گشتی در وب
هفت فرمان پیش از معامله سهام!
گروه بورس- در دنیای مجازی، توصیههای جالب و مفید برای سرمایهگذارانی که میخواهند با موفقیت در بازار سهام به فعالیت بپردازند، بسیار است. هرچند که در میدان عمل، واقعیت رفتار افراد متفاوت است. در مطلب «گشتی در وب» امروز سری به «بورس روز» زدیم تا هفت توصیه به سهامداران را از این وبلاگ نقل قول کنیم:
هنگامی که سهام خاصی را که به نظر شما برای خرید و سرمایهگذاری جذاب است، پیدا میکنید، لازم است تا هفت نکته را پیش از دادن دستور خرید به کارگزار خود بدانید؛ دانستن این هفت نکته راز تفاوت میان سرمایهگذار عادی و سرمایهگذار موفق است.
نکته اول- دلیل خرید آن سهم خاص و پرداخت قیمتی را که برای آن مد نظر دارید یادداشت کنید: با یادداشت کردن دلیل سرمایهگذاریهای خود پس از مدت کوتاهی کتابی ارزشمند و کاملا شخصی در خصوص معامله در بورس خواهید داشت که میتواند شما را در یافتن و اصلاح اشتباهات احتمالی در آینده کمک کند یا دلایلی را که سبب سودآوری شما شده است، برای تصمیمگیری در دفعات بعد به شما یادآوری نماید.
نکته دوم- دلیل یا دلایلی که باعث فروش یک سهم خاص میگردد، یادداشت کنید: تمامی سرمایهگذاران موفق در هنگام خرید یک سهم خاص میدانند در چه زمانی آن سهم را به فروش خواهند رسانید.
این امر سبب میشود تا از تصمیمات هیجانی که ممکن است سرمایه شما را تهدید کند یا سود شما را در حداقل نگاه دارد، در محافظت باشید. یک اصل ساده معامله در بورس این است، اگر نمیدانید که چه موقع از یک سهم خارج شوید، اقدام به ورود به آن
نکنید.
نکته سوم- انتظارات خود را از خرید یک سهم خاص یادداشت کنید: شما چه هدفی از خرید یک سهم به خصوص دنبال میکنید؟ آیا در تصور افزایش سودآوری شرکت مزبور هستید یا انتظار دارید قوانین جدیدی موجب توسعه شرکت و بازارهای آن بگردد؟ دلیل شما هر چه که باشد باید یادداشت شود، این کار بسیار ساده است و کافی است تا شما همان انتظارات ذهنی خود را یادداشت کنید. این دسته از یادداشتها بر قدرت تحلیلگری شما میافزاید.
نکته چهارم- فهرستی از اتفاقات غیرمنتظره، اما محتمل را یادداشت کنید: آنچه اغلب سرمایهگذاران را به اشتباه میاندازد و سبب تهدید سرمایهگذاری آنان میشود، اتفاقات غیر منتظره است. با این حال به یاد داشته باشید هر گونه اتفاق غیرمنتظرهای محتمل است. باید برای تصمیمگیری تحت بدترین شرایط خود را آماده کنید.
نکته پنجم- اقداماتی را که در صورت وقوع اتفاقات غیر منتظره به جای انتظارات شما انجام خواهید داد، یادداشت کنید: شما بر رفتار و روند بازار کنترلی ندارید، اما میتوانید واکنشها و اقدامات خود را مدیریت و کنترل کنید. به همین دلیل ضرورت دارد تا توانایی برای عکسالعملهای مناسب را در هر موقعیت کسب کنید و به هنگام وقوع اتفاقات نامطلوب با درایت به کنترل اوضاع و حفاظت از سرمایه خود بپردازید.
نکته ششم- نظارت و مدیریت خود را بر سرمایهگذاریها و عملکردتان حفظ کنید: نظارت بر سرمایهگذاری یک اصل مهم برای معامله گران موفق است، نظارت در حقیقت ادامه فرآیندی است که شما طی آن یک سهم خاص را انتخاب نمودهاید و در طی نظارت میتوانید آن سهم را با معیارهایی که سبب خرید آن شده است، بسنجید، به این ترتیب واکنشهای شما به هنگام و بهینه خواهد شد.نکته هفتم- سرمایه خود را در سهامی وارد کنید که بدان اعتقاد دارید: خرید مجموعه پراکندهای از سهام در صنایع مختلف بدون آگاهی از شرایط صنعت و شرکتهای موجود در آن صنعت نمیتواند راهکار مناسبی برای یک سرمایهگذار حرفهای و موفق باشد. در هر اقدام به خرید باید بدانید در حال ورود به چه صنعتی هستید و پارامترهای حاکم بر آن صنعت چیست. به این ترتیب میتوانید از اخبار در جهت صحیح استفاده کنید و تاثیر تغییر در پارامترهای اقتصادی را بر سرمایهگذاریهای خود بسنجید.
http://boursday.mihanblog.com
* «گشتی در وب» صرفا به انعکاس نظرات کاربران فعال در دنیای مجازی میپردازد و مفاد مطالب لزوما مورد تایید «دنیای اقتصاد» نیست.
ارسال نظر