برنامههای جدید فرابورس برای اوراق مشارکت
خبر داد.
مصطفی امیدقائمی با اعلام این خبر افزود: با توجه به اینکه بانک مرکزی نرخ سود اوراق مشارکت را افزایش داده است، به دنبال راهکاری هستیم تا نرخ سود اوراق پذیرفته شده در بازار ابزار نوین مالی را در صورت امکان افزایش دهیم.
خبر داد.
مصطفی امیدقائمی با اعلام این خبر افزود: با توجه به اینکه بانک مرکزی نرخ سود اوراق مشارکت را افزایش داده است، به دنبال راهکاری هستیم تا نرخ سود اوراق پذیرفته شده در بازار ابزار نوین مالی را در صورت امکان افزایش دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر به دنبال راهکاری هستیم تا اوراق قابل معامله فعلی فرابورس، قابلیت رقابت با سایر اوراق قابل انتشار را پیدا کند.
مدیر عامل فرابورس با اشاره به مزیتهای ابزار نوین مالی فرابورس یادآور شد: در حال حاضر اوراق با درآمد ثابت متنوعی از جمله صکوک، اوراق مشارکت، اوراق گواهی سپرده خاص و عام در بازار ابزار نوین فرابورس معامله میشود.
وی افزود: بانک مرکزی در اصلاح بسته سیاستی نظارتی خود نرخ شکست اوراق در بانکها را ۱۸ درصد اعلام کرده است در حالی که اگر اوراق جدید وارد فرابورس شوند، میتوانند با توجه به اختیارات قانونی نرخ بازخرید اوراق را همان ۲۰ درصد قرار دهند و این مساله جذابیت اوراق فرابورس را افزایش میدهد.
هجوم فروشندگان برای عرضه اوراق قبلی
در همین حال، پیرو سیاستهای جدید پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی کشور و بازنگری در نرخ اجاره اوراق، نمادهای حاضر در بازار ابزارهای نوین مالی روز سختی را سپری کردند.
بر این اساس روز گذشته بازارگردان چند اوراق از جمله مسکن مهر، ماهان، بعثت، لیزینگ ایران شرق، سعدی و جوپار به تعهد خود عمل کرده و با تلاش خود باعث عدم تشکیل صف فروش برای این اوراق در پایان زمان معاملات شدند و بهاین ترتیب اوراق مشارکت مسکن مهر با داد و ستد 3/254 میلیارد ریالی خود، معاملات چشمگیری را رقم زد.
این در حالی است که با توجه به عدم ایفای تعهد برخی از بازارگردانان اوراق از جمله صکوک امید، سامان، نارنجستان و پالایش نفت، صف فروشی بیش از ۳۰ میلیارد تومان برای آنها تشکیل شد.
همچنین در پی این اتفاق و بنا به درخواست بانی اوراق اجاره نمادهای ماهان 1 و 2، نمادهای مزبور جهت اصلاح نرخ سود متوقف شدند. از سویی دیگر، با توجه به افزایش نرخ سود بانکها، نمادهای بانکی حاضر در فرابورس نیز با رونق معاملات روبهرو شدند.
به طوری که بانک دی و ایرانزمین هر کدام به ترتیب شاهد معامله ۹/۶ و ۲/۶ میلیون سهم به ارزش ۷/۲۴ و ۱۱ میلیارد ریال بودند. در مجموع بازار دیروز بیش از ۲۱ میلیون سهم دادوستد شد و ارزش کل معاملات به رقم ۴۷۲ میلیارد ریال رسید که جو مثبتی برای این بازار را رقم زد؛ به طوری که از ۵۲ نماد معامله شده در این بازار، تنها ۴ نماد با کاهش قیمت و ۱۲ نماد بدون تغییر نرخ بودند و مابقی رشد قیمت را ثبت کردند.
در این روز نمادهای مارون، زاگرس، افرانت و مرجان کار تنها نمادهای منفی فرابورس بودند.
عرضه بلوکی «شلرد»
از سوی دیگر امروز سازمان خصوصیسازی 77/19 درصد از سهام شرکت پتروشیمی لردگان را به نرخ 1728ریال در بازار سوم به فروش میرساند.
بر این اساس سازمان خصوصی سازی در نظر دارد، ۸/۱۴۸ میلیون سهم معادل ۷۷/۱۹ درصد از سهام شرکت پتروشیمی لردگان، متعلق به شرکت ملی صنایع پتروشیمی را به طور یکجا و به صورت نقد یا نقد و اقساط طریق بازار فرابورس ایران به فروش برساند. قیمت پایه هر سهم در روز عرضه مبلغ ۱۷۲۸ ریال تعیین شده است.
ارسال نظر