سناریوی تکراری در بازار سهام ادامه دارد
حقیقیها فروشنده؛ حقوقیها خریدار
گروه بورس- اعظم شریفی: فعالان بازار سرمایه ایران در هفته گذشته نیز همچنان شاهد تقویت ذائقه فروش در میان سهامداران حقیقی و در مقابل نقش حمایتی پررنگ حقوقیها بودند؛ تا جایی که در این هفته باز هم حجم قابل توجهی سهام از مالکیت سهامداران حقیقی به حقوقیها منتقل شده که مهمترین این تحرکات مربوط به نماد بانک پاسارگاد بود.
عکس: نگار متیننیا
گروه بورس- اعظم شریفی: فعالان بازار سرمایه ایران در هفته گذشته نیز همچنان شاهد تقویت ذائقه فروش در میان سهامداران حقیقی و در مقابل نقش حمایتی پررنگ حقوقیها بودند؛ تا جایی که در این هفته باز هم حجم قابل توجهی سهام از مالکیت سهامداران حقیقی به حقوقیها منتقل شده که مهمترین این تحرکات مربوط به نماد بانک پاسارگاد بود. بررسی معاملات روز شنبه (۲۲ آبانماه) حاکی از آن است که در این روز مالکیت سهامی به ارزش ۱۰۷ میلیارد ریال از سبد سهام حقیقیها به حقوقیها منتقل شده است که فقط ۱۰۱ میلیارد ریال آن مربوط به بانک پاسارگاد است.
افزون بر این، نمادهای سرمایهگذاری غدیر، بانک کارآفرین، بانک پارسیان و سرمایهگذاری بهمن هم شاهد انتقال مالکیت قابل توجهی از حقیقیها به حقوقیها بودند.
اما در روز یکشنبه، با عرضه اولیه سهام پتروشیمی کرمانشاه در بورس فقط ظرف چند دقیقه سهامی به ارزش ۷۶ میلیارد ریال از مالکیت سهامدار حقوقی (نفت و گاز پارسیان وابسته به سرمایهگذاری غدیر) به سبد حقیقیها منتقل شد. در روز یکشنبه در مجموع ۳۲ میلیارد ریال مالکیت سهام از سوی حقیقیها به بدره حقوقی منتقل شد.
و اما در سومین روز معاملاتی هفته حقوقیها باز هم خریدار سهام بودند، به طوری که حدود ۸۴ میلیارد ریال سهم از پرتفولیوی سهامداران حقیقی به حقوقیها فروخته شد و باز هم بانکها در جابهجایی سهامداران حقیقی به حقوقی گوی سبقت را از بقیه نمادها ربودند. در این راستا بانک پاسارگاد باردیگر اول بود و بانکهای پارسیان، انصار و ملت به همراه سایپا از دیگر نمادهای مورد علاقه حقوقیها بودند که طی معاملات آنها سهام از دست سهامداران حقیقی جمعآوری شد.
تحرکات آغاز هفته
در بازار روز شنبه در حرکات قابل توجه حقوقیها، آستان قدس همچنان فروشنده ۱۵۰ هزار سهم قند ثابت بود. بانک تجارت ۳۵۰ هزار سهم «ونیکی» را به پرتفولیوی خود افزود. آتیه دماوند هم فروشنده ۱۲۴ هزار سهم لیزینگ صنعت و معدن شد. این در حالی است که پارس آریان حمایتگر «میدکو» بود و مبنای خاورمیانه هم فروشنده ۴۷۰ هزار سهم این شرکت بود. تدبیرگران آتیه ایرانیان و خوارزمی به ترتیب تکنوتار و صنایع بهشهر خریدند. سرمایهگذاری سایپا نیز خریدار ۱۰۱ هزار سهمی البرزدارو بود.
سمند، ایران خودرو و صندوق نفت، «وکار» را به پرتفولیوی خود افزودند.
صندوق عشایر هم روز پرکاری را با خرید ۲۷۰ هزار سهم البرز، ۷۵۰ هزار سهم فولاد و ۳۸۵ هزار سهم «غدیر» داشت. نور همدانیان نیز ۴۰۰ هزار سهم قند نیشابور فروخت. نقل و انتقال یک بلوک ۳۹ میلیون سهمی انصار به شرکت ارتباطات سیار نیز در این روز صورت گرفت.
افزایش مالکیت همراه اول در بانک انصار
روز یکشنبه بینالمللی توسعه ساختمان در نماد باغمیشه خریدار بود و در نماد «میدکو»، پارس آریان به حمایتهای خود ادامه داد.
همچنین تجلی سامانه با خرید یک میلیون سهمی نشان داد که هنوز تمایل به خرید سهام «فولاد» دارد. در نماد کابلهای مخابراتی شهید قندی که این روزها دچار افت شدیدی شده است، معادن و فلزات با خرید ۱۰۸ هزار سهم این شرکت مانع افت بیشتر شد.
افزون بر این، در نماد سرمایهگذاری غدیر صندوق بیمه روستاییان و عشایر به خرید روزانه در این نماد ادامه داد.در میان بانکیها هم در نماد بانک ملت، صندوق کارکنان این بانک تنها ۳۰ هزار سهم خرید؛ اما در نماد بانک پاسارگاد جابهجاییها کماکان ادامه داشت. در این بین شرکت توسعه مدیریت سرمایهگذاری خوارزمی در کسوت فروشنده این سهم برآمد و شرکت تامین مسکن گروه پاسارگاد باز هم در نقش خریدار و حامی این سهم ظاهر شد.
در نماد انصار، فروش بیش از ۳۸ میلیون سهم توسط شرکت توسعه اعتماد و خرید بیش از ۴۳ میلیون سهم توسط ارتباطات سیار در این نماد رخ داد.در نماد تازه وارد بازار یعنی پتروشیمی کرمانشاه نیز شرکت بازرگانی پتروشیمی بیش از ۷ میلیون سهم خود را واگذار کرد و در کنار آن نفت و گاز پارسیان نیز بیش از ۱۵ میلیون از سهم خود را در این شرکت به فروش رساند.
خریدهای گسترده «عشایر» ادامه دارد
در بازار دوشنبه آستان قدس ۱۵۰ هزار سهم قند ثابت را در موقعیت صف خرید این نماد عرضه کرد. سرمایهگذاری ملی در نوسانات منفی برای بازارگردانی از تجارت اقدام به خرید ۱۶۳ هزار سهم این نماد از مجموع معاملات ۱۷۱ هزار سهمی بانک تجارت کرد.
در اتفاقی دیگر، سرمایهگذاری توسعه ملی با خرید ۳۷ هزار سهم بالاست از مجموع ۸۵ هزار سهم عرضه شده توانست مالکیت خود را در این نماد تازه بازگشایی شده در فرابورس به ۲/۱درصد افزایش دهد.
روز دوشنبه سرمایهگذاری خوارزمی ۴۰۰ هزار سهم بانک صادرات را در نوسانات منفی از بازار جمع کرد و «وصندوق» دیگر حمایتگر بانک صادرات بود که با خرید ۱/۱میلیون سهم از این بانک مانع از صف فروش گسترده در این نماد شد.
از سوی دیگر،صندوق بازنشستگی نفت با خرید ۲۶۰ هزار سهم «شخارک» نگاه مثبت سهامدار عمده به این شرکت را به نمایش گذاشت. همچنین، دانایان پارس نیز با خرید ۱۵۰ هزار سهم سرمایهگذاری اعتبار ایران از «خعتبار» حمایت کرد.
در این حال، صندوق عشایر روز دوشنبه خریدهای گستردهای را انجام داد که جمع کردن ۳۴۰ هزار سهم بیمه البرز، ۷۸ هزار سهم باغمیشه، ۲۲۹ هزار سهم فولاد و ۴۵۷ هزار سهم غدیر از جمله این خریدها بود. در این روز توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی فروشنده ۵۰۰ هزار سهم بانک پاسارگاد بود و نور همدانیان هم ۱۰۰ هزار سهم قند نیشابور و ۱۰۰ هزار سهم قند مرودشت را فروخت.
اما در ادامه نقل و انتقالهای نماد انصار به همراه اول، روز دوشنبه سرمایهگذاری توسعه اعتماد ۳۹ میلیون سهم انصار را فروخت، ولی مجموع خریدهای همراه در نماد انصار در روز چهارشنبه به ۴۳ میلیون سهم رسید تا مالکیت همراه در «وانصار» به بیش از چهار درصد برسد.
این در حالی است که در این روز شرکت تامین مسکن گروه مالی پاسارگاد خریدار ۶/۲۴ درصدی بانک پاسارگاد بود و شرکت نفت و گاز پارسیان هم با خرید ۵/۱ میلیون سهمی «شبریز» در روز دوشنبه مالکیت خود را به ۸/۴۴ درصد افزایش داد.
در مجموع با وجود نیمه تعطیل بودن هفته جاری، نقش حقوقیها در خرید سهام کماکان پررنگ بود و با انتقال ۲۲۴ میلیارد ریال مالکیت سهام از سوی حقیقیها، عملا حقوقیها همچون هفتههای قبل بر جمعآوری سهام پای فشردهاند.
ارسال نظر