گروه بورس- یک عضو شورای عالی بورس دلایل توقف طولانی مدت نماد و بلاتکلیفی نخستین بانک مجازی ایران را تشریح کرد.
فضل‌الله معظمی در گفت‌وگو با سنا با اشاره به روند آغاز به کار بانک آرین گفت: بانک مرکزی در ابتدا اجازه ثبت بانک آرین را صادر کرد و پس از این موضوع بانک مزبور در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسید، اما متاسفانه پس از طی این روند، برخی از مسائل که هیچ ربطی هم به این بانک نداشت، موجب شد که وضعیت این بانک مجازی بلاتکلیف بماند.

وی ضمن تاکید بر لزوم ایجاد بانک‌های مجازی در ایران گفت: هر چند کشور ما تجربه‌ای از حضور بانک‌های مجازی ندارد اما به نظر می‌رسد که راه‌اندازی حداقل یک بانک از این نوع می‌تواند تجربه مفیدی در کاهش قیمت تمام شده پول در صنعت بانکداری را به ثبت برساند. به هر حال این نوع بانکداری پدیده جدیدی است و به اعتقاد من بانک الکترونیکی آرین می‌تواند تجربه خوبی را برای صنعت بانکداری کشور به ارمغان بیاورد.
معظمی ادامه داد: در شرایط کنونی که بانک مرکزی برای راه اندازی نخستین بانک مجازی مجوز ثبت صادر کرده و حتی سهام آن هم از ابتدا وارد بازار سرمایه شده است، منطق حکم می‌کند که بانک مرکزی کار راه‌اندازی نخستین بانک مجازی ایران را هم به سرانجام رسانده و سهامداران این بانک را از بلاتکلیفی دربیاورد.وی خاطرنشان کرد: پیش از این، سهام و حق‌تقدم این بانک در بورس خرید و فروش می‌شد و خیلی از مردم سهام این بانک را خریده‌اند و تجربه نشان داده که مردم اصولا به نهادهای دولتی اعتماد می‌کنند و نام بانک مرکزی برای مردم دارای اعتبار خاصی است، درست مثل بورس که وقتی شرکتی را پذیرش می‌کند مردم می‌دانند که آن شرکت دارای حداقل‌های لازم بوده است. از این رو نباید کاری کنیم که اعتماد عمومی مردم به نهادهای دولتی خدشه دار شود و به همین خاطر بانک مرکزی باید پاسخگوی اعتماد مردم باشد. البته قطعا لازم است که بانک مرکزی نظارت دقیقی روی بانک‌ها داشته باشد ولی به هر حال پرداختن به اصل موضوع، یعنی فعال شدن چنین بانکی که مردم در آن سهامدار هستند موضوع بسیار مهمی است. این عضو شورای عالی بورس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه این شورا به عنوان بالاترین مقام نظارتی بازار سرمایه چگونه از حقوق ۳ هزار سهامدار بانک متوقف شده آرین حمایت می‌کند، گفت: سازمان و شورای بورس به طور جدی این موضوع را دنبال کرده و خواهد کرد اما تصمیم‌گیر نهایی در این خصوص بانک مرکزی است. البته ما در مذاکرات جدی خود با این نهاد تصمیم گیر در حوزه بازار پول و سرمایه بر لزوم تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر بانک الکترونیکی آرین تاکید کرده و خواهیم کرد.
سهم رهشاد سپاهان4740 ریال قیمت خورد
از سویی دیگر روز گذشته نماد رهشاد سپاهان در بازار پایه فرابورس ایران با قیمت ۴ هزار ریال بازگشایی شد و در پایان معاملات ۴ هزار و ۷۴۰ ریال قیمت خورد. همچنین در مجموع دیروز بیش از دو میلیون سهم مزبور به ارزش ۱۰ میلیارد ریال خرید و فروش شد.
سهامدار عمده این شرکت 15 میلیاردریالی که در زمینه حمل و نقل، انبار‌داری و ارتباطات فعالیت دارد هلدینگ تکادو است و کارگزار معرف این شرکت نیز آرمان تدبیر نقش جهان است.
فروش بلوک لیزینگ ایرانیان
در همین حال دیروز تعداد 150 میلیون سهم از سهام شرکت لیزینگ ایرانیان معادل 15 درصد از سهام این شرکت به قیمت هر سهم 3 هزار و 850 ریال در بازار سوم فرابورس به فروش رفت.
رشد معاملات فرابورس
در حالی که ارزش معاملات بازارهای فرابورس ایران، با جابه‌جایی 46 میلیون برگه اوراق بهادار، به 504 میلیارد ریال رسید که بیشترین حجم معاملات را بانک ایران‌زمین با جابه‌جایی 4/25 به ارزش 7/34 میلیارد ریال به خود اختصاص داد. در بازار ابزارهای نوین مالی نیز بیشترین حجم معاملات را اوراق مشارکت نفت فصلی، با جابه‌جایی 177 هزار و 630 برگه داشت. همچنین در این بخش از بازار 41 هزار و 450 برگه اوراق مشارکت مسکن مهر و 13 هزار و 450 برگه صکوک‌امید نیز خرید و فروش شد.