گروه بورس- در دنیای مجازی برخی وبلاگ‌های فعال وجود دارند که نکات مهم در خصوص روش‌های تحلیل در بازار سهام را استخراج کرده‌اند. در مطلب گشتی در وب امروز سری به وبلاگ تکنیکال بورس زدیم تا نکاتی درخصوص فعالیت موفقیت‌آمیز در بورس با اتکا بر تحلیل تکنیکال را از زبان نگارنده وبلاگ، صالح عزیز‌جهان مرور کنیم:

۱- وقتی نور برق را دیدید، منتظر شنیدن صدای رعد باشید. در بیشتر مواقع وقتی شواهد و قرائن یک اتفاق را مشاهده می‌کنید مطمئن باشید خود اتفاق نیز به زودی رخ می‌دهد.

۲- رشد یک سهم بیانگر امیدواری‌هایی است که خریداران نسبت به آینده آن سهم دارند. پس گذشته آن را فراموش کنید.

۳- وقتی قیمت یک سهم نتواند بالاتر رود، پایین می‌آید.

۴- هر چه تعداد دفعات برخورد نمودار با خطوط حمایت و مقاومت در طول زمان بیشتر باشد، آن خطوط از اعتبار بالاتری برخوردارند.

۵- تحلیل تکنیکال برای سهام شرکت‌هایی که به تازگی در بورس پذیرفته شده‌اند، کاربردی ندارد، زیرا شرکت‌های تازه وارد، گذشته‌ نموداری ندارند، بنابراین، نمی‌توان رفتار آینده آنها را از طریق تحلیل تکنیکال که بر اساس روندهای گذشته استوار است، پیش‌بینی کرد.

۶- برای تایید صحت پیش بینی خود حتما از چندین شاخص استفاده نمایید.

۷- چنانچه شیب روند نزدیک به ۴۵ درجه باشد، روند پایدارتر خواهد بود. شیب‌های خیلی تند به سرعت روند متعادل‌تری را پیش می‌گیرند و شیب‌های خیلی ملایم معمولا بی‌اهمیت هستند و روند محسوب نمی‌شوند.

۸- زمان‌های مناسب برای خرید سهام: پس از برگزاری مجمع و تقسیم سود؛ زمانی که شاخص کل مدت‌ها روند منفی داشته است؛ زمانی که روند قیمت سهام منفی بوده و قیمت به اندازه کافی جذاب شده است؛ هر زمانی که بر اثر رخدادهای سیاسی- اقتصادی قیمت سهام افت نموده باشد؛ عرضه اولیه سهام (پذیره‌نویسی).

۹- هرگز فریب تبلیغات برخی از شرکت‌های بورسی را نخورید، دنیای واقعی چیز دیگری است.

۱۰- در بازار افزایشی وقتی قیمت‌ها به صورت پیوسته بالاتر از خط روند حرکت کنند ولی قدرت این را نداشته باشد تا به خط کانال برسند، علامت این است که روند به زودی در جهت معکوس شکسته می‌شود و برعکس.

۱۱- در بررسی نمودارهای مربوط به حجم و قیمت، به چرخه‌های هر سهم یا شرکت نیز توجه نمایید. این امر کمک بسیاری در پیش بینی رفتار آینده سهم دارد. رفتاری که هر سهم در دوره‌های مشابه سال‌های گذشته از خود نشان داده به احتمال زیاد تکرار می‌شود.

۱۲- بعضا در معاملات کوتاه مدت پیش می‌آید که مدتی باید صبر کنید تا سهام مورد نظرتان شروع به رشد نماید. در این مدت پول شما در آن سهام بلوکه می‌شود. همیشه مقداری نقدینگی آزاد داشته باشید تا از فرصت‌های جدید پیش آمده نیز بتوانید استفاده کنید.

۱۳- روندها تا زمانی‌که عوامل بنیادی بر آنها تاثیر نگذارند، جهت خود را حفظ می‌کنند.

۱۴- انواع میانگین‌ها شرایط گذشته و حال سهام را نشان می‌دهند و به تنهایی چشم‌اندازی نسبت به آینده سهم به معامله‌گران نمی‌دهند. ضمن آنکه بررسی میانگین‌ها در روندهای خنثی بی‌فایده است.

۱۵- خرید و فروش پلکانی به این معنی است که با مشاهده اولین اخطار، اقدام به شروع ورود به بازار یا خروج از آن می‌کنید و با اخطارهای بعدی، فرآیند خرید یا فروش را ادامه می‌دهید.

۱۶- سه اصل کلی تحلیل تکنیکی به قرار زیر است:

همه چیز سهام در قیمت آن نهفته است؛ قیمت سهام بر اساس الگوهای خاصی حرکت می‌کند و روند قیمت در مواجهه با تغییرات بازار مقاومت می‌کند؛ روندها در طول زمان قابل تکرار است.

۱۷- بیشتر برگشت‌های قیمت در ۳۸ درصد و ۵۰ درصد تصحیح فیبوناچی صورت می‌گیرد. فیبوناچی یکی از ابزارهای حرفه‌ای تحلیل تکنیکال است.

۱۸- تغییرات حجم زودتر از تغییرات قیمت اتفاق می‌افتد اما بررسی حجم در درجه دوم اهمیت قرار دارد. حجم، تایید‌کننده روند قیمت است.

۱۹- هر اطلاعاتی را که از هرجا به دست می‌آورید باور نکنید. روحیه کند و کاو داشته باشید، تحقیق کنید و زود به نتیجه نرسید. به یاد داشته باشید که همیشه اطلاعاتی وجود دارد که نادرست است و موجب گمراهی بیشتر معامله‌گر می‌شود.

۲۰- گاهی ممکن است پس از خرید سهمی شاهد افت قیمت آن باشید. در این موارد، بلافاصله اقدام به فروش سهم نکنید، ممکن است این وضعیت ناشی از یک اصلاح موقت قیمت باشد.

۲۱- هیچ وقت با هدف دریافت سودهای آنی و کلان، اصول ابتدایی خرید و فروش سهام را زیر پا نگذارید؛ به ریسک آن نمی‌ارزد.

۲۲- بسیاری از ضرر و زیان‌هایی که در بورس متحمل می‌شویم حاصل شتابزدگی در فرآیند خرید و فروش و تن دادن به احساسات زودگذر است. یادتان باشد که همیشه در بازار سرمایه فرصت وجود دارد بنابراین، از عجله کردن دست بردارید.

۲۳- تحلیل تکنیکال برای پیش بینی آینده از احتمالات سخن می‌گوید بنابراین، هیچ قطعیتی در آن وجود ندارد.

۲۴- یک چارتیست (تحلیلگر تکنیکال) همیشه باید ابتدا نمودار شاخص کل را بررسی نماید تا برآوردی از کل بازار به دست آورد سپس اقدام به بررسی صنعت مورد نظر و دست آخر نمودار یک شرکت خاص را تجزیه تحلیل نماید.

۲۵- سعی نمایید دلایل خود را برای خرید یک سهم یادداشت کنید. این کار دو حسن دارد: اولا بلافاصله و با کوچک‌ترین ناملایمتی بازار، تصمیم به فروش سهم نخواهید گرفت و ثانیا ممکن است دریابید که دلایل واهی و ضعیفی برای خرید یک سهم دارید و از خرید آن منصرف شوید. دلایل واهی مانند سفارش یک شخص یا یک سایت یا احساسات مثبتی که ما نسبت به بعضی از شرکت‌ها داریم.

۲۶- بزرگ‌ترین راز باقی ماندن در بازار بورس این است که ضرر را محدود کنیم و سریع از معامله‌ای که وارد ضرر شده است، خارج شویم.

۲۷- سهام شرکت‌ها مانند انسانها هستند. خصوصیات کلی مشترک دارند ولی در جزئیات، پیچیده و متفاوتند. بنابراین، رفتار هر سهم را تنها با خود آن سهم مقایسه کنید.

۲۸- در روندهای صعودی سهامی خریداری شود که قدرت نسبی بالا دارد و در روندهای نزولی سهامی فروخته شود که قدرت نسبی پائین دارد. قدرت نسبی، مقایسه نوسان قیمتی یک شرکت با صنعتش یا یک صنعت با کل بازار است.

۲۹- سهام را گران بخرید و گرانتر بفروشید. این جمله به این معناست که هر چند در روندهای نزولی نیز می‌توان سود خوبی کسب کرد، اما بهتر این است که از روند صعودی سهم مطمئن شده سپس اقدام به خرید نمایید.

۳۰- کسی که مردد است یکی از دو تحلیل بنیادی یا تکنیکی را جهت یادگیری انتخاب نماید، با انتخاب تحلیل تکنیکی احتمال موفقیت بیشتری خواهد داشت، چرا که همیشه عوامل بنیادی تاثیر خود را بر قیمت سهام می‌گذارد. به همین دلیل، بررسی نمودارها شبیه به راه میانبر است.

۳۱- داشتن روانی سالم و شخصیتی قدرتمند بیش از دانش به فرد سرمایه‌گذار کمک می‌کند.

۳۲- همیشه به دنبال خرید سهامی باشید که تاریخچه خوبی داشته باشد.

۳۳- یادگیری تحلیل تکنیکال می‌تواند تا ۷۰ درصد شانس موفقیت شما را در بورس افزایش دهد. پس برای آن ۳۰ درصد احتمال خطا از قبل برنامه داشته باشید.

۳۴- در بازار بورس غیر‌ممکن وجود ندارد.

۳۵- در هنگام خرید و فروش در بورس به احساس خود اطمینان کنید اما به آن تکیه نکنید.

* «گشتی در وب» صرفا به انعکاس نظرات کاربران فعال در دنیای مجازی می‌پردازد و مفاد مطالب لزوما مورد تایید دنیای اقتصاد نیست.

منبع:‌ Technicalbourse.blogfa.com