یادداشت
پاسخ به «سوالاتی از حسابرسان»
بیشتر خوانندگان نوشتههای من با من تماس میگیرند و میپرسند که چرا پاسخ به سوالاتی را که مطرح میکنم، در شمارههای بعدی روزنامه دنیای اقتصاد نمیدهم. حتی شخصی از یکی از شرکای موسسهای که من در آن مشغول به کار هستم پرسیده بود که آیا خود ایشان پاسخ این سوالات را میداند! (بدون اظهارنظر).برای ندادن پاسخ به سوالات مطرح شده توسط من در روزنامه دنیای اقتصاد چند دلیل موجه دارم که نمونههایی از آنها را در اینجا عنوان میکنم.
گارو هوانسیانفر*
بیشتر خوانندگان نوشتههای من با من تماس میگیرند و میپرسند که چرا پاسخ به سوالاتی را که مطرح میکنم، در شمارههای بعدی روزنامه دنیای اقتصاد نمیدهم. حتی شخصی از یکی از شرکای موسسهای که من در آن مشغول به کار هستم پرسیده بود که آیا خود ایشان پاسخ این سوالات را میداند! (بدون اظهارنظر).برای ندادن پاسخ به سوالات مطرح شده توسط من در روزنامه دنیای اقتصاد چند دلیل موجه دارم که نمونههایی از آنها را در اینجا عنوان میکنم. ۱- از بیشتر خوانندگان نوشتارهای خود شنیدهام که این سوالات (سوالات از حسابرسان) در موسسات حسابرسی بین کارکنان مطرح و در مورد آن بحث میشود و بیشتر آنها را با مدیران ارشد و شرکای موسسات حسابرسی معتبر مطرح میکنند و به طور مفصل درباره آنها بحث و اظهارنظر میکنند. بنابراین، پاسخ به این سوالات را به خوانندگان عزیز و کارکنان و مدیران و شرکای موسسات حسابرسی معتبر واگذار میکنم.
۲- از تعدادی از اساتید محترم دانشگاهها نیز شنیدهام که این سوالات را در سر کلاسهای حسابرسی در سطوح مختلف دانشگاهی مطرح میکنند و از دانشجویان میخواهند که به عنوان تکلیف، پاسخ آنها را به طور مفصل بنویسند و در جلسات بعد در مورد پاسخهای داده شده توسط دانشجویان بحث و تبادل نظر میکنند. بنابراین، به نظر من، ندادن پاسخ این سوالات توسط اینجانب، میتواند نکته مثبتی باشد که مسائل عملی حسابرسی در سر کلاسهای درس مطرح و در مورد آنها بین دانشجویان و مدرسین بحث و اظهار نظر شود.
۳- من در نظر دارم هنگامی که این سوالات به تعداد زیادی رسید، کتابی در رابطه با این سوالات با پاسخهای بسیار مفصل برای راهنمایی خوانندگان تالیف و در اختیار آنها قرار دهم.
مطالبی که باید به خوانندگان گرامی «سوالاتی از حسابرسان» یادآوری کنم این است که همیشه در پاسخ دادن به سوالات حسابرسی، کلیه جنبههای یک سوال را باید مد نظر قرار داد و معمولا به آنها پاسخهای طولانی داد. پاسخها نباید به صورت «بله» یا «خیر» باشد. مطلب را باید کاملا باز و تشریح کرد و در حالتهای مختلف فرضیاتی نیز به عمل آورد و در مورد هر فرضیهای پاسخهای جداگانه داد. به خوانندگان عزیز توصیه میکنم که در پاسخ به سوالات، خود را کاملا در محیط واحد مورد رسیدگی قرار دهند و فرض کنند که در آن زمان، در محل واحد مورد رسیدگی قرار دارند و شرایط موجود را کاملا بسنجند و سپس به سوالات پاسخ دهند.همچنین از خوانندگان ارجمند درخواست دارم که پاسخ به سوالات مطرح شده را در روزنامه دنیای اقتصاد بدهند و هیچ واهمهای نداشته باشند که پاسخ آنها ممکن است صحیح نباشد. همینکه کسی به خود جرات میدهد که پاسخ سوالی را در روزنامهای بدهد که هزاران خواننده دارد، این جرات و جسارت جای قدردانی بسیار دارد.
* عضو پیوسته انجمن حسابداران خبره مدیریت انگلستان
ارسال نظر