کارشناس سازمان بورس اعلام کرد:
اعمال جریمه برای خروج زودهنگام سرمایهگذاران از صندوقها
«ایمان مقدسیان» در توضیح میزان جریمهها گفت: این مقدار ۵ درصد از قیمت ابطال برای سرمایهگذارانی است که هفت روز یا کمتر از تاریخ صدور گواهی آنها گذشته باشد، ۴ درصد از قیمت ابطال برای سرمایهگذارانی است که بیش از هفت روز یا کمتر از ۱۵ روز از تاریخ صدور گواهی آنها گذشته باشد. وی افزود: ۳ درصد از قیمت ابطال برای سرمایهگذارانی اعمال میشود که بیش از ۱۵ روز یا کمتر از ۳۰ روز از تاریخ صدور گواهی آنها گذشته باشد. همچنین ۲ درصد از قیمت ابطال برای سرمایهگذارانی است که بیش از ۳۰ یا کمتر از ۶۰ روز از تاریخ صدور گواهی آنها گذشته باشد و در نهایت یک درصد برای سرمایهگذارانی است که تاریخ ابطال واحد سرمایهگذاری آنها بیش از ۶۰ یا کمتر از ۹۰ روز با تاریخ صدور گواهی سرمایهگذاری فاصله داشته باشد. وی تصریح کرد: پیشبینی این مساله در امیدنامه صندوقهای سرمایهگذاری باعث میشود، فرصتهای آربیتراژی تا حدود زیادی حذف شده و از سویی دیگر کسانی به صندوقها وارد شوند که برای یک دوره زمانی نسبتا بلند مدت به سرمایهگذاری در صندوقها بپردازند.
وی در خصوص میزان بازدهی صندوقها از ابتدای تاسیس گفت: از لحاظ بازدهی از ابتدای تاسیس تا 26 آذرماه امسال سه صندوق کارگزاری بانک ملی، سهم آشنا و پیشتاز پر بازدهترین صندوقها هستند. صندوق سرمایهگذاری بانک ملی با گذشت 220 روز از شروع فعالیت خود، 78 درصد بازدهی داشته است، بازدهی متوسط روزانه این صندوق در هر روز از فعالیت خود برابر با 36 صدم درصد است. وی در مورد ردههای بعدی هم گفت: صندوق سرمایهگذاری سهم آشنا با گذشت 238 روز از فعالیت خود 35 درصد بازدهی داشته که بازدهی متوسط روزانه این صندوق برابر با 15صدم درصد است. صندوق سرمایهگذاری پیشتاز با گذشت 217 روز از فعالیت خود، 26 درصد بازدهی داشته و بازدهی متوسط روزانه این صندوق برابر با 12صدم درصد است. «مقدسیان» در مورد کمترین بازدهیها از ابتدای تاسیس هم گفت: کمترین بازده متعلق به صندوق سرمایهگذاری گلچین با 20 درصد بازدهی منفی است این صندوق در حالی تا 26 آذرماه 192روز از عمر خود را پشتسر گذاشته که در این مدت متوسط روزانه بازدهی این صندوق منفی 10 صدم درصد بود.
وی یادآور شد: میانگین موزون بازدهی از ابتدای تاسیس ۱۳ صندوق سرمایهگذاری ۱۴ درصد است و به طور متوسط ۱۹۴ روز از عمر صندوقهای سرمایهگذاری میگذرد.
کارشناس سازمان بورس در مورد بازدهی ماهانه صندوقها هم اضافه کرد: طی 30 روز گذشته تا 26 آذرماه پر بازدهترین صندوقها صندوق سرمایه گذاری کارگزاری بانک ملی بود که بازدهی آن 59 صدم درصد بود. طی مدت مشابه میانگین وزنی بازدهی ماهانه صندوقهای سرمایهگذاری منفی 5 درصد بود. در هفته گذشته نیز بازدهی متوسط صندوقهای سرمایهگذاری منفی2 درصد بود.
«مقدسیان» درباره NAV صندوقها هم افزود: از لحاظ ارزش خالص داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری (در سهام) صندوق سرمایهگذاری پیشتاز با حدود ۱۶میلیارد ریال بزرگترین صندوق محسوب می شود. پس از این صندوق، صندوق سرمایهگذاری حافظ و کارگزاری بانک ملی با حدود ۹ میلیارد ریال بزرگترین صندوقهای سرمایهگذاری هستند. مجموع ارزش ۱۳ صندوق سرمایهگذاری تا ۲۶ آذرماه ۹۵ میلیارد ریال است.
وی تعداد سرمایهگذاران صندوقها را این گونه عنوان کرد: تا کنون 636 سرمایهگذار حقیقی در صندوقها سرمایهگذاری کردهاند و 50 درصد واحدهای سرمایهگذاری را از آن خود کردهاند و صندوق سرمایهگذاری پیشتاز بیشترین مخاطب را در بین حقیقیها دارد.
ارسال نظر