موج- مشاور معاونت نظارت بر بورس‌ها، به تشریح هشدارهای سیستم کدال جهت رعایت مواعد قانونی پرداخت.

مداحی در اشاره به هشدارهای این سامانه معاملاتی گفت: برخی از هشدارها به کاربران و مدیران شرکت‏ها و برخی نیز به کارشناسان سازمان در بخش نظارتی داده می‌شود.

وی با بیان پیاده‌سازی هشدارهای کاربران در اعلام خطاها و اشتباهات موجود در اطلاعیه‏ها در فاز اول اضافه کرد: در حال حاضر، برخی کنترل‏ها در مورد اطلاعات موجود در اطلاعیه‌ها، به صورت خودکار توسط سیستم انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در صورتی که اطلاعات با این کنترل‏ها همخوانی و هماهنگی نداشته باشد، به مدیر مالی شرکت پیغام می‌دهد و تا زمانی که رفع نشود سیستم آن اطلاعیه را نمی‌پذیرد.

وی با بیان این که در فاز دوم هشدارها تکمیل خواهد شد، افزود: به ‌عنوان مثال، در فاصله‌های زمانی مشخص قبل از اتمام مهلت ارسال اطلاعات طبق دستورالعمل افشا (۱۵ روز قبل و در صورت عدم ارسال اطلاعات، ۳ روز قبل و آخرین مهلت ارسال)، سیستم به ‌طور خودکار هشدارهایی را جهت یادآوری و تاکید بر ارسال به‌ موقع اطلاعات برای مدیران شرکت ارسال کرده و رونوشت هشدارهای مزبور را برای بخش نظارتی سازمان ارسال می‌کند.

مشاور معاونت نظارت بر بورس‏ها و ناشران گفت: در صورت عدم ارائه اطلاعات توسط شرکت، روز بعد از آخرین مهلت، پیش‌نویس گزارش تخلفاتی با فرمت مشخص تهیه و جهت اقدام لازم در اختیار کارشناس مربوطه قرار می‌گیرد.وی یادآور شد: ایجاد سامانه‌ای یکپارچه جهت گردآوری و انتشار الکترونیکی اطلاعات و افزایش شفافیت اطلاعات در بازار سرمایه، از آبان ‌ماه ۱۳۸۵ در دستور کار سازمان بورس قرار گرفت. در این راستا، مطالعات لازم در سیستم‌های سایر کشورها مانند آمریکا، مالزی و... انجام شد.

وی با اشاره به برگزاری اولین جلسه کارگاه آموزشی این سامانه در ابتدای آبان ‌ماه ۸۶ ادامه داد: کار با سامانه از سوی شرکت‏ها ابتدا با ۱۴ شرکت پذیرفته‌شده در بورس آغاز شد.وی اظهار داشت: ارسال اطلاعات از طریق این سیستم از ابتدای مهر ماه برای شرکت‌های بازار اول الزامی شد و تاکنون حدود ۴۵۰ اطلاعیه در این سیستم به بازار منعکس شده است. به گفته مشاور معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران، با توجه به این که آموزش سایر شرکت‌ها تا پایان آذر ماه سال جاری به ‌اتمام خواهد رسید، از ابتدای سال ۸۸ ارسال اطلاعات تمام شرکت‌ها از طریق این سامانه الزامی خواهد بود.

برنامه‌ها و اقدامات فاز ۲ کدال

مشاور معاونت نظارت بر بورس‏ها و ناشران با اشاره به برنامه سازمان بورس در دریافت اطلاعات شرکت‏ها از طریق این سامانه الکترونیکی، بر پیاده‌سازی این پروژه در چند فاز تاکید کرد.

وی یادآورشد: در فاز اول، عمدتا فرم‌های اطلاعات ادواری شرکت‌ها شامل اطلاعیه‌های پیش‌بینی درآمد هر سهم و اطلاعات میاندوره‌ای و پرتفوی شرکت‏ها به‌همراه‌ زیرساخت‌ها و روال‌های گردش کار پیاده‌سازی شد.مداحی با بیان این که در فاز دوم نسبت به تکمیل امکانات سیستم اقدام خواهد شد، ادامه داد: در این فاز ضمن تکمیل پیاده‌سازی فرم‏ها شامل اطلاعات پیش‌بینی و صورت‌های مالی تلفیقی، اطلاعیه‌های مجامع، بیانیه ثبت افزایش سرمایه، فرم‌های دارندگان اطلاعات نهانی و...، امکانات بیشتری برای شرکت‌ها جهت تسهیل در کار با سامانه و همچنین امکانات متنوع‌تری برای استفاده سرمایه‌گذاران و تحلیل‌گران ارائه خواهد شد.

وی با اشاره به طراحی فاز اول سیستم به صورت On-Line گفت: شرکت‏ها برای ارسال اطلاعات خود نیازمند اینترنت پرسرعت و ADSL هستند.

مشاور معاونت نظارت بر بورس‏ها و ناشران، از طراحی برنامه‏ای در فاز دوم برای پشتیبانی کاربرانی که امکان اتصال به اینترنت پرسرعت را ندارد، خبر داد که قابلیت اجرا روی کامپیوتر کاربران شرکت‏ها را دارد. به وسیله این برنامه شرکت‏ها بدون نیاز به اتصال به اینترنت، به صورت Off-Line گزارش‏ها را تهیه می‌کنند و نتیجه فایل تهیه شده، با اتصال به اینترنت از طریق سایت ارسال می‌شود.