حقیقیها مالک ۴۹درصد صندوقهای سرمایهگذاری
«ایمان مقدسیان»، کارشناس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس گفت: تاکنون 619سرمایهگذار حقیقی در صندوقها سرمایهگذاری کردهاند و 49درصد واحدهای سرمایهگذاری را از آن خود کردهاند که صندوق سرمایهگذاری پیشتاز بیشترین مخاطب را در بین حقیقیها دارد.
وی همچنین در توضیح سرمایهگذاری در صندوقها گفت: در ماده ۵۴ اساسنامه صندوقهای سرمایهگذاری در ایران شرایطی پیشبینی شده که طبق آن مدیر موظف است اطلاعاتی را در مقاطع تعیین شده در تارنمای صندوق منتشر کند. وی در مورد نوع این اطلاعات گفت: از جمله این اطلاعات میتوان به متن کامل اساسنامه و امیدنامه صندوق و اعلام تغییرات آن، اطلاعات بازدهی صندوق (شامل بازدهی سالانه صندوق، بازدهی ماهانه، هفتگی و روزانه)، سهم مجموع پنج ورقه بهاداری که بیشترین درصد از دارایی صندوق را به خود اختصاص دادهاند، تعداد واحدهای سرمایهگذاری صادر شده و ابطال شده در هر روز و از ابتدای فعالیت صندوق تا پایان همان روز و سایر گزارشهایی که به تشخیص مدیر ضروری باشد. وی یادآور شد: در حال حاضر بیشتر صندوقهای سرمایهگذاری این اطلاعات در تارنمای اختصاصی صندوق یا لینک تارنمای صندوق در سایت کارگزاری موجود است. وجود چنین اطلاعاتی زمینه تصمیمگیری آگاهانه سرمایهگذاران را فراهم میکند.
وی در مورد بازدهی از ابتدای فعالیت گفت: از لحاظ بازدهی از ابتدای تاسیس تا چهارم دیماه امسال سه صندوق کارگزاری بانک ملی، سهم آشنا و پیشتاز پربازدهترین صندوقها هستند. صندوق سرمایهگذاری بانک ملی با گذشت 228 روز از شروع فعالیت خود، 79 درصد بازدهی داشته است، بازدهی متوسط روزانه این صندوق در هر روز از فعالیت خود برابر با 35درصد است. وی ادامه داد: صندوق سرمایهگذاری سهم آشنا با گذشت 246 روز از فعالیت خود 35 درصد بازدهی داشته است. بازدهی متوسط روزانه این صندوق برابر با 14صدم درصد است. صندوق سرمایهگذاری پیشتاز با گذشت 225 روز از فعالیت خود، 26 درصد بازدهی داشته و بازدهی متوسط روزانه این صندوق برابر با 12صدم درصد است. «مقدسیان» در خصوص کمترین بازده صندوقها هم اضافه کرد: کمترین بازده متعلق به صندوق سرمایهگذاری گلچین با 20 درصد بازدهی منفی است. این صندوق در حالی تا تاریخ 20آذرماه 87، 200روز از عمر خود را پشت سر گذاشت که در این مدت متوسط روزانه بازدهی این صندوق منفی 10صدم درصد بود.
کارشناس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس در مورد میانگین موزون بازدهی گفت: میانگین موزون بازدهی از ابتدای تاسیس ۱۳ صندوق سرمایهگذاری ۱۴ درصد است و به طور متوسط ۲۰۲ روز از عمر صندوقهای سرمایهگذاری میگذرد. از طرفی طی ۳۰ روز گذشته و منتهی به چهارم دیماه امسال پربازدهترین صندوق، صندوق سرمایهگذاری کارگزاری بانک ملی بود که بازدهی آن۱۶/۱درصد بود. وی خاطرنشان کرد: طی مدت مشابه میانگین وزنی بازدهی ماهانه صندوقهای سرمایهگذاری منفی ۶۶/۳ درصد بود. وی در مورد بازدهی هفتگی هم گفت: در هفته گذشته بازدهی متوسط صندوقهای سرمایهگذاری منفی۴۶/۱درصد بود. در این هفته صندوقهای سرمایهگذاری کارگزاری بانک ملی، خبرگان و آگاه موفق به کسب بازدهی مثبت شدند.
«مقدسیان» در مورد NAV صندوقها هم به این نکته اشاره کرد: از لحاظ ارزش خالص داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری (در سهام) صندوق، سرمایهگذاری پیشتاز با حدود 15میلیارد ریال بزرگترین صندوق محسوب میشود و پس از این صندوق صندوق سرمایهگذاری کارگزاری بانک ملی و نهایت نگر با 1/9 و 8/8 میلیارد ریال بزرگترین صندوقهای سرمایهگذاری هستند. مجموع ارزش 13 صندوق سرمایهگذاری تا چهارم دیماه امسال، 92 میلیارد ریال است.
وی تعداد سرمایهگذاران حقیقی صندوقها را ۶۱۹ نفر خواند و گفت: تاکنون ۶۱۹ سرمایهگذار حقیقی در صندوقها سرمایهگذاری کردهاند و ۴۹ درصد واحدهای سرمایهگذاری را از آن خود کردهاند که صندوق سرمایهگذاری پیشتاز بیشترین مخاطب را در بین حقیقیها دارد.
ارسال نظر