وبگردی
سقوط قیمتهای جهانی سهام و فلزات
گروه بورس- به دنبال سقوط شدید قیمتهای جهانی، مطلب وب گردی امروز به پیشبینی کاربران سایت بورکس از آغاز بازار این هفته اختصاص یافته است. وحید ۵۷ در مطلب روز ۲۸ شهریور ماه پیشبینی کرده:«احتمال ریزش مس حتی تا زیر ۷ هزار دلار هم هست.»
مهرزاد نوشته: «دلار آزاد را باید باور کرد... با ریزش قیمتهای جهانی و نفت... شاید باید چشم به دلار گرانتر از ۱۲۵۰ هم داشت... فکر کنید وقتی دولت نمیتواند و یا نمیخواهد با نفت ۱۱۰ دلاری، قیمت ارز را تک نرخی کند، آن گاه با نفت ۷۰-۸۰ دلاری چه میتواند بکند؟»
دریا نوشته: «قیمت فروش شش ماهه اول سال شرکتی مثل ملی مس ۹۳۰۰ دلار بوده اگه درنظر بگیریم که قیمت میانگین شش ماهه دوم هم روی ۸۰۰۰دلار باشه میانگین فروش سالانه این شرکت به دلار میشه ۸۶۵۰ دلار.
با توجه به اینکه این شرکتها دلارها رو تو خارج با صرافیهای خارجی و با نرخ ارز آزاد تبدیل به ریال میکنند و ریال رو وارد کشور میکنند و برای فروش داخلیشون بر اساس نرخ دلار و قیمت جهانی میفروشند(کاتد۱۰۰۰۰ تومانی در بورس کالا هفته پیش) به طور میانگین ۱۰ درصد به نرخ فروش این شرکتها (از محل نرخ دلار)اضافه میشه که میانگین فروش درمیاد ۹۵۱۵ دلار. این یعنی تعدیل حداقل ۲۰ درصدی سود برای ملی مس. اما با توجه به اینکه تقاضا برای مس در بلندمدت خیلی خوب است؛ سال بعد این شرکتها هم با دلار بیشتر و هم احتمالا قیمتهای جهانی بهتر روبهرو هستند که البته باید منتظر ماند.»
آراز ۸۸ هم گفته:«خوب شد دیروز«فملی» فروختم؛ دیگه فلزات ندارم ولی به هیچ وجه خوشحال نیستم اگه ریزش ادامه پیدا کنه کوتاه مدت کل بازار میریزه. دوستان اگه سقوط شروع بشه دیگه نمیشه جلوشو گرفت مثل یه دومینو میمونه. خیلی خطرناکه، مواظب سهام فلزی باشین که یه موقع توش گیر نکنین کسانی که چند سال پیش بودن خوب یادشونه چه طور شد!»
کاربری به نام تحلیلگر بورس در جواب آراز این گونه اظهارنظر کرده:«وخامت اوضاع یورو به حدی است که تاثیرش رو بر اقتصادهای دیگه خواهد گذاشت، در حالی که حتی آمریکا هم حال روز خوشی نداره. بنده دو ماه پیش به کلی از تمامی سهمهای وابسته به اقتصاد جهانی که در سبد داشتم، خروج کردم، با وجود اینکه حتی روی برخی سهام از جمله فملی و شپدیس دیدگاه بلند مدتی داشتم. در مورد اینکه کل بازار میریزه باهات موافق نیستم دلیلی نداره یه سهم آی تی یا لاستیکی و یا تجهیزاتی هم به دلیل این ریزش جهانی دچار افت بشه. قطعا اگه قراره ریزشی باشه به یک باره نخواهد بود بازارهای جهانی همراه با نوسان ریزش خواهند کرد. قرار نیست توی جوی که میزان رشد اقتصادی جهان نزدیک به صفر است و بانکهای جهانی دچار قحطی منابع مالی و کاهش چند برابری سود هستند، قیمتها رشد کنند! ترسیم سنایورهای مثبت فعلا منطقی به نظر نمیرسه.»
مخبرالدوله پیشبینی کرده:«با توجه به شرایط اقتصاد کشورها و نیاز به نفت بعیده که قیمت نفت سقوط جدی داشته باشه.....و اگر هم سقوط کنه بدلیل کشش تقاضا سریعا رشد خواهد کرد.»
آراز۸۸ در جواب مخبرالدوله نوشته:«دوست عزیز کسی تو سال ۲۰۰۸ هم فکر نمیکرد نفت۱۲۰دلاری بشه ۳۰ دلار، ولی شد. اوضاع جهان حسابی بهم ریخته حتی اتحادیه اروپا در خطر فرو پاشیه به نظرم بهتره تا حدود زیادی نقد بود و تماشا کرد.» اما پیمان هم جواب داده:«دوست عزیز با وجود سرد شدن هوا و رسیدن زمستان به نظر شما کاهش قیمت نفت منطقی میباشد؟»
شیطونک معتقد است:«چین در حال تحریک تقاضای داخلیه و تصمیم داره اثرات بحران رو با افزایش سهم مصرف داخلی جبران کنه، با توجه به پتانسیل بالای چین و هند در این مورد خاص، در آینده شاهد رشد تقاضا از جانب این دو کشور که حدود۴۰درصد جمعیت جهان رو دارند، خواهیم بود. به طور کلی در جهان شاهد انتقال قدرت اقتصادی از حوزه یورو و آمریکا به سمت چین، هند و برزیل هستیم. خوشبختانه در مورد برخی از تولیدات معدنی مانند سنگ آهن کاهش شدیدی نداشته و نداریم.»
نیما آزادی نوشته:«شدت اخبار منفی منتشر شده با ریتم و ساختار تایم فریم بالای قیمتهای جهانی در تضاد هست در اکثر نمودارها در تایم فریمهای بالا نشانههای ریزش مشاهده نمی شود و در برخی قیمت مستعد تشکیل واگرایی مثبت هست ...... پس باید منتظر بود.»
امیر ۲۰۰۰ نوشته:« من فکر میکنم این ریزش به این راحتی ریکاوری نمیشود. اگر تا دوشنبه خبر مثبتی نیاید مطمئنا سقوط از دوشنبه دوباره شروع میشود.»
علیرضا واتر در نهایت گفته:«مثل اینکه یکشنبه بورس ایران بخیر گذشت، چه شانسی آوردیم بازارهای آمریکا در آخرین لحظات مثبت شدند، نفت هم بالا ۸۰ دلار.»
دنیای بورس یادآور شده:«من نمیدونم چرا یک عده گیر دادن به نفت ۸۰ دلار. نفت ایران بر اساس نفت برنت است و الان حدودا ۱۰۴ دلار است.»
خشایار مهاجر گفته:«بر اساس برنت هم نیست، نفت ایران آخرین قیمت ۱۰۷دلار بود، البته سبک و سنگین داره، سبد اوپک هم ۱۰۵ دلار. ضمنا میانگین قیمت مهمه که با دو روز افت توفیری پیدا نمیکنه، فلزاتم همینطور.»
علیزاده گفته:«ادامه دار بودن افت قیمتها تاثیرگذار است ... الان مدتهاست قیمتها بالاتر از بودجه شرکتهاست ...چنانچه مدت طولانی قیمتهای جهانی کاهش داشته باشد برروی بودجه تاثیر گذار خواهد شد ...فعلا که افزایش قیمت دلار کاهش قیمتها را جبران میکند و بعید میدانم سود شرکتهای مرتبط کاهش چندانی داشته باشد (با وجودی که حتی یک سهم شرکت مرتبط با قیمت فلزات هم ندارم.)»
در مجموع بحثهای داغ میان کاربران فعال اینترنتی نشان میدهد که سرمایهگذاران خوشبین و محافظهکار هر یک سرسختانه بر موضع خود پافشاری میکنند و تنها گذشت زمان میتواند میزان صحت نظرات هر یک از دو گروه را آشکار سازد.
* درج مطالب «گشتی در وب» صرفا به منظور انعکاس نظرات سهامداران فعال در دنیای مجازی انجام میشود و مفاد آن لزوما مورد تایید روزنامه دنیای اقتصاد نیست.
ارسال نظر