته وی، شرکتهای صادرکننده سیمان باید هر ماه میزان صادرات را به انجمن صنفی سیمان گزارش کنند تا میزان صادرات کنترل شود.
اولویت، بازار داخلی است
پورخلیل در ادامه اظهارات خود به تداوم تعهدات مربوط به تنظیم بازار داخلی اشاره کرد و گفت: صادرات سیمان به شرطی انجام میشود که وضعیت تولید و توزیع داخلی آن به هم نریزد و به همان قیمت ۶۵ هزار تومان به ازای هر تن در نظر گرفته شود، این در حالی است که در برخی از استانها هم اکنون هر تن سیمان تیپ یک به مبلغ ۵۵ هزار تومان به دست مشتری میرسد.
وی افزود: در ۱۲ تیر ماه ۸۷ طرح ساماندهی تولید و توزیع سیمان ابلاغ شد و بر اساس آن انجمن صنفی سیمان تعهد دارد که قیمت هر تن سیمان را بر روی ۶۵ هزار تن حفظ کند که الان نیز همان تعهد را ادامه داده و اولویت ما بازار داخلی است.
اثرات حذف عوارض صادرات سیمان
پورخلیل در برابر این سوال که حذف عوارض صادرات سیمان چه اثراتی را برای این صنعت به همراه خواهد داشت؟ پاسخ داد: حذف عوارض صادراتی و ۱۰۰ هزار تومانی سیمان این ابزار را در اختیار کارخانههای سیمانی داده که به جای توقف تولید و فروش، ضمن رفع نیازهای داخلی به صادرات سیمان نیز متوسل شوند.
وی گفت: اثر دوم این است که چالش بزرگی که در سال آینده برای صنعت سیمان وجود داشت به طور نسبی برطرف شده است. به این معنی که تا پایان سال جاری و سال آینده برخی از پروژههای سیمان راهاندازی و عملیاتی خواهند شد و سیمان مازاد کشور افزایش خواهد یافت که با حذف عوارض صادرات سیمان این چالش بزرگ صنعت کشور برطرف شد. این مصوبه این ابزار را در اختیار ما قرار داده تا از این چالش نیز عبور کنیم.
سیمان به طور کامل از سبد حمایتی خارج شد
پورخلیل با بیان اینکه اگر این اقدام چند ماه زودتر اجرایی میشد اثرات آن نمود بیشتری داشت، در برابر این سوال که آیا با حذف عوارض صادرات سیمان، این محصول به طور کامل از سبد حمایتی دولت خارج شده؟ تصریح کرد: نکتهای که با این تصمیم گرفته شد این است که با حذف عوارض صادرات سیمان آخرین مرحله برای خروج کامل سیمان از سبد حمایتی دولت نیز طی شد تا این محصول به طور کامل از سبد دولت خارج شود.
سیمان امسال وارد بورس کالا نمیشود
رییس انجمن صنفی سیمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا این محصول در سال جاری وارد بورس کالا خواهد شد یا خیر؟ گفت: به نظر میرسد امسال این اتفاق رخ ندهد. در این رابطه در حال مذاکرات و بررسیهای لازم برای عرضه محصول سیمان در بورس کالا هستیم.
قیمت ۶۰ دلاری و اثر ۲۰درصدی بر سودآوری شرکتها
رییس هیات مدیره سیمان داراب نیز با بررسی تبعات حذف عوارض صادرات سیمان گفت: این اقدام منجر به کاهش قیمت سیمان تا ۶۰ دلار خواهد شد، اما در سودآوری شرکتها ۲۰درصد اثر مثبت میگذارد. عباس خواجهپیری در گفتوگو با فارس، تبعات حذف عوارض صادرات سیمان و افزایش این تصمیم بر سودآوری شرکتهای سیمانی بورس را تشریح کرد.
کاهش قیمت صادرات سیمان تا ۶۰دلار
وی در رابطه با این موضوع که حذف عوارض صادرات سیمان چه بازتابهایی را به همراه خواهد داشت،توضیح داد: قیمت کنونی هر تن سیمان برای صادرات بدون احتساب هزینه حمل و نقل حدود ۷۰ دلار و حداکثر ۷۵ دلار در اسکله بندرعباس و شهید رجایی است. خواجه پیری افزود: در حالی دو سال گذشته کمترین قیمت هر تن برای صادرات حدود ۵۵ دلار بود که با حذف عوارض صادرات سیمان و باز شدن مرزهای زمینی، نرخ هر تن سیمان از ۷۰ دلار کنونی به حدود ۶۰ دلار خواهد رسید.
خبر حذف عوارض صادراتی اثرگذار بود
مدیرعامل سیمان سمنگان در برابر این سوال که اعلام خبر حذف عوارض صادرات سیمان تا قبل از عملیاتی شدن آن آیا بر کاهش قیمت سیمان صادراتی اثرگذار خواهد بود یا خیر؟ پاسخ داد: به محض اعلام این خبر، قیمت صادراتی سیمان متاثر شد، چرا که با عدم تمایل به خرید سیمان توسط کشورهای همسایه و رعایت جانب احتیاط، تقاضا کاهش خواهد یافت و این جریان بر روی قیمت سیمان صادراتی اثر خواهد گذاشت.
دو دلیل رشد قیمت سیمان صادراتی به ۱۰۵ دلار
خواجه پیری با بیان اینکه بالاترین قیمت سیمان فوب ( FOB ) منطقه قشم در دو سال گذشته رشد قابل توجهی کرد و به ۱۰۵ دلار در هر تن رسیده بود، افزود: افزایش قیمت سیمان دو سال گذشته ناشی از دو دلیل و عامل بود. دلیل اول افزایش قیمت سوخت و هزینه حملونقل کشتی و دلیل دوم ناشی از حذف یارانه دولت چین برای کارخانههای سیمان آن کشور بود.
وی خاطرنشان کرد: با کاهش قیمت سوخت و هزینه حمل محصول سیمان با کشتی و همچنین بحران مالی جهانی و اثر آن در ساختوساز کشورهای منطقه، قیمت صادرات سیمان نیز کاهش یافت و همان خطری که عراق را دنبال میکند، هماکنون ایران را نیز تهدید میکند.
انتظار رشد ۲۵درصدی سود سهام
وی در خصوص نتایج حذف عوارض صادرات سیمان در پیشبینی سود سهام شرکتهای سیمان حاضر در بورس (EPS) خاطرنشان کرد: این رویداد در کوتاهمدت بر EPS شرکتها اثر مثبتی خواهد گذاشت. خواجه پیری افزود: پیشبینی میشود سود شرکتهای سیمانی از طریق کاهش انباشت سیمان (دپو) بیش از ۲۰ تا ۲۵درصد افزایش یابد.
ارسال نظر