گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز هم شاهد تداوم بازار بی‌انگیزه بود.

در بازار دیروز معامله‌گران شاهد رشد ۸/۹واحدی شاخص کل بودند؛ رشد اندکی که همانند روزهای قبل ناشی از کمی انگیزه معامله‌گران بود. از سوی دیگر کمبود نقدینگی در فضای عرضه‌های سنگین از سوی برخی از معامله‌گران سبب شد تا کفه شمار شرکت‌های با افت قیمت بیش از شرکت‌های با رشد مثبت قیمتی باشد؛ بر این اساس از ۲۰۶نمادی که دیروز به روی تابلو رفتند ۶۰درصد نمادها با کاهش قیمت به کار خود پایان دادند. انتظار می‌رود با اصلاح و کاهش قیمت‌ها، معامله‌گران بتوانند انگیزه خود را بازیابند. در همین حال نگاه‌ها به سوی مسائل سیاسی به ویژه برخوردهای رسانه ای اخیر میان مجلس و دولت و همچنین نوسان‌های بازار ارز است.در بازار دیروز معامله‌گران در مسائل اقتصادی شاهد اعلام زمان بررسی لایحه بودجه بودند.

از سوی دیگر برخی خبرگزاری‌های از پیگیری مجدد دولت در مورد وجوه برداشته شده از حساب بانک‌ها خبر دادند. براساس گزارش منتشره در خبرگزاری فارس نامه دیگری در تاریخ ۳ اردیبهشت‌ماه خطاب به بانک‌ها تدوین و ارسال شده است که حکایت از عدم ارسال اطلاعات درخواستی به مشاور معاون اول رییس‌جمهور توسط بانک‌ها دارد.

در همین حال موضوع چگونگی اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها نیز همچنان تردیدهایی را برای معامله‌گران ایجاد کرده است.

دیروز در حوزه اقتصاد جهانی بهای فلزات همچنان تحت فشار بود که به افت اندک قیمت فلزات رنگین از جمله مس منجر شد.

در بازار تهران نیز بهای دلار کاهش اندکی داشت؛ نوسان‌های روزهای اخیر دلار ارزیابی شرکت‌ها و فعالان اقتصادی را از ثبات این بازار با چالش مواجه ساخته است. کارشناسان معتقدند در صورت کاهش نرخ ارز در بازار آزاد احتمال خروج نقدینگی از بازار سرمایه به سوی بازار طلا و ارز نظیر آنچه در سال گذشته رخ داد، دور از ذهن نخواهد بود.

در بازار دیروز در گروه خودرویی نماد ایران خودرو دیزل با انتشار گزارش مناسب عملکرد بازگشایی شد که با جهش قیمتی و تشکیل صف خرید همراه شد.در این گروه اعلام شد: بیش از ۳۰ هزار دستگاه محصولات ایران خودرو در سال جاری میلادی در عراق تولید می‌شود که عمدتا به سمند اختصاص دارد.

مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو با بیان این مطلب، گفت: از آغاز سال تاکنون از این تعداد بیش از سه هزار دستگاه تولید شده است.

نجم‌الدین افزود: سایت تولیدی ایران خودرو در عراق از اوایل سال ۲۰۱۱ شروع به کار کرده و تا پایان همان سال، بیش از هشت هزار دستگاه از محصولات تولیدی آن روانه بازار عراق شده است.

در گروه فلزی، مدیر سرمایه‌گذاری و امور سهام ذوب‌آهن اصفهان گفت: با راه‌‌اندازی پروژه کک‌‌سازی ذوب‌آهن با ظرفیت تولید ۹۰۰ هزار تن در سال، بهای تمام شده محصولات این شرکت در سال جاری کاهش می‌یابد.

مجتبی فریدونی افزود: پیش‌بینی می‌شود از مرداد ماه امسال بهره‌برداری از کک‌سازی آغاز ‌شود و تا پایان امسال، این واحد۴۵۰ هزار تن از کک مورد نیاز ذوب‌آهن را به تولید برساند.

وی با بیان اینکه سال گذشته یکی از مشکلات ذوب‌آهن اصفهان، بحث واردات کک بود، گفت: پس از گذراندن دوره گرم‌کردن کک‌سازی و آماده‌سازی آنکه حدود ۲ ماه به طول می‌انـــجامد، به نـظر می‌رسد که برای تامین کک در سال جاری با مشکلات‌ کمتری مواجه شویم.در گروه فلزی پس از ملی سرب و روی که بدون تقسیم سود نقدی مجمع خود را به پایان برد، روز گذشته فرآوری مواد معدنی دومین شرکت تولیدکننده روی بود که به مجمع رفت تا با تقسیم سود ۸۲ درصدی مواجه شود.

مجمع سالانه این شرکت بورسی به هر سهم ۴۰۰ ریال سود نقدی داد. مدیرعامل فرآوری مواد معدنی در این مجمع با اشاره به حجم بالای تولید و فروش شرکت در سال گذشته گفت: فرآوری در سال ۹۰ بالاترین حجم تولید را تجربه کرد؛ به طوری که تولید شمش روی شرکت به ۱۶ هزار و ۷۴۳ تن بالغ شد. لازمی با اشاره به نرخ ارز گفت: افزایش قیمت دلار در سه ماه پایانی سال ۹۰ ، سودآوری شرکت را تحت تاثیر قرار داد.

در این گروه دیروز اعلام شد لوله سازی سدید با مشکل تداوم فعالیت مواجه شده است.

در گروه بانکی، دیروز دانایان پارس از سهام پست بانک خارج شد. دانایان پارس که از معدود سهامداران بالای یک درصد پست بانک به شمار می‌رود با الزام بانک مرکزی مبنی بر کاهش میزان مالکیت خود در این شرکت اقدام به واگذاری سهام کرد. براساس دستورالعمل‌های موجود بانک‌ها تنها می‌توانند یک درصد از سهام بانک دیگری را در اختیار داشته باشند.

در گروه سیمانی، در مجمع سیمان قائن هم ۶۵۰ تومان سود نقدی تقسیم شد.

دیروز بحث‌ها در مورد شرکت مخابرات و حواشی مجمع شرکت ادامه داشت؛ در حالی که رییس‌ هیات مدیره شرکت مخابرات ایران از افزایش نرخ پایه هر پالس مکالمه با تلفن ثابت در کل کشور خبر داد و اعلام کرد که نرخ‌های جدید از ابتدای اسفندماه ۹۰ در قبوض مشترکان اعمال و محاسبه شده است، معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر غیرقانونی بودن نرخ‌های تعیین شده تاکید کرد.

حسن رضوانی مرجع تصمیم گیری برای تعیین نرخ‌های مخابراتی را کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات دانست و اظهار کرد: این کمیسیون مصوبه جدیدی مبنی بر تعیین نرخ مکالمات تلفن ثابت نداشته است و نرخ‌های گذشته کماکان باید مدنظر قرار گیرد.

در مجموع بازار دیروز، بازاری ضعیف و بدون روند بود که در آن ۵/۵۴میلیارد تومان سهام داد و ستد شد که ۶/۱۹درصد آن را معامله ۴/۱۴میلیون سهم نفت و گاز پارسیان تشکیل داد.