گروه بورس- اعظم شریفی: بازار سرمایه که هفته گذشته را با حضور قاطعانه حقیقی‌ها و صعود شاخص به محدوده ۲۵ هزار واحد سپری کرده بود در معاملات این هفته نتوانست روند مثبت خود را به طور قاطعانه حفظ کند. به گزارش خبرنگار ما، هرچند در بازار این هفته خرید و فروش‌های پرحجم همچنان جلب توجه می‌کرد، اما ابهام در تعیین نرخ سود بانکی به همراه جهش‌های بازارهای موازی، سهامداران را تا حدودی از ادامه روند رشد دلسرد کرد.

نگاهی به معاملات این هفته بازار نشان می‌دهد که بورس تهران باز هم با وجود روند مثبت در دو روز ابتدای هفته، پایان هفته‌ای نسبتا راکد را شاهد بوده که سرگردانی معامله‌گران را در فقدان گروه پیشرو به همراه داشته است. هرچند این هفته همچنان معاملات پرحجمی را در گروه ساختمانی و بانکی شاهد بودیم اما ضعف بازار با عرضه‌های سنگین خودنمایی کرد. در این بین، اما همچنان حضور حقیقی‌ها چشمگیر بود و در مجموع تغییر مالکیت سهام از سمت حقوقی‌ها به حقیقی‌ها رقم خورد. «وبانک»، کالسیمین،

رایان سایپا، مپنا، بانک کارآفرین، آتیه دماوند و مس از نمادهایی بودند که بیشترین خرید از سوی حقیقی‌ها را به خود اختصاص دادند.

حقوقی‌ها، پرتحرک شدند

در بازار یکشنبه، بانک تجارت تنها به خرید سهام سرمایه‌گذاری ملی اکتفا کرد.

اما در باغمیشه، شاهد رقابت خریداران حقوقی از جمله صندوق بیمه روستاییان و عشایر، صبا جهاد، اعتضاد غدیر، سرمایه‌گذاری صنعت و معدن و سرمایه‌گذاری ایران و فرانسه بودیم. در نماد توسعه معادن روی هم فروش ۱۲ میلیونی سهام این شرکت توسط تجلی سامانه رقم خورد. از سوی دیگر، سرمایه‌گذاری تدبیر خریدار سرمایه‌گذاری پردیس بود.

روز یکشنبه، معادن و فلزات خریدار سهام دو شرکت کابل‌های شهید قندی و فولاد امیرکبیر کاشان بود و از طرفی دیگر، دانایان پارس اقدام به خرید ۲۰۰ هزار سهمی توس‌گستر کرد.

در روز یکشنبه و در نماد ملی مس، «وساپا» خریدار ۵۰ هزار سهمی این سهم بود. از سوی دیگر، سرمایه‌گذاری سمند هم خرید‌های پرحجمی در نماد قطعات اتومبیل ایران و فروش‌های سنگینی در دو نماد بانک پارسیان و ایران خودرو داشت.

اما صبا تامین خریدار ۳۰۰ هزار سهمی حفاری شمال و معدنی املاح ایران بود، در حالی که صندوق بازنشستگی نفت اقدام به خرید سهام دو شرکت لیزینگ رایان‌سایپا و ایرانیان کرد.

همچنین، سرمایه‌گذاری صنعت و معدن پنج میلیون سهم دیگر آتیه دماوند را فروخت.

در همین حال، توجه حقوقی‌ها به توسعه صنایع بهشهر قابل توجه بود تا جایی که سرمایه‌گذاری غدیر، سرمایه‌گذاری ملی و سرمایه‌گذاری توسعه ملی از خریداران این سهم بودند.

در این روز سرمایه‌گذاری مسکن خریدار سهام مسکن شمال شرق و فروشنده سهام مسکن تهران بود.

در نماد بانک پاسارگاد نیز خریدهای بلوکی صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها با خرید بیش از ۲۰۴ میلیون سهم این بانک ادامه یافت.

اما در سهام بانک دی، دلیران پارس اقدام به خرید بیش از ۳ میلیون از سهام این بانک کرد، در حالی که در نماد کالسیمین، توسعه معادن روی اقدام به فروش بلوک ۱۵ میلیونی از سهام این شرکت کرد.

حقوقی‌ها و بازار مثبت

روز دوشنبه در نماد باغمیشه همچنان صندوق بیمه روستاییان وعشایر در کنار سرمایه‌گذاری صنعت و معدن و سرمایه‌گذاری ایران و فرانسه خریدار بودند. در این روز، بانک تجارت ۵/۱ میلیون سهم سرمایه‌گذاری ملی را خریداری کرد. بانک تجارت در اطلاعیه شفاف‌سازی اعلام کرد تغییری در ماهیت «ونیکی» نخواهد داد و در نظر دارد از پتانسیل‌های «ونیکی» برای حضور در بازار سرمایه استفاده کند.

تدبیر در سرمایه‌گذاری پردیس با خرید ۱۵۵ هزار سهم کماکان در نقش حامی این سهم ظاهر شد. دانایان پارس هم ۵۰ هزار سهم فولاد امیرکبیر کاشان و توس‌گستر را خریداری کرد. سرمایه‌گذاری سایپا هم یک میلیون از سهم رایان سایپا را عرضه کرد.

روز دوشنبه صبا تامین خریدار معدنی املاح و فروشنده شرکت‌های سیمان فارس نو و ملی مس و نیروکلر کرد.

همچنین، سرمایه‌گذاری صنعت و معدن خریدار ۲/۳ میلیون سهمی ایران خودرو و بیش از ۵/۲ میلیون سهمی باغمیشه و فروشنده ۵۰۰ هزار سهمی رایان سایپا بود.

صندوق بیمه روستاییان و عشایر علاوه بر خرید سهام باغمیشه اقدام به خرید سهام بین‌المللی توسعه ساختمان و فولاد مبارکه کرد. علاوه بر این، ساختمان و مسکن جهان وابسته به شهرداری تهران مثل هر روز خریدار سهام کنتور‌سازی و «خگستر» بود. دلیران پارس بیش از ۳/۲ میلیون سهم بانک دی را خریداری نمود.

در نماد بانک انصار، ارتباطات سیار فروشنده ۲۹۷ هزار سهم بود و در نماد آرتاویل تایر باز هم شاهد جابه‌جایی بلوک دیگری بین بیمه رازی (فروشنده) و شخص حقیقی (خریدار) بودیم.

معاملات پرطرفدار ساختمانی

روز سه‌شنبه، بانک اقتصاد نوین و سرمایه‌گذاری ساختمان نوین در نماد «ثنوسا» فروشنده بودند.

در نماد ساختمانی «آ‌س‌پ» هم بین‌المللی توسعه ساختمان فروشنده ۸ میلیونی این شرکت یعنی معادل ۴ درصد از مالکیت این شرکت بود.

در همین حال، شرکت تجهیزات پزشکی مهرگان خریدار سهم «آ‌س‌پ» بود.

اما اعتضاد غدیر خریدهای بسیار خوبی را در گروه بهمن و مسکن شمال شرق انجام داد و در نماد توسعه معادن روی هم تجلی سامانه خریدار ۲ میلیون سهمی این شرکت بود.

تدبیر هم با خرید ۱۲۵ هزار سهم سرمایه‌گذاری پردیس مانع منفی شدن این سهم شد و همچنین «ومعادن» خریدار بیش از ۳۴۰ هزار سهم کابل‌های شهید قندی شد.

روز سه‌شنبه، صبا تامین اقدام به فروش ۷۰۰ هزار سهم ملی مس و فروش اندک در سهام داروسازی سینا و سیمان فارس نو کرد.

در این حال، سرمایه‌گذاری صنعت و معدن در نقش حامی ایران خودرو و باغمیشه ظاهر شد. در نماد ساختمانی مسکن تهران، سرمایه‌گذاری مسکن با فروش ۱۵ میلیون از سهام «ثتران»، فروشنده ۵ درصدی این شرکت شناخته شد و از طرفی دیگر این شرکت خریدار ۲۱۰ هزار سهمی مسکن شمال شرق بود.

در نماد سامان‌گستر اصفهان، شهرداری اصفهان ۵۰۰ هزار سهم عرضه کرد. اما در نماد بانک پاسارگاد خریدهای سنگین صندوق بانک‌ها با خرید ۵ میلیون از سهام این بانک ادامه یافت تا صف فروش این بانک تا حدودی تعدیل شود.

در خلال عرضه‌های سنگین سه‌شنبه، صندوق بیمه روستاییان و عشایر خریدهای سنگینی را در نمادهای بین‌المللی توسعه ساختمان، فولاد خراسان، باغمیشه و فولاد مبارکه اصفهان انجام داد.

در این روز بانک دی خریدار ۳۰۰ هزار سهمی سرمایه‌گذاری بوعلی بود و از طرفی دیگر دلیران پارس نیز خریدار بیش از ۲/۱ میلیون از سهام بانک دی بود. همچنین دلیران پارس فروشنده بیش از ۱۱ میلیون از سهام عمران و توسعه شاهد به تعاونی مولی‌الموحدین بود.

در نماد سامان گستر نیز همچنین شرکت فدک گستر کارآفرین خریدار بلوک ۵۰۰ هزار سهمی عرضه شده از سوی شهرداری اصفهان بود.

در مجموع، هفته جاری را می‌توان دوره‌ای توام با سردرگمی معامله‌گران دانست که تحت تاثیر ابهامات اقتصادی، نوسانات روزانه شدیدی در قیمت سهام را موجب شده است.