گروه بورس- هدیه لطفی: مدیرعامل فرابورس درباره دلیل توقف ۴ ماهه نماد بانک آرین توضیحاتی ارائه داد.

مصطفی امید قائمی در این باره گفت: بانک آرین با سرمایه‌ای معادل ۷۰ میلیارد تومان در فرابورس اقدامات پذیرش خود را انجام داد وپس از ثبت بانک در اداره ثبت شرکت‌ها سرمایه خود را به ۲۰۰ میلیارد تومان از طریق عرضه سهام در فرابورس افزایش داد. همچنین موضوع افزایش سرمایه بانک آرین در حالی انجام شد که بانک مرکزی اجازه فعالیت بانک الکترونیکی آرین را به افزایش سرمایه به ۲۰۰ میلیارد تومان منوط کرده بود، ولی بانک مرکزی مجوزی تا کنون برای فعالیت این بانک صادر نکرده و به همین دلیل تاسیس بانک الکترونیکی آرین در وضعیت نا‌مشخصی قرار گرفته است.

قائمی با بیان این که بانک آرین یک شرکت ثبت شده با سرمایه تماما پرداخت شده و هیات مدیره کامل است، تصریح کرد: تنها اقدامات صدور مجوز فعالیت مقداری طولانی شده است. این در حالی است که ما با بانک مرکزی درباره بانک آرین و دیگر بانک‌هایی که در فرابورس حضور دارند اما عملیاتی نشده‌اند رایزنی‌هایی انجام داده‌ایم اما قدم اصلی را بانک‌ها و بانک مرکزی باید بردارند.مدیرعامل فرابورس درباره دلیل توقف نماد بانک آرین اظهار کرد: بانک آرین با ارائه اطلاعات خود به فرابورس می‌تواند نماد خود را که در چهار ماه اخیر مسدود بوده است ،باز کند. در این خصوص، شهریار‌هاشمی طباطبایی، سهامدار حقیقی بانک آرین نیز گفت: با توجه به این که مجوز اولیه از سوی بانک مرکزی صادر شد، بسیاری از فعالان بازار بورس با اعتماد به این مجوز به خرید سهام بانک الکترونیکی آرین پرداختند.

وی درباره تاخیر در صدور مجوز راه اندازی رسمی بانک آرین از سوی بانک مرکزی گفت: متضرر اصلی این تاخیر سهامدارانی هستند که علاوه بر موسسین با اعتماد به مجوز اولیه بانک مرکزی اقدام به خرید سهام این بانک کرده‌اند. بسیاری از سهامداران خرد به دلیل نامعلوم بودن وضعیت این بانک مقروض شده اند و این عدم شروع فعالیت تنها به ضرر سرمایه‌گذاران است.

هاشمی افزود: بانک الکترونیکی آرین از جمله بانک‌هایی است که در سود‌آوری آن شکی وجود ندارد و حتی این بانک بودجه سه سال آینده خود را نیز تدوین کرده و بر همین اساس سود حداقل ۲۱ تومان به ازای هر سهم را در سال ۹۱ پیش بینی نموده است و این پتانسیل را دارد که بتواند از بسیاری از بانک‌های دیگر سود‌آور‌تر باشد.

کاهش ۵۰ درصدی معاملات

در همین حال حجم معاملات روز گذشته فرابورس با افت ۵۰ درصدی در مقایسه با روز شنبه در رقم ۵۴ میلیون برگه اوراق بهادار ثابت ماند. ارزش کل معاملات نیز کاهش ۲۱۶ میلیارد ریالی را تجربه کرد و به ۶/۲۱۰ میلیارد ریال رسید.

در همین حال، بیشتر نمادهای معامله شده در بازار نیز با افت قیمت مواجه شدند، به طوری که از ۴۷ نماد مبادله شده در این بازار ۲۷ نماد با افت قیمت و ۱۱ نماد با افزایش نرخ به کار خود پایان دادند که در این میان می‌توان به کاهش نرخ نمادهای باغمیشه، فولاد آلیاژی یزد، افرانت، میدکو و آ‌س‌پ اشاره کرد.

از سویی دیگر، روز گذشته عمران و توسعه شاهد، بانک ایران زمین و سرمایه‌گذاری کارکنان بانک‌ها هر کدام به ترتیب با مبادله ۱۸، ۴/۱۱ و ۵/۹ میلیون سهمی به عنوان پرمعامله‌ترین نمادها شناخته شدند.

درج نمادهای جدید

مدیر پذیرش فرابورس از درج شرکت تولید خودرو سایپا کاشان در بازار اول خبر داد و افزود: سه شرکت مجتمع فولاد تربت حیدریه، کیسون و پخش هجرت نیز در بازار پایه درج شدند. سید مهدی علم‌الهدی با اعلام این خبرگفت: شرکت تولید خودرو سایپا کاشان به عنوان پنجاه و ششمین نماد معاملاتی با سرمایه ۲هزار و ۵۰۰میلیارد ریال در زمینه خودرو و ساخت قطعات فعالیت می‌کند و در حال حاضر سرمایه‌گذاری و توسعه صنعتی نیوان ابتکار، ۵۱درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد.وی در خصوص درج شرکت‌های جدید در بازار پایه یادآورشد: شرکت‌های پخش هجرت، کیسون و مجتمع فولاد تربت حیدریه با مجموع سرمایه هزارو ۳۳۸میلیارد ریال در بازار پایه درج شدند.

علم‌الهدی تصریح کرد: شرکت کیسون با سرمایه هزارو ۲۰۰میلیارد ریال در زمینه انبوه‌سازی، املاک و مستغلات فعالیت می‌کند و ۸/۲۵درصد از سهام آن به شرکت فراسر تعلق دارد.

وی درخصوص فعالیت دو شرکت دیگر هم خاطرنشان کرد: شرکت پخش هجرت در حوزه محصولات دارویی فعالیت می‌کند و داروسازی فارابی با در اختیار داشتن مالکیت ۵/۳۵ درصد از سهام آن از سهامداران عمده پخش هجرت محسوب می‌شود.

علم‌الهدی ادامه داد: مجتمع فولاد تربت حیدریه به عنوان چهل و هشتمین نماد معاملاتی در حوزه فلزات اساسی فعالیت می‌کندو موسسه خدمات حوزه علمیه اصفهان، ۸۰درصد از سهام آن را در اختیار دارد.