جان کلام
استراتژیهای جدید «غدیر» در بورس تهران
گروه بنگاهها- زهرا مجتهد: در بورس تهران روزانه چندین شایعه، خبر محفلی و گمانهزنی موجب افت و خیزهای فراوان در نمادهای معاملاتی مختلف میشود، اخباری غیررسمی که نیاز به پیگیری و شفافسازی لازم از سوی مدیران شرکتها دارد. «دنیای اقتصاد» در راستای رسالت شفافسازی و آگاهیبخشی به مخاطبان و فعالان بازار سرمایه، از این پس در قسمتی تحت عنوان «جان کلام» تلاش میکند تا هم در گفتوگو با مدیران بنگاههای اقتصادی پذیرفته شده در بورس و هم در گفتوگو با مدیران کلان بازار، اخبار تاثیرگذار بر بورس تهران را پیگیری کند.
«جان کلام» سعی دارد تا با پرهیز از پرداختن به کلیگوییهای رایج مدیران، «جان کلام» موضوع مورد پیگیری را از مدیران دریافت و منتشر کند و از همین حیث هم عنوان این بخش «جان کلام» است.
برای شروع از غدیر شرکت بزرگ و پربیننده چندرشتهای بورس تهران شروع میکنیم و امید داریم که بتوانیم حداقل هفتهای دو بار «جان کلام» تحولات روز بورس تهران را برای مخاطبان خود منتشر کنیم.
اما شما هم اگر سوژه خوبی برای پیگیری دارید، با گروه بورس و بنگاههای روزنامه دنیای اقتصاد تماس بگیرید.
افزایش سرمایه غدیر چه شد؟
مدیر سرمایهگذاری غدیر در برابر این سوال که برنامه افزایش سرمایه غدیر از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به ۲۰۰۰ میلیارد تومان به کجا رسید و کی جدی میشود و آیا در این خصوص گزارش توجیهی ارائه شده است، گفت: برنامه افزایش سرمایه همچنان توسط نمایندگان سهامداران عمده حاضر در هیات مدیره شرکت در حال بررسی جامع کارشناسی است، تا با توجه به جمیع شرایط اقتصادی کشور و شرایط بازار سرمایه در سال جدید نسبت به آن تصمیمگیری نهایی صورت پذیرد.
علی نجفیمقدم در گفتوگو با دنیای اقتصاد در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه استراتژیهای غدیر در قبال سهام زیرمجموعه چیست و آیا این شرکت نسبت به عرضه سهام نفت و گاز پارسیان به صورت خرد در بازار تمایل دارد، یا اینکه باقیمانده سهام تعهد شده برای عرضه در بورس را به صورت بلوکی میفروشد؟ گفت: غدیر تعهد عرضه ۱۵ درصدی سهام نفت و گاز پارسیان را به بورس داده است که در عرضه اولیه ۱۰ درصد (۳/۲ کل میزان تعهد) سهام به صورت عرضه عمومی و خرد انجام پذیرفته است، لذا مابقی ۵ درصد عرضه به سهامداران حقوقی که مایل به سرمایهگذاری بلند مدت در این سهم باشند، تخصیص خواهد یافت.
فعلا نگران گهرزمین نباشید
در ادامه از این مقام مسوول شرکت چندرشتهای غدیر پرسیدیم؛ با توجه به اینکه ۵/۲۲ درصد از سهام سنگآهن گهرزمین متعلق به غدیر است، این شرکت سرمایهگذاری چه برنامهای برای این بلوک مدیریتی دارد و آیا اساسا امیدی به رسیدن معدن گهرزمین به شرکت گهرزمین وجود دارد و زمان بهرهبرداری از معدن چه زمانی خواهد بود؟
او نیز پاسخ داد: با توجه به اقدام سازمان خصوصیسازی نسبت به عرضه مجدد سهام عرضه شده سنگآهن گهرزمین، شرکت سرمایهگذاری غدیر از طریق مراجع قانونی و حقوقی به جد اقدام به پیگیری این اقدام غیرقانونی نموده است و مراتب تحت پیگیری حقوقی است. غدیر تمام تلاش خود را در جهت احقاق حقوق حقه خود انجام خواهد داد. اما تا حصول نتیجه مذکور فعلا با توجه به محدودیت ایجاد شده برنامه عملی خاصی برای شرکت مذکور قابل انجام نیست. در شرایط موجود ارزش واقعی سهام خریداری شده توسط غدیر در مجموعه گهر زمین چندین برابر قیمت خرید آن است که البته شرکت سرمایهگذاری غدیر قصد خروج و فروش سهام خود از مجموعه مذکور را ندارد.
وی درباره اینکه غدیر طی چند سال گذشته برای سهام پتروشیمی و شرکتهای سیمانی و ساختمانی هلدینگ تخصصی ایجاد کرد و با توجه به وجود دیگر شرکتها در پرتفولیوی غدیر از جمله شرکتهای سرمایهگذاری، قندی و غیره، آیا احتمال ایجاد هلدینگ تخصصی جدیدی برای این شرکتها وجود دارد یا نه؟ نیز گفت: غدیر به منظور متنوعسازی پرتفولیوی سرمایهگذاری خود با توجه به استراتژی تدوین شده توسط هیات مدیره، محدودیتی در سرمایهگذاری در دیگر صنایع ندارد، البته ورود به صنایع دیگر با در نظر گرفتن دو فاکتور اساسی صورت میگیرد:
۱) نرخ بازده سرمایهگذاری در صنعت(سهام) مذکور بالاتر از نرخ هزینه واقعی سرمایه در زمان سرمایهگذاری و سالهای پیش رو باشد.
۲) برآورد مجموع اثرات متغیرهای اقتصادی تاثیر گذار بر ریسک سرمایهگذاری در صنعت مذکور (نظیر تقاضای بالقوه آتی برای محصول، تهدیدات خارجی بر تهیه مواد اولیه و همین طور فروش محصولات در بازارهای خارجی، تاثیرات تصمیمات اقتصادی دولت مجلس و نهادهای تصمیمگیر بر درآمد نهایی شرکت مورد سرمایهگذاری و...) در صنایع پیشنهادی در بلندمدت مطلوب بوده تا ریسک سرمایهگذاری را تا حد امکان کاهش دهد.
استراتژیهای جدید غدیر
او درباره پرتفوتکانی غدیر و خروج از شرکتهایی مثل نساجی مازندران و... گفت: با توجه به اینکه سهام مذکور مبلغ ناچیزی از پرتفولیوی غدیر را به خود اختصاص داده است، غدیر در نظر دارد در اولین فرصت مناسب ایجاد شده نسبت به خروج از شرکتهای مذکور اقدام کند.
در ادامه از دکتر نجفی مقدم پرسیدیم که از نظر غدیر امسال چه صنایعی دارای مزیت نسبی هستند و غدیر برنامه ورود به این شرکتها و صنایع را دارد و اساسا مهمترین استراتژی غدیر در سال جاری در بورس تهران چیست؟ او پاسخ داد: با در نظر گرفتن دو فاکتور اصلی عنوان شده ؛شرکت سرمایهگذاری غدیر در صنایع دارای مزیت بومی که توان صادراتی(در آینده) را داشته باشند، ورود پیدا خواهد کرد. انتخاب دقیق صنعت یا شرکت مورد سرمایهگذاری با توجه به وضعیت پیش روی اقتصاد جهانی و داخلی انجام خواهد پذیرفت، ولی در مجموع میتوان عنوان کرد که گسترش سرمایهگذاری در سنگآهنیها، سرمایهگذاری در شرکتهای بزرگ خدماتی دارای بازده مناسب و مستمر نظیر مجموعه شرکتهای پربازده فعال در حیطه ICT و گسترش سرمایهگذاری و اجرای فازهای جدید در پتروشیمی هایی که محصولات آنها بازده مناسب و توان صادراتی قوی دارند، از اهداف سال جاری شرکت سرمایهگذاری غدیر است.
البته بالطبع همانطور که بیان شد در صورت ایجاد فرصتهای جدید با توجه به تحولات آتی محیط اقتصادی داخل و خارج از کشور ورود به صنایعی که در شرایط جدید توجیه اقتصادی پیدا میکنند، مطمئنا برای سرمایهگذاری مد نظر قرار خواهند گرفت.
بازوی اجرایی غدیر در بورس چه میکند؟
او در برابر این سوال که براساس اخبار رسیده سرمایهگذاری غدیر قصد افزایش سرمایه اعتضاد غدیر تا ۱۰۰ میلیارد تومان را دارد. آیا این بازوی اجرایی غدیر در بورس در سال جاری فعالتر خواهد شد و قصد غدیر از این افزایش سرمایه چیست و آیا اینکه برنامهای برای فرابورسی شدن این شرکت وجود دارد یا خیر؟ گفت: بله همین طور است. برنامه افزایش سرمایه غدیر در شرکت اعتضاد غدیر مراحل نهایی خود را طی میکند. با توجه به عملکرد مناسب شرکت سرمایهگذاری اعتضاد غدیر در سالهای اخیر و کسب بازده بالاتر از ۳۵ درصدی در سال گذشته و همین طور در راستای شفافسازی پرتفولیوی شرکتهای زیرمجموعه که توسط غدیر در سالهای اخیر پیگیری میشود، به منظور آمادهسازی این شرکت جهت ورود به بازار سرمایه کشور در آیندهای نزدیک ،شرکت سرمایهگذاری غدیر با افزایش سرمایه شرکت مذکور تا سقف ۱۰۰۰ میلیارد ریال موافقت کرده است.
آخرین اخبار از پتروشیمیهای غدیر
مدیر سرمایهگذاری غدیر درباره تاثیر تحریمهای اعمال شده علیه ایران به ویژه تحریم سوئیفت در شرکتهای پتروشیمی هم گفت: همانگونه که قبلا صراحتا از سوی مدیران ارشد شرکتهای پتروشیمی عنوان شد؛ بیش از یک سال و نیم است که شرکتهای پتروشیمی زیر مجموعه غدیر از شبکه سوئیفت در مراودات پولی خود استفاده نمی کنند و با توجه به پیشبینی وقوع چنین تهدیدی از قبل از مجاری جایگزین دیگر اقدام به مراودات مالی مینمایند، لذا تحریم فوق هیچ گونه محدودیتی در مراودات مالی شرکتهای پتروشیمی مذکور ایجاد نکرده است.
در خصوص آینده شرکتهای موجود در هلدینگ نفت و گاز پارسیان (هلدینگ تخصصی پتروشیمی غدیر)با توجه به اینکه عمده محصولات شرکتهای مذکور اوره، آمونیاک و متانول است که کاربرد آنها در صنایع غذایی و کشاورزی و صنایع اولیه مورد نیاز جامعه جهانی است و پیشبینی رشد قیمتی محصولات مذکور در بازارهای جهانی، همین طور با توجه به کشورهای مورد صادرات این محصولات که کشورهای غیراروپایی و با اقتصاد قوی (نظیر هند و چین) را شامل میشود و در نهایت با توجه به پیشبینی روند صعودی نرخ قیمت ارز جهانی در مقابل ریال، چشم انداز سرمایهگذاری در صنعت مذکور را مطلوب ارزیابی میکنم.
وی در پایان درخصوص آخرین وضعیت پتروشیمی پردیس و پتروشیمی زاگرس گفت: همانطور که پیشتر تصریح شد، روند رو به افزایش قیمت جهانی محصولات مذکور، پیشبینی روند رو به رشد قیمت جهانی ارز و در نهایت عدم وجود محدودیت فروش و عدم تاثیر تحریمهای موجود با توجه به خریداران بالقوه کنونی محصولات این شرکتها در بازارهای جهانی و همین طور ماهیت محصولات تولیدی شرکتهای مذکور که در صنایع غذایی و کشاورزی کاربرد دارند، افزایش بازده و ریسک حداقلی بر فروش محصولات مذکور پیشبینی میشود. به عبارتی برای شرکتهای پتروشیمی پردیس و پتروشیمی زاگرس در سال جاری و سال آتی رشد سود پیشبینی میشود، از این رو به طور طبیعی قیمت سهام شرکتهای مذکور نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
ارسال نظر