گروه بورس- هدیه لطفی: اعضای جدید هیات پذیرش فرابورس، در جلسه روزگذشته انتخاب و معرفی شدند.
مدیرعامل فرابورس با اعلام این خبر افزود: با توجه به اتمام دوره هیات پذیرش فرابورس و مطابق با ماده ۲ دستورالعمل پذیرش افراد حقیقی این هیات انتخاب شدند.

مصطفی امیدقائمی تصریح کرد: سیدابراهیم عنایت و خسروپورمعمار به ترتیب از سوی هیات مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار و هیات مدیره سازمان بورس و فرهاد عبدالله‌زاده از طرف هیات مدیره فرابورس به عنوان متخصص در رشته حسابداری و از اعضای جدید هیات پذیرش فرابورس معرفی شدند. امید قائمی ادامه داد: این افراد در کنارعلی صالح‌آبادی، ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار و رسول سعدی رییس هیات‌مدیره شرکت فرابورس، اعضای 5نفره هیات پذیرش را تشکیل می‌دهند. به گفته وی جلسات هیات پذیرش با حضور حداقل سه عضو، که رییس سازمان یا نماینده وی یکی از آنهاست رسمیت دارد.
جزئیات واگذاری دو شرکت باقیمانده راه‌آهن
در همین حال مدیرعامل راه‌آ‌هن از عرضه دو شرکت بالاست و حمل و نقل چندوجهی سایپا ریل در فرابورس خبر داد و گفت: از 14 شرکت‌های اقماری راه‌‌آهن، 12 شرکت واگذار شده اما هنوز برای بالاست و سایپا ریل متقاضی نداریم. عبدالعلی صاحب محمدی در خصوص واگذاری شرکت‌های اقماری راه‌آهن به بخش خصوصی، اظهار داشت: تا سال گذشته در قالب اجرای اصل 44 قانون اساسی 11 شرکت از شرکت‌های اقماری راه‌آهن واگذار شد.
براین اساس از ۱۴ شرکت اقماری راه‌آهن که در دستور کار واگذاری قرار داشتند، پنج شرکت در سال ۱۳۸۸ به بخش خصوصی واگذار شد،که از این رقم سه شرکت «مهندسین مشاور مترا»، «توکاریل» و «خط و ابنیه فنی راه‌آهن (تراورس)» به صورت مزایده و دو شرکت «واگن پارس» و «قطار‌های مسافری رجاء» به عنوان رد دیون واگذار شدند. وی اظهار داشت: در حال حاضر دو شرکت اصلی ساختمان و تاسیسات راه‌آهن (بالاست) و شرکت چندوجهی سایپا ریل و یک بخش بسیار کوچک به نام شرکت «متوفر» در راه‌آهن باقی‌ مانده است.
صاحب‌محمدی با اشاره به اینکه ارزش مالی ‌شرکت متوفر حدود 50 الی 60 میلیون ریال است، خاطرنشان کرد: شرکت متوفر به عنوان یک شرکت بسیار کوچک در راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، هنوز به بخش خصوصی واگذار نشده است. البته قرار بود شرکت متوفر فعالیت‌های مطالعاتی انجام دهد یعنی شرکت فیزیکی نیست که اموالی داشته باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نبود استقبال از سهام شرکت حمل و نقل چند وجهی سایپا در دو نوبت عرضه آن در فرابورس، افزود: استقبال نکردن از سهام این شرکت به دلیل قیمت بالایی بود که برای آن پیشنهاد شده بود.
مدیرعامل راه‌آهن با اشاره به اینکه 33 درصد سهام شرکت بالاست (ساختمان و تاسیسات راه‌آهن) قبلا واگذار شده است، اظهار داشت: شرکت‌های سرمایه‌گذاری اغلب این میزان سهام را به صورت خرد خریداری کرد‌ه‌اند و کماکان 67 درصد سهام این شرکت در اختیار راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران است. این میزان سهام باقیمانده به محض استقبال متقاضیان ‌عرضه خواهد شد.صاحب‌محمدی همچنین از واگذاری پنج درصد سهام ‌شرکت ساختمان و تاسیسات راه‌آهن به کارکنان آن خبر داد.
موج کاهش در بازار
بازار فرابورس اولین روز کاری هفته را با موج کاهش سپری کرد به طوری که از 34 نماد معامله شده در بازار تعداد 20 نماد با کاهش قیمت به کار خود پایان دادند. در معاملات دیروز نمادهای روان فن‌آور، گسترش سرمایه‌گذاری ایرانیان، بانک الکترونیکی آرین و سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی هر کدام به ترتیب با ثبت 92/4، 41/2، 03/2 و 69/1 درصد افت، بیشترین درصد کاهش نرخ را به خود اختصاص دادند. این درحالی است که نمادهای معاملاتی فن آوا، مرجان کار و فولاد آلیاژی یزد به دلیل تشکیل صف خرید شاهد رشد قیمت سهام خود بودند.
در این میان هر سهم «فولای» با ۸۶/۴ درصد رشد به قیمت دوهزار و ۳۰۹ ریال رسید. همچنین هر سهم «کمرجان» نیز رشد قیمتی معادل ۶/۴ درصدی را در کارنامه خود ثبت کرد. از سوی دیگر نمادهای سبحان دارو، بیمه دی، افرانت و لیزینگ ایرانیان دیگر نمادهای مثبت دیروز بودند. بازار فرابورس روزگذشته را با معامله بیش از ۴۰ میلیون سهم به ارزش ۹۱ میلیارد ریال سپری کرد که بیشترین درصد از این رقم در اختیار معاملات آ.س.پ بود. همچنین پتروشیمی پردیس و بانک دی هرکدام به ترتیب با روانه کردن ۵/۷ و ۲/۶ میلیارد ریال به بازار، رتبه‌های دوم و سوم را کسب کردند.
دیروز در بازار پایه نیز 4 شرکت فن آوا، بانک تات، سرمایه‌گذاری توسعه شمال و پتروشیمی امیرکبیر شاهد جابه‌جایی سهام خود بودند که تمامی نمادهای مزبور به جز فن آوا با افت قیمت مواجه شدند. در این روز هر سهم «فن آوا» با 98/4 درصد رشد به میانگین قیمت یک هزار و 518 ریال رسید و در مجموع 10 هزار سهم این شرکت به ارزش 15 میلیون ریال خرید و فروش شد. در همین حال ارزش معاملات «تات»، «وشمال» و «شکبیر» نیز به ترتیب معادل 379، 59 و 39 میلیون ریال بود.
در بازار ابزارهای نوین نیز روزگذشته ۸ شرکت سعدی، ایران شرق، مسکن مهر، نفت، سامان، بانک کشاورزی، نارنجستان و ماهان به رقابت پرداختند که در جزئیات این معاملات می‌توان به مبادله ۴هزار و ۵۵۰ برگه از اوراق اجاره ماهان، ۳۰ هزار و ۹۰۰ برگه از اوراق مشارکت نارنجستان، ۷هزار و ۶۶۰ برگه از اوراق سپرده بانک کشاورزی، سه هزار و ۴۲۰ برگه از اوراق اجاره سامان و یک هزار و ۹۴۰ برگه از اوراق مشارکت نفت اشاره کرد.
فرابورس روزگذشته شاهد بازگشایی نمادهای معاملاتی بالاست، حق‌تقدم بانک تات و تسهیلات بانک مسکن دوره مردادماه بود. این در حالی است که در پایان روز کاری گذشته نمادهای معاملاتی سبحان‌دارو و حق‌تقدم بانک دی متوقف شدند.
در پایان دیروز نماد معاملاتی «سبحان‌» به منظور برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده متوقف شد. مجمع یادشده فردا برگزار خواهد شد.
همچنین با توجه به اتمام مهلت استفاده از حق‌تقدم خرید سهام بانک دی، این نماد نیز در پایان روزکاری گذشته متوقف شد.