جنب پل حافظ
آخرین ترافیک مجامع
گروه بورس- همایون دارابی: بازار دادوستد روز گذشته همچنان در زیر مرز ۱۳هزار واحد باقی ماند و با ثبت ۱۱ واحد افت شاخص کل مجددا از این مرز روانی اندکی دور شد. در بازار دیروز، معاملهگران در شرایطی فعالیت خود را آغاز کردند که بخش تحولات سیاسی مذاکرات ژنو در صدر اخبار قرار داشت. اگر چه این مذاکرات در زمانی پس از پایان معاملات بازار دیروز برنامهریزی شده بود، اما در طول بازار نشانههایی از احتیاط معاملهگران جهت انتقال خریدهای عمده به بعد از تعیین تکلیف این مذاکرات به چشم میخورد. با توجه به اهمیت این مذاکرات، به ویژه سخنان وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران رقم خورده است، انتظار میرود بازار امروز (یکشنبه) نشاندهنده نتایج این مذاکرات باشد. از سویی در طرف ایرانی نیز سخنان وزیر امور خارجه کشورمان در مورد تغییر شرایط در حوزه سیاست خارجی به ویژه در مسائلی نظیر گشایش دفتر مستقل حفاظت منافع آمریکا در کشورمان نیز جالب توجه است.
در حوزه تحولات اقتصادی نیز سخنان مدیرعامل بانک ملی و رییس شورای مدیران عامل بانکهای دولتی مبنی بر توقف پرداخت تسهیلات بانکی و عدم ابلاغ نرخ سود تسهیلات بانکی جالب توجه است. این امر در شرایطی رخ میدهد که صحنه نظام بانکی در حال تجربه برخی از مهمترین تحولات است؛ پرداخت دیون دولت به بانکهای در آستانه واگذاری و افزایش سرمایه بانکهایی که دولتی باقی خواهند ماند، یکی از این تحولات است. تزریق ۱۵هزار میلیارد تومان نقدینگی در این چارچوب به بهبود شرایط بانکها منجر شده و یکی از موانع عرضه سهام بانکهای دولتی در بورس را برمیدارد. از سویی سایت بانک مرکزی خبر از راهاندازی بازار مبادلات بین بانکی داده است. این بازار میتواند نقش موثری در ساماندهی بازار پول به ویژه تعیین نرخ منطقی بهره در کشور داشته باشد. بازار مبادلات عمده بین بانکی اگر چه تاکنون ساختار مشخصی برای آن ذکر نشده است، اما شفافیت عملکرد آن میتواند به نقش موثری در هدایت نقدینگی و تعیین سهم بخشهای مختلف اقتصاد کشور از جمله بازار سرمایه منجر شود.
در کنار تحولات کلان، بازار سرمایه در روز گذشته و همچنین امروز و فردا آخرین زمان برگزاری مجامع سالانه شرکتها را تجربه میکند. توقف شماری از عمدهترین نمادها و عدم بازگشایی بخشی از نمادهای متوقف موجب شده است از تحرک بازار کاسته شود. همچنین ترافیک مجامع با درگیر کردن مدیران و کارشناسان شرکتهای سرمایهگذاری سبب افت فعالیت بازار شده است. انتظار میرود از روز سهشنبه بازار به مدار عادی فعالیت خود بازگردد. در بازار دیروز، معاملهگران شاهد عرض اندام نمادهای سیمانی در بازار بودند، به دنبال افت گروههای فولادی- معدنی نمادهای سیمانی با تعدیلهای EPS اخیر این شرکتها صفهای خرید کم حجم را تجربه کردهاند. در صورت تداوم رشد این گروه، نقدینگی قابل ملاحظهای برای حرکت این گروه صرف خواهد شد که همین امر افت باقی گروههای سهام را به دنبال میآورد. در صورت عدم حرکت قابل ملاحظه در گروه سیمانی، نقدینگی موجود در بازار احتمالا تا عرضه اولیه سهام جدید دولتی منتظر و راکد خواهد ماند. در بازار دیروز در گروه فلزی نماد فولاد مبارکه شاهد معاملات پرحجم و متعادلی بود؛ هر چند که انتشار خبر واگذاری سهام مبارکه به صادرکنندگان در چند هفته آینده عرضه سنگینی را به همراه خواهد آورد که امید بازار برای کنترل این عرضهها به سهامداران عمده است؛ هر چند که آمار اولیه حکایت از فروشهای سنگین برخی از این سهامداران عمده دارد.
در گروه فولادی، فولاد خوزستان با عرضههای قابل ملاحظه مواجه شد؛ اما مجددا با صف خرید به کار خود پایان داد. سخنان وزیر صنایع و معادن در همایش تقدیر از واحدها و پیشکسوتان صنعتی و معدنی کشور در مورد فولاد خوزستان نیز در تقویت بازار موثر بوده است. محرابیان در این همایش با اشاره به جلسه برگزار شده با وزیر نیرو خاطرنشان کرد: «سعی شده است صنایع حساسی نظیر فولاد خوزستان کمترین قطع برق را در سالجاری داشته باشند.»در گروه معدنی، چادرملو دیروز با صف فروش مواجه شد. عدم تعدیل EPS در گزارش ۳ماهه و همچنین توقف طولانی مدت گل گهر موجب تشکیل این صف فروش شده است. صف فروش چادرملو، امید را نیز به صف فروش کشاند. در گروه تصفیه نفت، مدیر امور پالایش شرکت ملی پالایش و پخش دیروز از عرضه قریبالوقوع پالایشگاه تبریز خبر داد. وی افزود: پالایشگاهها ۲ تا ۸ دلار حاشیه سود از محل پالایش هر بشکه نفت خام دارند.
در مجموع بازار دیروز بازاری متعادل بود که شاخص به دلیل تاثیر نماد فولاد ۷/۱۱واحد افت کرد. حجم معاملات ۱/۲۹میلیارد تومان بود که ۶/۱۴میلیارد تومان (معادل ۱/۵۰درصد) آن مربوط به فولاد مبارکه بود. از ۱۰۵ نماد مورد معامله نیز ۴۵نماد با رشد قیمت و ۴۰نماد با افت دادوستد شدند.
ارسال نظر