راضیه بهرامی

اوایل آذر ماه و زمانی که فیش حقوقی‌ام را دریافت کردم اطلاعیه‌ای که در بالای آن درج شده بود، توجهم را جلب کرد.

متن آن این بود: «نمایشگاه آشنایی با دستاوردهای صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت‌های تابعه از ۱۶ الی ۱۸ آذر ماه در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری در خیابان حجاب برگزار می‌شود.»

با خواندن این خبر به یاد ۷ سال پیش افتادم، زمانی که بعد از مدت‌ها توقف کار صندوق، دوباره این موسسه با مدیریت جدید، شکل گرفت و فرم‌هایی را برای عضویت افراد جدید به مدارس ارسال کرد و من هم در صدد عضویت در آن مجموعه برآمدم و هر ماه مبلغ مشخصی از حقوق خود را به آن اختصاص دادم. اعضای صندوق ذخیره حدود ۵درصد از حقوق خود را به آن موسسه واریز می‌کنند و دولت هم معادل همین مبلغ را برای هر عضو اختصاص می‌دهد و ضمن پس‌انداز این مبالغ، درصدی سود هم هر سال از محل فعالیت‌های این مجموعه به آن اضافه می‌شود، اگر چه شرط دریافت این اندوخته و سود آن پس از بازنشستگی است، ولی برای یک فرهنگی که حقوق و مزایایش به تنهایی کفاف روزهای حاضر را هم نمی‌دهد، دریافت این مبلغ پس از دوران بازنشستگی حائز اهمیت است.

با وجودی که بیش از هفت سال از عضویتم در این موسسه می‌گذرد و هر سال هم صندوق گزارشی از میزان اندوخته و سود عملکرد هر ساله را برایم ارسال می‌کند، ولی همواره این سوال در ذهنم وجود داشت، مبالغی که از من و سایر همکاران فرهنگی‌ام کسر می‌شود، در کجا و چگونه هزینه می‌شود و اصولا صندوق ذخیره فرهنگیان با این سرمایه‌ها چه فعالیت‌هایی را تا کنون انجام داده است؟ به هر حال بالاخره انتظار پایان یافت و این فرصت پس از گذشت ۱۳ سال از تاسیس موسسه به همت مدیریت جدید آن فراهم شد و نمایشگاهی از دستاوردهای صندوق برگزار شد که من هم به اتفاق سایر همکاران فرهنگی‌ام از آن بازدید کردیم.

در بدو ورود به این مکان بهترین نکته‌ای که توجهم را جلب کرد، تعداد نسبتا زیاد شرکت‌های وابسته به صندوق بود. حدود ۲۰ شرکت وابسته در این رویداد حضور داشتند که عبارت بودند از: شرکت‌های سرمایه‌‌گذاری فرهنگیان، بازرسی مهندسی و صنعتی ایران، زاگرس، تامین مسکن فرهنگیان، ایران ارقام، تجهیزات مدارس ایران، ساختمانی معلم، لیزینگ فرهنگیان؛ سرگرمی‌های آموزشی، پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی، خدمات ورزشی، صنایع آموزشی، صنعتی پلورسبز، خدمات بازرگانی آموزش ایران، سرمایه‌گذاری توسعه پایدار صدف - پتروفرهنگ - کارگزاری اردیبهشت ایرانیان، بیمه شرف اطمینان، بیمه معلم و بانک سرمایه.

این شرکت‌ها مجموعه متنوعی از فعالیت‌های خود را در قالب فیلم، عکس، بروشور، کاتالوگ و .... در معرض دید فرهنگیان و سایر علاقمندان قرار داده بودند.

نکته قابل ذکر دیگر این که تعدادی از شرکت‌های وابسته به صندوق‌ که کمتر مجالی برای معرفی و شرح فعالیت‌هایشان داشتند با برپایی این نمایشگاه، فرصت یافتند تا گوشه‌هایی از فعالیت‌های خود را به فرهنگیان معرفی کنند.

برگزاری نخستین نمایشگاه دستاوردهای صندوق ذخیره و شرکت‌های تابعه را می‌توان تلاشی ارزنده در جهت شفافیت و پاسخگویی مدیران محترم این موسسه ارزیابی کرد، چرا که پس از مطالعه بروشورها اطلاعات و آمار بسیار خوبی ارائه شد که در گذشته کمتر شاهد آن بودیم.

البته زمان محدود برپایی نمایشگاه و عدم اطلاع‌رسانی گسترده باعث شد تا خیلی از علاقه‌مندان فرصت استفاده و بازدید از این رویداد را نداشته باشند که امیدوارم در آینده با برنامه‌ریزی دقیق‌تر این امر میسر شود، چرا که هم‌اکنون طبق آمار ارائه شده موسسه حدود ۸۰۰هزار نفر از فرهنگیان سراسر کشور عضو این موسسه هستند و مطمئنا در فرصت برگزاری سه روزه نمایشگاه و آن هم تنها در شهر تهران، تعداد محدودی موفق به بازدید از این دستاوردها شده‌اند که امیدوارم با تمهیدات لازم امکان برپایی این رویداد در سایر شهرها هم فراهم شود تا تمامی فرهنگیان در اقصی نقاط کشور از این تلاش‌ها و دستاوردها مطلع شوند.

در پایان باید به مسوولان برگزاری چنین نمایشگاهی دست مریزاد گفت که با شجاعت و حوصله مبتکر این رویداد ارزنده شدند و امیدوارم با توجه به فرم‌هایی که جهت نظرخواهی از فرهنگیان ارائه شد و توجه ویژه به پیشنهادهای این قشر زحمتکش، سعی دربیشتر و بهتر کردن فعالیت‌های خود کنند، در عین حال لازم است که این موسسه اهتمام بیشتری در جهت اطلاع‌رسانی و ارائه گزارش به فرهنگیان کرده و حتی می‌تواند مبتکر انتشار بولتنی ماهیانه برای اعضای موسسه باشد تا از این طریق ضمن ارتباط مستمر با اعضا، اخبار و رویدادها و گزارش‌های عملکرد خود را در آن ارائه کند. قطعا این تلاش‌ها منجر به مشارکت بیشتر فرهنگیان عضو موسسه و علاقه‌مند شدن سایر فرهنگیان برای پیوستن به این خانواده بزرگ خواهد شد.

آموزگار مجتمع استثنایی شهید اصلانی شهر تهران و عضو موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان