شاخص بورس در مسیر برگشت
درپی سقوط بازدهی بورس به زیر ۳۰ درصد اتفاق افتاد
شاخص در مسیر بازگشت
گروه بورس- اعظم شریفی: بازدهی بورس تهران به زیر ۳۰درصد رسید.
به گزارش خبرنگار ما، رشد شاخص بازده نقدی و قیمت در معاملات روز گذشته بورس تهران رقم 7/29درصد را تجربه کرد. این در حالی است که روند صعودی معاملات بورس تهران موجب ثبت رکورد 38درصدی بازده نقدی در اواسط مرداد ماه شده بود.
با نگاهی به معاملات بازار سرمایه میتوان ۶ ماه نخست امسال را به دو قسمت تقسیم کرد که در بازه زمانی منتهی به اواخر تیر ماه روندی کاملا صعودی بر بازار حاکم بود. این در حالی است که در بازه زمانی دوم که از اواخر تیر ماه تاکنون است، روندی کاملا نزولی را در بازده نقدی و قیمت مشاهده میکنیم.
در پایان معاملات روز گذشته شاخص قیمت نیز 4/17درصد افزایش یافت.
در حال حاضر تحلیلگران تکنیکال نزدیکترین سطح حمایتی شاخص را در ۱۱هزار و ۸۰۰ واحد میدانند که در حال حاضر شاخص بازار به این سطح بسیار نزدیک است.
11هزار و 800 واحد اولین سطح حمایت است که در آن به علت افزایش تقاضا، احتمال برگشت روند نزولی جاری تقویت میشود اما اگر این سطح حمایت شکسته شود، امکان نزول سهم تا سطح حمایت بعدی وجود دارد.
سطح حمایت بعدی از نظر تحلیل تکنیکال مرز ۱۱هزار و ۴۰۰ واحد است و سومین سطح در ۱۰هزار و ۷۰۰ واحد پیشبینی میشود. این در حالی است که از نظر کارشناسان دو سطح ۱۱۸۰۰ و ۱۱۴۰۰ به دلیل همپوشانی با سطوح فیبوناچی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
از جمله موارد با اهمیت افت بازار را میتوان به تقویت دوباره ارزش دلار و عرضه سهام مخابرات مربوط دانست.
تقویت ارزش دلار در یک ماه گذشته همزمان با افت قیمت نرخ کالاهای جهانی رخ داد؛ کالاهایی که نرخ آنها به طور مستقیم در بازار ما اثرگذار هستند.
از سوی دیگر عرضه مخابرات، جابهجایی صف خریداران و جایگزینی سهام مورد تقاضا را به همراه داشت که بازار را با کمبود نقدینگی مواجه کرده است.
در همین رابطه پورنعمت، یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تجربه یک دوره رکود در معاملات قبل از آغاز سال گفت: کاهش قیمتی در بسیاری از سهام موجب شد رابطه منطقی و معقولی بین سود پیشبینی شده شرکتها و قیمتهای موجود وجود داشته باشد. از طرفی رکود در بازارهای موازی مثل مسکن و کاهش نرخ بهره در بانکها موجب شد، بازار سرمایه به عنوان یک فرصت مناسب مطرح باشد. وی افزود: با توجه به شرایطی که وجود داشت بستر لازم برای سرمایهگذاری فراهم بود. از ابتدای سال دو فاکتور مهم شامل رشد قیمت در بازار کالا و فلزات جهانی و عرضه IPOها را شاهد بودیم که موجب شد روند صعودی شاخص را به دنبال داشته باشد.
پورنعمت خاطرنشان کرد: این دو عامل موجب شد شرکتهای بزرگ از قبیل فولادسازان که تاثیر بسزایی در شاخص دارند، رشد کنند که تاثیر زیادی را در شاخص کل داشت. برگزاری مجامع شرکتها و تقسیم سود نیز از جمله دلایل دیگر در افزایش شاخص و قیمت نقدی بود. این در حالی است که نزدیک شدن به ماه پنجم، کاهش بزرگی را در قیمتهای جهانی و رکود جهانی پدید آورد که عمده دلایل آن کاهش تقاضای جهانی بود. این کارشناس با بیان اینکه دو تقاضای عمده واقعی و سفتهبازی در بازار وجود دارد، گفت: کاهش عمده قیمتها به صورت دورهای همواره در ماه آگوست است اما کاهش تقاضای سفتهبازی است که تقاضای کل را تحت تاثیر قرار میدهد.
این کاهش تقاضا مخصوصا از سوی چین باعث افت قابل توجه در بازار فلزات شد. وی یادآور شد: نرخهای جهانی فولاد و مس در بازار ما قابل توجه است و وقتی رکود جهانی پدید آید، موجب تاثیر منفی در بورس میشود.
وی با بیان اینکه عرضه سهام مخابرات 344میلیارد تومان نقدینگی را از بازار خارج کرد، خاطرنشان کرد: برای جبران این مبلغ نیاز به نقدینگی است. این در شرایطی است که تلاش بازار برای جابهجایی از سایر سهام به سمت مخابرات ادامه دارد.
گرمای معاملات در آغاز تابستان
بورس تهران در تیر ماه امسال بالاترین ارزش ماهانه معاملات را ثبت کرد.
ارزش معاملات بورس و اوراق بهادار تهران در تیرماه امسال به ۱۸هزار و ۹۰۲میلیارد ریال رسید که این رقم نسبت به ماه قبل ۲۷۱درصد افزایش داشت.
ارزش معاملات بورس تهران که در فروردین ماه معادل 17هزار و 996میلیارد ریال بود، در اردیبهشت ماه با 65درصد کاهش به 6هزار و 288میلیارد ریال و در خرداد ماه نیز با 19درصد کاهش به 5هزار و 89میلیارد ریال رسید.
طی مرداد ماه نیز ارزش معاملات بورس با ۲۸درصد کاهش به ۱۳هزار و ۴۸۰میلیارد ریال و در شهریور ماه با کاهش ۲درصدی به ۱۳هزار و ۱۴۵میلیارد ریال نزول کرد.
برهمین اساس تیرماه را میتوان ماه شکوفایی بورس تهران نامید.
در این ماه ۹۹هزار و ۴۷۷نفر در ۲۲۸هزار و ۱۵۱نوبت سهام معامله کردند.
تعداد معاملهگران بورس تهران که در اردیبهشت ماه 91درصد بیشتر از فروردین ماه بودند، در خرداد ماه 6درصد کاهش یافتند.
این تعداد که در تیرماه نسبت به ماه قبل ۴۴درصد بیشتر شده بودند، دوباره در مرداد ماه ۲۳درصد و در شهریور ماه نسبت به ماه قبل ۲۷درصد کاهش یافتند.
بنابراین گزارش بورس، بیشترین بازدهی خود را در تیرماه ثبت کرد. بر همین اساس شاخص قیمت و شاخص بازده نقدی و قیمت نیز که از ابتدای سال روند رو به رشدی داشت، در مرداد و شهریور ماه نزول کردند.
شاخص بازده نقدی و قیمت که در فروردین ماه ۹/۰درصد و اردیبهشت ماه ۸/۲درصد مثبت بود در خرداد ماه ۱/۱۳درصد و در تیرماه ۵/۱۴درصد رشد داشت. این شاخص در مرداده ماه و شهریور ماه به ترتیب ۹/۱و ۶/۱درصد منفی شد.
شاخص قیمت نیز که در فروردین ماه 7/0درصد مثبت، در اردیبهشت ماه 2/2درصد مثبت و در خرداد ماه 4/11درصد مثبت بود در تیرماه به 5/9درصد کاهش یافت. این شاخص در مرداد و شهریور ماه به ترتیب 6/3درصد و 1/3درصد منفی بود.
ارسال نظر