آنسوتر
بررسی تحولات بازارهای مالی جهان
سنا - آخرین اخبار بازارهای مالی جهان در هفته گذشته منتشر شد. آمریکــا
شاخص سهام آمریکا برای دومین هفته پیاپی به شدت کاهش یافت که علت آن کاهش خرده فروشی به پایینترین حد خود و کاهش تقاضای گوشی تلفن همراه بود. دلیل کاهش شاخص سهام بورس کانادا که بدترین عملکرد خود را در ماه گذشته داشت، کاهش خردهفروشی در آمریکا و در پی آن کاهش تقاضا برای صادرات این کشور و نیز کاهش سهام شرکتهای بخش مالی و انرژی بود. شاخص سهام برزیل نیز همگام با سایر بورسهای آمریکای لاتین با پیشگامی شرکتهای بخش خرده فروشی و بانکی کاهش یافت که علت عمده آن نگرانی از کاهش رشد اقتصادی و پیشبینی تداوم بحران اعتباری تا سال ۲۰۰۹ بود.
اروپـــا
شاخص سهام کشورهای اروپا در اواخر هفته افزایش یافت گرچه در مجموع هفته را با کاهش به پایان رساند. رشد سهام شرکتهای بخش هوافضا و صنایع نظامی در این افزایش تاثیر داشت. شاخص سهام بریتانیا نیز همگام با سایر بورسهای مطرح اروپایی اواخر هفته را با افزایش به پایان برد هر چند که تمام بورسها هفته گذشته را با کاهش سپری کردند. علت افزایش شاخص سهام بریتانیا نیز رشد سهام بخش تولیدکنندگان انرژی و کالا بود، قیمت سهام شرکتهای BP - دومین شرکت بزرگ نفتی اروپا - و Anglo American افزایش یافتند. این در حالی است که نتایج نشست دو روزه بحران اقتصاد جهانی، گزارش بخش خدمات و ساختوساز اروپا و گزارش تورم آمریکا از عوامل موثر بر بازار سهام در هفته آینده به شمار میروند.
آسیــا
شاخص سهام آسیا پس از دو هفته افزایش، این هفته را با کاهش به پایان برد که علت عمده آن پیشبینی کاهش سود شرکتها در پی بروز نشانههایی از تداوم بحران اقتصادی جهانی بود. شاخص بورس توکیو نیز در اواخر هفته روند صعودی به خود گرفت اما با این وجود، در مجموع هفته را با کاهش به پایان برد. ارزش ین تضعیف شد و این شایعه قوت گرفت که اجلاس مالی آخر هفته باعث معرفی سیاستهایی جهت ثبات بازار خواهد شد.
مسوولان دومین شرکت بزرگ مدیریت پرتفوی چین پیشنهاد خرید شرکتهای بخش تولیدکنندگان کالا را مطرح کردند. آنها اعتقاد دارند که این گروه بیش از سایر بخشها از برنامه کمک ۵۸۶میلیارد دلاری دولت چین منتفع خواهند شد.
بـازار کـالا
از سوی دیگر قیمت طلا به بالاترین حد خود در دو ماه گذشته رسید که علت آن شایعه تزریق نقدینگی بیشتر از سوی بانکهای مرکزی به بازارهای اعتباری و به تبع آن افزایش تورم و افزایش تقاضای خرید فلزات قیمتی بود. قیمت نقره و پلاتین نیز افزایش یافت. تحقیقات نشان میدهد که به علت کاهش تقاضای مس در چین که به عنوان بزرگترین سازنده و مصرفکننده این فلز در اتومبیل و منازل به شمار میرود، قیمت این فلز در هفته آینده کاهش مییابد.
قیمت اکثر اقلام کشاورزی مانند ذرت، سویا و پنبه در این هفته افزایش یافت که علت افزایش قیمت ذرت و سویا ، افزایش ذخایر این فرآوردهها و علت افزایش قیمت پنبه، کاهش قیمت دلار و جذابیت خرید این فرآورده از سوی خریداران بود.
بـازار انـرژی
به دنبال تداوم کاهش رشد اقتصادی و در پی آن کاهش تقاضای نفت از سوی شرکتهای بزرگ مصرفکننده انرژی، قیمت نفت خام بیش از یک دلار در هفته کاهش یافت. پیشبینی میشود که اوپک که عرضه کننده بیش از ۴۰درصد از نفت دنیا است، به زودی برای سومین بار در ماههای اخیر میزان تولید خود را یک میلیون بشکه در روز کاهش دهد تا از کاهش قیمت نفت به کمتر از ۵۰دلار در هر بشکه جلوگیری کند. در همین حال «آژانس بینالمللی انرژی (IEA)» هشدار داد که کاهش سرمایهگذاری در پروژههای جدید نفتی از سوی کشورهای عضو اوپک، باعث وجود بحران در عرضه انرژی طی دو دهه آینده خواهد شد.
بازارهای در حال توسعه
به گفته اتحادیه طلای چین، این کشور که دومین دارنده عمده خارجی خزانهداری آمریکا به شمار میرود، باید جهت تنوع بخشیدن به ذخایر خود به علت احتمال کاهش ارزش دلار، اندوخته شمش خود را افزایش دهد.
به گفته شرکت هنگ کنگی Nomura International، صادرات کشورهای در حال توسعه آسیایی طی سال آینده به علت گسترش بحران جهانی و کاهش تقاضا حدود ۲۰درصد کاهش خواهد یافت.
صربستان به عنوان چهارمین کشور اروپای شرقی پس از اوکراین، مجارستان و جمهوری چک جهت کمک به ثبات اقتصادی این کشور در پی گسترش بحران مالی جهانی، از «صندوق بینالمللی پول (IMF)» وام خواهد گرفت که این میزان معادل ۵۱۶میلیون دلار خواهد بود.
ارسال نظر