مدیرعامل بورس تهران خبر داد:
تشکیل کمیتهای برای تشویق شرکتهابهحضور در بورس
ایرانبورس - مدیرعامل شرکت بورس تهران از تشکیل کمیتهای ویژه برای تشویق شرکتها برای ورود به بورس خبر داد.
دکتر علی رحمانی که در همایش نقش بورس در گسترش مالکیت در سطح عموم مردم سخن میگفت، در این باره گفت: این کمیته به دنبال ارائه مشوقهای لازم برای حضور شرکتها در بازار سرمایه است، تا به این وسیله صاحبان صنایع با اشتیاق، به ورود شرکتهای خود به بورس اقدام کنند و هر زمان مایل به فروش سهام خود بودند، بتوانند به سرعت سهام خود را تبدیل به پول نقد کنند.
وی افزود: خرید سهام در بورس نیازمند تجربه و تحلیل است و عامه مردم یا با بازار سرمایه آشنایی کافی نداشته یا وقت سرمایهگذاری به صورت مستقیم را ندارند که بهتر است از طریق صندوقهای سرمایهگذاری مخصوص استانها اقدام به سرمایهگذاری نمایند.
مدیرعامل شرکت بورس دلیل اصلی تاکید سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی به واگذاری سهام از طریق بازار سرمایه را رقابتی بودن بورس دانست و افزود: بورس نهادی متشکل است که بازار کارآمد دارد و این اطمینان را به سهامداران میدهد که معاملات در فضای رقابتی صورت میگیرد و بازار سرمایه به دلیل رعایت مقررات و شفافسازی، روشی مطمئن و سالم برای عرضه سهام شرکتهای دولتی به شمار میآید.
وی گفت: دلیل اصلی سخت گیری برای عرضه سهام شرکتهایی مثل مخابرات و بانکها، نگرانی برای حقوق مردم و سهامداران است و اضافه کرد که در بازار سرمایه تعداد زیادی تحلیل گر وجود دارند که وضعیت شرکتها را بررسی و در نهایت در زمان عرضه اولیه کشف قیمت را انجام میدهند.
الگویی مثل عربستان
مدیرعامل بورس با اشاره به اینکه بورس تهران از بحث مردمسالاری حمایت میکند، افزود: در کشورهایی مثل عربستان در عرضه اولیه برای یک شرکت پتروشیمی حدود ۹میلیون نفر خرید انجام دادند و از زمان کشف قیمت به مدت ۱۰ روز اجازه خرید داشتند تا ۴۰درصد از سهام این شرکت را مردم خریداری کنند. ما نیز در بازار سرمایه ایران تلاش میکنیم که شرایط یک اقتصاد رقابتی را فراهم کنیم.
پذیرش هلدینگ مساوی کاهش ریسک سرمایهگذاری
وی با اشاره به اینکه پذیرش شرکتها به صورت هلدینگ ریسک سرمایهگذاری را کاهش میدهد، افزود: واگذاری سهام شرکتها در قالب شرکتهای مادر تخصصی یا زیر مجموعه بر اساس مطالعات کارشناسی موجب میشود که شرکتهایی که در یک زنجیره ارزش قرار دارند و در ساختار تولید و دریافت مواد اولیه شریک هستند در یک مکان سازمان دهی و هم زمان وارد بورس شوند تا به این شکل از کاهش قیمت سهام آن در آینده جلوگیری شود.
واگذاری سهام ترجیحی انگیزهبخش است
مدیرعامل شرکت بورس از جمله اقدامات لازم برای گسترش مالکیت عمومی در جامعه را فروش درصدی از سهام هر شرکت به کارکنان خود دانست و تصریح کرد: اعطای سهام به کارکنان شرکتها موجب افزایش انگیزه کارکنان میشود و شرایطی را ایجاد میکند که سهام عرضه شده در اختیار دامنه وسیعی از سرمایهگذاران قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت بورس با اشاره به اینکه بورس مشکل عدم استفاده از مشاوران حرفهای را دارد، تاکید کرد: بحث آموزش به عنوان پایهای برای شفافیت اطلاعات مطرح میشود و این بحث به آموزش و سرمایهگذاری در میان مردم و توسعه بازار سرمایه کمک میکند.
عدمتنوع محصولات مالی در بورس
وی با اشاره به اینکه بورس اوراق بهادار با عدم تنوع در محصولات مالی روبه رو است، افزود: در حال حاضر سهم و اوراق مشارکت در بازار سرمایه معامله میشود، اما ما به دنبال تنوعسازی و استفاده از ابزارهای جدید مالی هستیم. استفاده از ابزارهای جدید مالی ریسک بورس تهران را کاهش میدهد.
وی ضمن مقایسه بورس اوراق بهادار با بورسهای دیگر جهانی افزود: عدهای مساله رشد بعضی از صنایع را در بازار به دلیل کم عرض بودن بورس میدانند، اما در سایر بورسهای دنیا نیز این مساله رخ میدهد و حضور یک صنعت پیشرو نمیتواند برای بازار سرمایه نقص یا ایرادی تلقی شود.
تحلیل نباشد، شایعه زیاد میشود
مدیرعامل شرکت بورس با اشاره به وجود شایعات در بازار افزود: این امر به دلیل نبود تحلیل در بورس است و در صورتی که سرمایهگذاران با کارگزاران مشورت کنند و از صندوقهای سرمایهگذاری استفاده کنند، این مشکل تا حدودی رفع میشود البته در بازار سرمایه ما برند وجود ندارد، اما در سایر نقاط دنیا مردم به اعتبار واسطههای مالی معتبر که سهام شرکتها را عرضه میکنند، سرمایهگذاری میکنند.
توسعه بازار با وفادارسازی سرمایهگذاران
در ادامه حسین خزلی خرازی، مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی گفت: گسترش و توسعه بازار سرمایه به کمک فرآیند وفادارسازی سرمایهگذاران با تکیه بر روابط اجتماعی که بین سرمایهگذاران و دیگر اعضای جامعه برقرار میشود، صورت میگیرد.
وی ابراز امیدواری کرد: در صورتی که کارگزاران برای حفظ مشتریان خود تلاش کنند، سرمایهگذاران میتوانند تبلیغی برای بازار سرمایه به شمار آیند. سهامداران میتوانند با تاثیر بر گروهیهای اجتماعی دیگرکه به آنها تعلق دارند، شرایط توسعه بورس را فراهم کنند.
مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی درخصوص روشهای جذب سرمایهگذاران به بورس گفت: کارگزاران میتوانند با تربیت نیروی کار آزموده به سهامداران توصیههای مناسبی را دهند، در ضمن به سرمایهگذاران در جهت دریافت سود مورد انتظار کمک کنند و با دنبال کردن شکایات آنها میتوانند قدرت تاثیرگذاری فوقالعادهای را در جذب سهامداران به بورس داشته باشند.
وی ادامه داد: جهانیسازی، رقابت، اشباع بازار و توسعه فناوری اطلاعات آگاهی مشتریان را افزایش داده است و شرایطی ایجاد شده که موفقیت بلند مدت شرکتها تنها از طریق قیمتگذاری بهینه و بالا بردن کیفیت امکان پذیر نیست و در عوض شرکتها ارتباط خود را با ایجاد ارتباط بلند مدت با مشتریان بنیانگذاری میکنند.
وی تاکید کرد: معامله داراییهای مالی مانند سهام که در شرکتهای کارگزاری انجام میشود، جزو محصولات و خدمات پیچیده قرار دارد که باید براساس خواست مشتری شخصیسازی شود . این نوع رابطه با برقراری ارتباط مناسب بین مشتری و کارگزار تداوم مییابد و تقویت میشود.
ضرورت بهرهگیری از مکانیزم بورس
«رشیدی» مشاور رییس اتاق ایران در امور حقوقی که از دیگر سخنرانان این همایش بود، گفت: انتقال مالکیت شرکتهای دولتی به بخش خصوصی نیازمند رعایت شرایط و اولویتهایی خاصی است و در این ارتباط نظام قیمتگذاری مکانیزم اصلی بورس خواهد بود.
وی تاکید کرد: مقرر شده است که تا پایان برنامه چهارم توسعه، واگذاری سهام شرکتهای دولتی به بخش خصوصی صورت گیرد و این خصوصیسازی به معنای محدود کردن تدریجی تصدیگری دولت و انتقال سرمایهگذاری، مالکیت و مدیریت به بخش خصوصی است.
ارسال نظر