آخرین برنامههای سازمان خصوصیسازی اعلام شد
گروه بورس- سازمان خصوصیسازی جدیدترین مصوبات هیات واگذاری را اعلام کرد و از بررسی برخی تغییرات در چگونگی واگذاری سهام عدالت در کمیسیون تخصصی، واگذاری سهام به صندوقهای بازنشستگی، واگذاری بانکها و نیروگاهها خبر داد.
غلامرضا حیدری کرد زنگنه در گفتوگو با فارس جدیدترین مصوبات هیات واگذاری را اعلام کرد.
تصویب چهار آییننامه مهم دیگر قانون اصل ۴۴
وی با اشاره به برگزاری جلسه هیات واگذاری خاطرنشان کرد: در این جلسه چهار آییننامه مهم دیگر قانون سیاستهای اجرایی اصل ۴۴ به تصویب رسید تا تعداد آییننامههای مربوط به سازمان خصوصیسازی به ۲۲ مورد برسد.
به گفته کردزنگنه، آییننامههای قیمتگذاری، نظام اقساطی، مشوقهای مالی و غیرمالی و سهام ترجیحی روز گذشته به تصویب هیات واگذاری رسید.
سه زیر مجموعه ساتکاب منحل شدند
معاون وزیر اقتصاد به دیگر مصوبه این هیات اشاره کرد و گفت: سه شرکت آب معدنی، پارسنیرو و نیرو چاپ که وابسته به وزارت نیرو و از زیرمجموعههای مادر تخصصی ساتکاب بودند، به دلیل زیان دهی منحل شدند. براساس قانون تجارت انحلال شرکتها به عهده مجمع فوقالعاده است، اما انحلال شرکتهای مشمول واگذاری نیز باید به تائید هیات واگذاری برسد. براین اساس، هیات واگذاری در حالی قبلا شرکت نیرو چاپ را منحل کرده بود که به دلیل صوری بودن شرکت آب معدنی و همچنین عدم وجود خریدار در سه نوبت آگهی برای شرکت پارس نیرو، روز گذشته انحلال این دو شرکت نیز به تصویب رسید.
ترازنامه دو نیروگاه تهیه شد
رییس هیاتعامل سازمان خصوصیسازی در ادامه اظهارات خود گفت: ترازنامه دو نیروگاه سهند و سبلان نیز تهیه شده و از روز گذشته کارشناسان در حال قیمتگذاری و ارزیابی داراییهای منقول و غیرمنقول هستند تا این دو نیروگاه به همراه نیروگاه خلیج فارس به صورت مزایده واگذار شوند.
فروش مزایده ای ۵ شرکت دولتی
کرد زنگنه فروش مزایده ای ۵ شرکت دولتی را دیگر مصوب روز گذشته هیات واگذری اعلام کرد و گفت: بر این اساس ۴۰ درصد از سهام شرکت پالایش نمک طبی برلیان به ارزش ۸/۱۱ میلیارد ریال، ۳۳ درصد از سهام سیمان لوشان به ارزش ۶/۱۰۰ میلیارد ریال، ۱۰۰ درصد گروه ملی صنعتی فولاد ایران به ارزش ۲/۸۸۸ میلیارد ریال، ۶/۲۵ درصد از سهام رادیاتور اتومبیل آرمک به ارزش ۴/۶ میلیارد ریال و ۱۰۰ درصد شرکت راهبران پتروشیمی به ارزش ۱۰۰ میلیون تومان به صورت مزایده واگذار میشوند.
به گفته وی، آگهی واگذاری ۵ شرکت فوق هفته آینده منتشر و ۲۵ روز بعد نیز مزایده آنها برگزار خواهد شد.
در جریان تشکیل سازمان اصل ۴۴ نیستم
وی در پاسخ به این مطلب که در برخی محافل مجددا زمزمه هایی مبنی بر تشکیل سازمان اصل۴۴ شنیده شده، خاطرنشان کرد: در جریان چنین مسالهای نیستم، اما سازمان خصوصیسازی مناسبترین ارگان در واگذاری و اجرای اصل ۴۴ است. به طوری که نیمی از آییننامههای موجود در حوزه سازمان خصوصیسازی است.
احتمال تغییرات در نحوه واگذاری سهام عدالت
رییس سازمان خصوصیسازی در خصوص احتمال تغییراتی در نحوه واگذاری سهام عدالت نیز توضیح داد: تغییر در آییننامههای مربوط به عهده شورای عالی اصل ۴۴ است، اما ممکن است تغییراتی در نحوه واگذاری سهام عدالت ایجاد شود که یک کمیسیون تخصصی در حال بررسیهای مربوطه است. وی از اعلام جزئیات این تغییرات خودداری کرد و گفت: بعد از مشخص شدن بیشتر و انجام امور کارشناسی این تغییرات اعلام خواهد شد. کرد زنگنه همچنین از ارائه پیشنهاد واگذاری سهام شرکت نمایشگاههای بینالمللی به دولت خبر داد.
واگذاری سهام شرکتها به «وصندوق» و« شستا»
وی در خصوص واگذاری سهام شرکتهای دولتی به صندوق بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی و انتقاداتی که نسبت به این موضوع صورت میگیرد، اظهار داشت: وجوه این صندوق در قانون بودجه منظور نمیشود، همچنین در تمام دنیا صندوقهای بازنشستگی جزو بخش خصوصی محسوب میشوند.
مدیرعامل سازمان خصوصیسازی تعیین مدیریت این شرکتها را که توسط دولت انتخاب میشوند، مشکل صندوق بازنشستگی در این خصوص دانست و اظهار داشت: این مشکل با اصلاح اساسنامه آنها حل خواهد شد، با توجه به این امر حتی میتوان این شرکتها را جزو اولویتها در واگذاری سهام شرکتهای دولتی به دلیل مالکیت عمومی محسوب کرد.
عرضه ۵درصد سهام بانکها برای کشف قیمت
از سوی دیگر مهدی عقدایی، معاون واگذاری سازمان خصوصیسازی در گفتوگو با فارس درباره واگذاری بانکهای دولتی اظهار داشت: سهام بانکها به میزان ۵درصد و برای کشف قیمت عرضه میشود.
وی ادامه داد: پس از آن برای باقیمانده سهام آنها بازاریابی کرده و اگر مشتری برای آنها وجود داشت سهامشان به صورت بلوکی واگذار خواهد شد.
خبرنگار فارس گفت:آیا جذب ۵ درصد سهام یک بانک دولتی در بازار نیز نیازمند نقدینگی قابل توجهی است؟
وی پاسخ داد: از نظر ما بازار کشش لازم را دارد. بازار سرمایه برای هر شرکتی که دولت برای نخستینبار عرضه میکند، کشش دارد.
عقدایی بانکهای ملت و صادرات را نخستین بانکهای دولتی عنوان کرد که سهامشان از طریق بورس واگذار خواهد شد.
وی تاریخ و اولویت واگذاری این بانکهای بزرگ دولتی را بسته به زمان آماده شدن آنها برای ورود به بورس عنوان کرد.
برگزاری مزایده ۹ شرکت
عقدایی همچنین در گفتوگو با ایسنا خاطرنشان کرد: روز گذشته مزایده شرکتهای مدیریت تولید و بهرهبرداری سد و نیروگاه کرخه، پمپ سازی ایران، روغن نباتی شیراز، توسعهپتروایران، طرحهای جامع فلزات، شبکههای آبیاری و زهکشی زرینه رود، شبکه های آبیاری و زهکشی وحدت، تکنیکان و تهران نیرو برگزار شده و در ۲۶ آذر ماه نیز شرکتهای پمپ سازی ایران و سیمان سپاهان از طریق بورس عرضه میشوند.
وی در ادامه در خصوص وضعیت واگذاری شرکت سرمایهگذاری پتروشیمی که به علت وثیقه بودن سهام انجام نشد، گفت: مذاکراتی انجام شده است که سهام شرکت سرمایه گذاری پتروشیمی ظرف یکماه از وثیقه خارج شده و سپس نسبت به عرضه آن اقدام شود.
فروش ۴ شرکت از طریق مزایده
به گزارش ایسنا طبق برنامه، دیروز ۹ شرکت به مزایده گذاشته شد که از این تعداد ۱۰۰درصد شرکت پترو ایران، ۴۹درصد شرکت مدیریت تولید و بهرهبرداری سد کرخه، ۵۰درصد مطالعات طرحهای جامع فلزات و شبکه آبیاری و بهرهبرداری وحدت به فروش رسید.
دکتر اسماعیل غلامی، معاون سازمان خصوصیسازی در اینباره گفت: از این تعداد دو شرکت نیز به فروش نرسید و باقی شرکتها به دلیل عدم پرداخت قسط به مزایده گذاشته شده بود و در نهایت چهار شرکت به فروش رفت.
ارسال نظر