فارس- مدیرعامل اتحادیه کشوری تعاونی‌های سهام عدالت گفت: تا کنون بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان از سهام شرکت‌های مورد واگذاری دولت در قالب رد دیون از طریق سهام عدالت واگذار شده اما تنها یک دوازدهم مصوبات از طریق شرکت‌های مورد واگذاری تامین و به سهامداران پرداخت شده است. داریوش پاکبین با اشاره به پذیرش عضویت بالغ بر سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر متقاضی سهام عدالت در بخش کارگران فصلی و ساختمانی در تعاونی‌های سهام عدالت اظهار داشت: پایش پرونده‌های ثبت‌نام‌کنندگان متقاضی سهام عدالت در قالب کارگران ساختمانی و فصلی حاکی از ریزش ۳۰۰ هزار نفری آنهاست.

وی ادامه داد:‌ براساس برآوردهای صورت گرفته روند پایش‌های تکمیلی، ثبت‌نام و ساماندهی کارگران فصلی و ساختمانی در شرکت‌های تعاونی تا پایان سال به طول خواهد انجامید.

وی افزود: بالطبع هنوز هستند کارگرانی که موفق به ثبت‌نام و ارائه اطلاعات لازم برای دریافت سهام عدالت نشده‌اند که بنابر نیاز در صورت احراز این واقعیت ممکن است زمان مناسب دیگری را برای دریافت اطلاعات افراد باقی مانده و ثبت‌نام از آنها در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد:‌ در حال حاضر تعاونی‌های سهام عدالت در حال ساماندهی و انتشار برگه‌های سهام عدالت هستند که با توجه به محدودیت‌های اجرایی و زیاد بودن متقاضیان طی این فرآیند و معرفی افراد به شرکت‌های سرمایه‌گذاری تا پایان سال جاری به طول خواهد انجامید.

اختیارات مدیریتی شرکت‌های ذیل اصل ۴۴ در قالب سهام عدالت واگذار شود

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های سهام عدالت با اشاره به اینکه واگذاری اختیارات اجرایی و مدیریتی شرکت‌های مورد واگذاری ذیل اصل ۴۴ در قالب سهام عدالت با کندی مواجه است، خاطرنشان کرد: علاوه بر اصلاح این فرآیند سازمان خصوصی‌سازی باید سازوکار مناسبی را به منظور واگذاری سهام توام با اختیارات مدیریتی و اجرایی تعریف کند.

وی واگذاری سهام شرکت‌های ذیل اصل ۴۴ در قالب سهام عدالت بدون اختیارات مدیریتی و اجرایی را مناسب اقتصاد

رو به توسعه ایران ندانست و تصریح کرد: به دلیل نبود حمایت‌های لازم، بیشتر شرکت‌های نفتی به دلیل تخصیص و پرداخت سود حاصله از فعالیت‌های اقتصادی نسبت به سهام عدالت بی‌توجه هستند و عملکرد مناسبی ندارند.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون سه سال از شروع فعالیت شرکت‌های تعاونی سهام عدالت گذشته است، گفت: به‌‌رغم سه سال تلاش در مسیر تامین و پرداخت سود سهام عدالت متاسفانه تنها یک دوازدهم منابع تخصیص یافته به این سبب را توانسته‌ایم تامین و به متقاضیان سهام عدالت پرداخت کنیم که اصلا توجیه اجرایی ندارد.

پاکبین گفت: تاکنون بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان از سهام شرکت‌های مورد واگذاری دولت در قالب رد دیون از طریق سهام عدالت واگذار شده است؛ اما در عمل طی چهار سال فعالیت تنها توانسته‌ایم تنها یک دوازدهم مصوبات را از طریق شرکت‌های مورد واگذاری تامین و به سهامداران پرداخت کنیم.

وی تصریح کرد: اتخاذ هر تصمیمی مبنی بر واگذاری شرکت‌های دولتی از کانال سهام عدالت بدون واگذاری امور اجرایی و مدیریتی ارزش اجرایی ندارد.

وی تعهدپذیری شرکت‌های مورد واگذاری به برآورد صحیح سود حاصله از فعالیت سالانه و تامین و پرداخت به هنگام آن به مردم از طریق شرکت‌های تعاونی سهام عدالت را یک الزام اجرایی دانست و تاکید کرد: با توجه به مشکلات به وجود آمده به نظر می‌رسد مسوولان امر مطابق تمهیدات اجرایی مصوب باید سازوکار اجرایی مناسبی را به این منظور اتخاذ و در دستورکار قرار دهند.

وی ادامه داد: در بحث واگذاری‌ها دولت از ۱۰۰ درصد منابع درآمدی در اختیار، مکلف به واگذار ۸۰ درصد منابع توام با اختیارات مدیریتی و اجرایی است؛ اما متاسفانه تا به امروز محقق نشده است که باید برای گذر از سد این مشکل چاره‌ای اندیشید.