صدور مجوز صادرات محدود سیمان در پرده ابهام
این در حالی است که برخی منابع آگاه از عدمتوافق وزارت بازرگانی و صنایع در زمینه صادرات سیمان سخن میگویند و تصمیمگیری در این باره را به جلسات آینده موکول کردهاند.
گروه بورس- مهتاب رحمتعلی: رییس هیاتمدیره انجمن صنفی کارفرمایان سیمان از صدور مجوز صادرات محدود سیمان خبر داد.
این در حالی است که برخی منابع آگاه از عدمتوافق وزارت بازرگانی و صنایع در زمینه صادرات سیمان سخن میگویند و تصمیمگیری در این باره را به جلسات آینده موکول کردهاند. بنابراین گزارش مهندس اتابک دیروز در گفتوگویی با خبرنگار ما گفت: در حال حاضر کمیته ماده یک با صادرات سیمان موافقت کرده است.
وی افزود: این تصمیم کمک شایانی به صنعت سیمان خواهد کرد. در همین زمینه یک منبع مطلع نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر براساس مصوبه قبلی، هر یک از کارخانههای جدید یک هزار تومان و کارخانههای قدیمی چهار هزار تومان برای واردات سیمان به انجمن صنفی پرداخت میکنند که به دلیل ورود کارخانههای جدید و به تعادل رسیدن بازار این رقم تاکنون برای واردات هزینه نشده است.
۳ میلیون تن تولید مازاد
این رقم قرار بود برای برقراری تعادل در بازار در صندوق انجمن بماند. به طور مثال اگر منطقهای از کشور نیاز به سیمان داشت، برای هزینههای حمل از این مبلغ استفاده شود یا در صورت کمبود سیمان در داخل برای واردات مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته وی بر همین اساس کمیتهای مشترک از وزارتخانههای صنایع، بازرگانی و انجمن صنفی کارفرمایان سیمان تصمیم گرفتهاند تا با عودت این رقم به کارخانهها، عوارض یکصد هزار تومانی صادرات را تامین کنند.
در حالی که پورخلیل، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان با اعلام ممنوع المصاحبه بودن به خبرنگار ما از گفتوگو خودداری کرد، محمدعلی بد پیشبینی تولید امسال را ۴۸میلیون تن عنوان کرد. به گفته وی در نیمه اول امسال ۲۳میلیون تن سیمان مصرف کردهایم و تا پایان سال نیز حداکثر ۴۵میلیون تن مصرف خواهیم داشت. وی با اشاره به بهرهبرداری از واحدهای جدید، رکود پروژههای عمرانی و فرا رسیدن فصل سرما که به کاهش مصرف سیمان میانجامد، تصریح کرد: امسال ۷۰میلیون تن مازاد تولید خواهیم داشت.
سیمانیها در آستانه تعطیلی
«بد» با تاکید بر شرایط موجود و نداشتن سیستم توزیع مناسب گفت: کارخانجات سیمان در معرض تعطیلی در نیمه دوم سال قرار دارند.
وی از سویی بحرانهای مالی دنیا و کاهش ساختوساز در امارات متحده عربی را تهدیدی دیگر برای شرکتهای سیمانی دانست و تصریح کرد: اگر صادرات را آغاز نکنیم، حضور امارات را در بازارهای افغانستان و عراق شاهد خواهیم بود.
وی همچنین صادرات محدود به شکلی که در حال حاضر از سوی انجمن صنفی کارفرمایان سیمان مطرح شده را امری نامطلوب دانست و افزود: تکمحموله یا صادرات محدود و کوچک مشتری نخواهد داشت، چرا که درخواستکنندگان خواستار برنامه مشخص برای صادرات مستمر هستند.
عوارض به چه قیمتی؟
وی قیمت سیمان در عراق و افغانستان را تنی ۹۰ تا ۱۰۰هزار تومان اعلام کرد و یادآوری میشود دولت از صادرکنندگان تنی ۱۰۰هزار تومان عوارض دریافت میکند.
با در نظر گرفتن قیمت سیمان در بازارهای همسایه این سوال مطرح است که شرکتهای سیمانی چگونه میتوانند برابر قیمت صادرات عوارض بپردازند؟
مهندس اقبالیان، مدیرعامل سیمان خاش نیز در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن اشاره به پیشنهاد انجمن سیمان برای صادرات محدود سیمان که روز گذشته در کمیته ماده یک مطرح بوده، گفت: بهتر بود پرداخت شرکتها به انجمن برای کارهای ضروریتر در انجمن باقی میماند و عوارض به این سنگینی از سوی دولت بخشیده میشد. وی با تاکید بر رفع نیاز داخلی گفت: اکنون باید شرایطی فراهم شود تا مازاد تولید صادر شود. وی با اشاره به همکاری وزارت بازرگانی و صنایع در زمینه آزادسازی قیمت سیمان اظهار امیدواری کرد که این دو وزارتخانه بتوانند تصمیمی جدی در زمینه بخشودگی عوارض سیمان بگیرند.
ارسال نظر