تالارهای منطقهای روی مدار شانس
به نوشته خبرنگار ما، بعد از آنکه رکود معاملات بورس را فرا گرفت، موضوع انحلال تالارهای منطقهای که غالب آنها زیانده بودهاند، بالا گرفت.
گروه بورس- شانس به تالارهای منطقهای هم رو کرده است؟
به نوشته خبرنگار ما، بعد از آنکه رکود معاملات بورس را فرا گرفت، موضوع انحلال تالارهای منطقهای که غالب آنها زیانده بودهاند، بالا گرفت. حتی زمانی که شرکت بورس در سال ۸۵ راهاندازی شد، تحمل زیان تالارهای منطقهای برای شرکت تازه تاسیس بورس تهران در آن مقطع زمانی آسان نبود. اما بار دیگر اکنون شانس به تالارهای منطقهای رو کرده است و رونق سراغ بورس را گرفته است. در این شرایط که حجم و ارزش معاملات در تالارهای منطقهای نیز افزایش قابل توجهی پیدا کرده است، مدیرعامل شرکت بورس میگوید: «با وجود اینکه ۱۳تالار از ۲۱ تالار زیانده هستند، اما سیاست این است: «تالارها را حفظ میکنیم.» به گزارش «ایسنا» از کرمانشاه، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: بازار سهام در راستای عدالت اجتماعی است، زیرا باعث ایجاد فرصتهای برابر برای همگان میشود.
دکتر علی رحمانی در همایش «نقش بورس و اتاق بازرگانی در گسترش مالکیت عموم مردم» که در کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه با ابلاغ سیاستهای اصل۴۴ نقش بازار سرمایه بیش از پیش پر رنگ شده، گفت: این سیاستها دو هدف واگذاری شرکتهای دولتی و گسترش مالکیت در سطح عموم جامعه را مدنظر دارد و بورس در این خصوص جایگاه ویژهای دارد.
رحمانی با اشاره به مزایای بازار سهام، انسجام و سازمان یافتگی، وجود مجموعهای کامل از نهادها، روشها و مقررات در این بازار، وجود تعداد زیادی خریدار، تحلیلگر و مشاور، شفافیت اطلاعاتی، کشف قیمت بر اساس اجماع، واگذاری تدریجی و امکان اصلاح قیمت، عدالت اجتماعی و تضمین تداوم فعالیت شرکت را از جمله مزایای بورس ذکر کرد. وی با بیان اینکه بورس در پویایی و توسعه اقتصادی نقش مهمی دارد، گفت: در بازار بورس امکان دسترسی عموم به فرصتهای سرمایهگذاری فراهم است.
رحمانی ادامه داد: شرکتی که وارد بورس میشود، به سرمایه دسترسی پیدا میکند، ضمن اینکه ورود به بورس نوعی اعتبار برای شرکتها میآورد.
وی گفت: همچنین ورود به بورس باعث میشود شرکتها ارزش کسب و کار خود را بدانند و سهام این شرکتها قابلیت نقدشوندگی بهتری دارد.
رحمانی تجهیز و تخصیص نقدینگی مالی و فراهم شدن امکان انجام کارهای بزرگ با سرمایههای کوچک را از دیگر مزایای بورس دانست. وی در ادامه با اشاره به چالشهای بورس اوراق بهادار گفت: نقدینگی از جمله این چالشها است، البته ظرف۴۰ روز اخیر وضع مناسب شده و بر اساس پیشبینیها ادامه خواهد داشت. وی عمق بازار، شبکه توزیع محصولات، عدم تنوع محصولات مالی و نبود ابزارهای پوشش و شفافیت اطلاعاتی را از دیگر چالشهای این بازار برشمرد. رحمانی گفت: در حال حاضر از ۲۱ تالار منطقهای کشور تنها هشت تالار سودده هستند، ولی این رسالت را داریم که این تالارها را حفظ کنیم.
وی در ادامه با اشاره به منافع و چالشهای مردم سالاری اقتصادی، مشارکت گسترده در عرصه اقتصاد، گسترش مالکیت، افزایش سطح عمومی اشتغال، بهبود درآمد خانوارها و افزایش رقابت پذیری را از منافع مردم سالاری اقتصادی و خرد شدن مالکیت و عدم نظارت سیستماتیک، عرضههای بلوکی سهام و خریدهای خانگی و فقدان بازار کار مدیریت حرفهای را از چالشهای آن ذکر کرد.
رحمانی ادامه داد: بورس در راستای عدالت اجتماعی است، زیرا فرصتهای برابر برای همه ایجاد میکند، امکان مالکیت با هر میزان سرمایه را فراهم میکند، اطلاعرسانی عمومی مناسب دارد و سیستمی رقابتی است.
به گزارش ایسنا، زهرا دفتری ـ دبیر این همایش ـ نیز شناخت نقش بورس اوراق بهادار به عنوان یکی از زیرساختهای موثر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم، آشنایی با نهادهای مالی و کارکردهای آنها در بازار سرمایه، ارائه راهکارهایی در زمینه جذب عموم مردم به بازار سرمایه و تعامل بورس اوراق بهادار و نهادهای دیگر بالاخص اتاق بازرگانی در اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ را از اهداف برپایی این همایش برشمرد.
سرپرست بورس منطقهای کرمانشاه با طرح این سوال که بورس در راستای بسط و توزیع عادلانه تر ثروت و منابع چه راهکارهایی را میتواند ارائه دهد، گفت: بیشک بورس تنها امکان برای چنین اقدام مهمی نیست و نهادها و ابزارهای بسیاری باید خود را در خدمت تحقق این هدف قرار دهند و سیاستهای متعددی باید اعمال شود، اما میتوانیم بگوییم که بورس در این زمینه میتواند به طور جدی تاثیرگذار باشد و تاحدی شکاف بین غنی و فقیر را پر و به تقویت طبقه متوسط کمک کند. وی افزود: بورس امکان تجمیع منابع مالی طبقات ضعیف و متوسط را فراهم میکند و این منابع را در طرحهای بزرگ سرمایهگذاری میکند، این امکان تجمیع که فواید آن نصیب خانوارهای با درآمد پایین نیز میشود، از انباشت ثروت در دست عده معدود میکاهد و امکان مشارکت عمومی مردم در طرحهای سرمایهگذاری را فراهم میآورد.
وی گفت: در صورت عملی شدن درست امر خصوصیسازی و واگذاری مالکیت از سوی دولت به مردم و بخش خصوصی زمینه تحقق اهداف بسیار مهمی از جمله سرعت یافتن روند رونق اقتصادی و توسعه، اجرای عدالت اجتماعی، فقر زدایی و از همه مهمتر دستیابی به اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله فراهم میشود. همچنین با اجرای این سیاستها بدون تردید نقش دولت از مالکیت و مدیریت مستقیم بنگاهی به سیاستگذاری، هدایت و نظارت تغییر خواهد یافت و برای تحقق هرچه بهتر و سریعتر امر خصوصی سازی مناسبترین ابزار بورس اوراق بهادار است؛ ابزاری که هرگز از نظر دور نمانده و مقام معظم رهبری نیز بر این امر تاکید کردهاند و بورس را به عنوان اصلیترین محور واگذاری سهام بخش دولتی به بخش خصوصی معرفی کردند.
دفتری ادامه داد: در این همایش برآنیم که نقش بورس و نهادهای دیگر از جمله اتاق بازرگانی را در کمک به گسترش هرچه بیشتر بازار سرمایه و جلب مشارکت عمومی به سمت این بازار مورد بحث و بررسی قرار دهیم و در این راستا از نظرات کاربردی و ارزشمند استادان بهرهمند شویم.
ارسال نظر