رشد معاملات فرابورس در سایه «مسکن»
در معاملات روزگذشته بیش از ۲۸میلیون سهم به ارزش ۱۹۶ میلیارد ریال در فرابورس داد و ستد شد که این رقم در مقایسه با معاملات روز شنبه رشد ۱۱۷ درصدی را شاهد بود در حالی که بیشترین حجم این معاملات در اختیار اوراق مشارکت مسکن مهر بود.
در معاملات روزگذشته بیش از ۲۸میلیون سهم به ارزش ۱۹۶ میلیارد ریال در فرابورس داد و ستد شد که این رقم در مقایسه با معاملات روز شنبه رشد ۱۱۷ درصدی را شاهد بود در حالی که بیشترین حجم این معاملات در اختیار اوراق مشارکت مسکن مهر بود.
روزگذشته اوراق مزبور با روانه کردن 5/98 میلیارد ریال به بازار حدود نیمی از ارزش کل معاملات را به خود اختصاص داد.
همچنین بانک دی با جابهجایی ۱۵میلیون سهم به ارزش ۱۹ میلیارد ریال، رتبه دوم را کسب کرد.
در همین راستا روزگذشته نمادهای معاملاتی مرجانکار، عمران و توسعه شاهد، بیمه دی و فولادآلیاژی یزد هرکدام به ترتیب 5، 97/4، 66/3 و 64/2 درصد رشد قیمت تجربه کردند و به عنوان نمادهای مثبت بازار شناخته شدند.
همچنین تمامی امتیازات تسهیلات مسکن نیز با افزایش قیمت روبهرو شدند که در میان آنها گواهی دوره اردیبهشتماه بیشترین افزایش نرخ را تجربه کرد، به طوری که هر سهم آن افزایش قیمتی معادل ۰۷/۲ درصد را در کارنامه خود ثبت کرد. در ابتدای ساعات معاملاتی دیروز نماد دوره مردادماه این بانک نیز بازگشایی شد و در اولین روز معاملاتی خود شاهد معامله سههزار و ۴۴۰ مهم به ارزش سه میلیارد و ۲۶۸ میلیارد ریال بود. قیمت پایانی این نماد ۸۳۲ هزار و ۸۷۲ ریال بود. این در حالی است که دیروز نمادهای معاملاتی بانک دی، بالاست، افرانت، سرمایهگذاری خوارزمی و سرمایهگذاری میراث فرهنگی به همراه ۸ نماد دیگر شاهد افت قیمت سهام خود بودند. روزگذشته در بازار دوم نیز حاکمیت قرمزها به چشم میخورد و به جز نماد معاملاتی پتروشیمی زاگرس، بقیه نمادها با افت قیمت مواجه شدند.
در این روز هر سهم «زاگرس» بدون تغییر قیمت، در نرخ 12 هزار و 350 ریال باقی ماند و تعداد 300هزار سهم این شرکت به ارزش 7/3 میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین بانک الکترونیکی آرین، بانک گردشگری و حق تقدم آن نیز به ترتیب رقمی معادل ۸۴۱، ۱۷۵۱، ۴۵۳ میلیون ریال روانه بازار کردند. روزگذشته در بازار پایه نیز تمامی حقتقدمهای استفاده شده بانک تات به فروش رفت و بدین ترتیب این نماد با مبادله ۱۷۶ میلیارد و ۵۴۶ میلیون ریالی خود سهم به سزایی در رشد معاملات دیروز ایفا کرد.
در این بازار شرکتهای فنآوا، پتروشیمی امیرکبیر، بانک تات و سرمایهگذاری توسعه شمال نیز شاهد جابهجایی سهام خود بودند که تمامی نمادهای یادشده به جز فنآوا با افت قیمت مواجه شدند.
در این روز هر سهم «فنآوا» با ۸۱/۴ درصد افزایش به میانگین قیمت یک هزار و ۵۹۱ ریال رسید و تعداد ۱۲ میلیون سهم آن به ارزش ۱۹ میلیارد و ۴۵۲ میلیون ریال خرید و فروش شد.
در بازار ابزارهای نوین مالی نیز اوراق 5 شرکت بانک کشاورزی، سامان، نفت، سپرده سعدی و ماهان در میان سهامداران فرابورسی جابهجا شد که در جزئیات این مبادلات میتوان به خرید و فروش 16 هزار و 100برگه از اوراق سپرده بانک کشاورزی، سه هزار و 380 برگه از اوراق اجاره سامان، 960 برگه از اوراق مشارکت نفت، 560 برگه از اوراق سپرده سعدی و 490 برگه از اوراق اجاره ماهان اشاره کرد.
قطعیت معامله «مپنا»
از سویی دیگر روزگذشته معامله بلوک 48/34 درصدی از سهام شرکت سرمایهگذاری کارکنان گروه مپنا، در بازار فرابورس به قطعیت رسید.
براین اساس، دیروز تعداد ۴۳۵ میلیون و ۲۹۶ هزار و ۳۰۰ سهم، معادل ۴۸/۳۴ درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری کارکنان گروه مپنا به ارزش کل یک هزار و ۳۷۵ میلیارد و ۲۷۶ میلیون ریال قطعی شد.
یادآور میشود این عرضه در تاریخ 25 تیرماه سال جاری در بازار سوم فرابورس صورت گرفته بود که بلوک مزبور در همان قیمت پایه یعنی هر سهم سه هزار و 120 ریال خریداری شده بود.
ارسال نظر