گروه بورس- همایون دارابی: بازار دادوستد سهام دیروز نیز بر مدار افت حرکت کرد و با ثبت ۹۶/۵۷واحد افت شاخص به همراه افت حجم معاملات یک روز ضعیف دیگر را در پاییز امسال رقم زد. در معاملات دیروز کارشناسان بازار همچنان در تحولات اقتصادی به دنبال رمز گشایی از لایحه طرح تحول اقتصادی بودند. طرحی که احتمالا در هفته جاری در مجلس شورای اسلامی توسط ریاست محترم جمهوری طرح خواهد شد. از سویی در حالی که دولت حساب ویژه‌ای بر روی این لایحه باز کرده است در طرف مقابل در مجلس شورای اسلامی شرایطی قرار دارد که با تاکید بر تورم‌زا بودن برخی از بندهای لایحه طرح تحول اقتصادی، احتمالا سبب خواهد شد بحث لایحه طرح تحول با مباحث گسترده‌ای مواجه شود که این مباحث تاثیرات خواسته و ناخواسته قابل‌ملاحظه‌ای را می‌تواند در بازار ایجاد کند. از سویی بازار سرمایه با رویکرد جدید مدیران بازار پول در مورد اوراق مشارکت و همچنین مساله نرخ سود سپرده‌های بانک‌های خصوصی و دولتی نیز مواجه شده است که در این میان ضعف گروه بانکداری را به‌رغم روشن نبودن ابعاد مسایل کنونی ایجاد کرده است.

در این فضا البته سهام بانکی همچنان در درصدهای منفی خریدارانی را شاهد است.در مورد اوراق مشارکت البته اظهارنظرهای صورت گرفته نیز برای بازار سرمایه قابل‌توجه است. در حالی که دکتر محسنی عضو هیات‌مدیره سازمان بورس از انتشار قریب‌الوقوع دومین اوراق مشارکت شرکت‌های بورسی خبر داده است، دکتر قضاوی قائم مقام بانک مرکزی در سخنانی توپ را به زمین بورس انداخته است و در سخنانی خاطرنشان کرده است: تصمیم‌گیری درباره انتشار اوراق مشارکت (۱۸درصد وزارت نیرو) به این دلیل صورت گرفت که دستورالعمل معاملات ثانوی اوراق مشارکت در بورس نهایی نشده است. در صورتی که بازار ثانویه اوراق بهادار به گونه مناسبی در بورس تدارک دیده شود، نیازی وجود نخواهد داشت، اوراق مشارکت قبل از سررسید جهت بازخرید توسط بانک‌های عامل ضمانت شوند.» در این فضا البته موضوع انتشار اوراق مشارکت ۱۸درصدی وزارت نیرو همچنان محل بحث کارشناسان بازار است که در این میان شایعاتی درمورد روز شمار نبودن سود این اوراق نیز وجود دارد.

دیروز معامله گران درگروه فولادی همچنان ضعف بازار را شاهد بودند که در این میان گزارش خبرگزاری رویتر نیز درمورد وضعیت صنعت فولاد و آینده آن در شرایطی که قیمت‌ها به سطح بی‌سابقه‌ای کاهش یافته، جالب توجه است.در این گزارش مدیر مشاوران گلوبال استیل در کنفرانس سه روزه سنگ‌آهن آمریکا خاطرنشان کرده است: چشم‌انداز بلندمدت و میان مدت خوبی برای صنعت فولاد پیش‌بینی نمی‌شود. وی اظهار داشت در حال حاضر تصویر امیدوارکننده‌ای از آینده صنعت فولاد نسبت به آن چه که چند ماه گذشته پیش‌بینی می‌شد، وجود ندارد. هر روز که می‌گذرد به نظر می‌رسد این رکود در کشورهای توسعه‌یافته آمریکا، اروپا و ژاپن طولانی‌تر و عمیق‌تر شده و رشد اقتصادی در کشورهای در حال توسعه کندتر می‌شود. مطالعات وسیع صورت گرفته بر وضعیت تقاضای فولاد در جهان نشان می‌دهد که تقاضای فولاد تا سال ۲۰۱۲ هیچ رشدی نخواهد کرد. در تقاضای سنگ‌آهن نیز که تنها مورد مصرف آن در صنعت فولاد است، کاهش مشابهی مشاهده خواهد شد. با توجه به چنین برداشت‌هایی، نمادهای سنگ‌آهنی و فولادی در حال حاضر سنگین‌ترین صف‌های فروش بازار را تشکیل می‌دهند.

در گروه پتروشیمی انتشار گزارش ۶ماهه پتروشیمی خارک باعث تشکیل صف فروش و افت قیمت پتروشیمی‌های خارک و فن‌آوران شد.