گروه بورس- هدیه لطفی: مدیر روابط‌عمومی و بازاریابی فرابورس با هشدار به سهامداران در خصوص موسسه‌های غیرمجاز خرید تسهیلات مسکن اعلام کرد: فرابورس به هیچ موسسه‌ای مجوز تهیه و توزیع اوراق بانک مسکن نداده است.

امیر آشتیانی با اعلام خبر فوق افزود: شرکت فرابورس به اطلاع همه فعالان بازار سرمایه و متقاضیان تسهیلات مسکن می‌رساند که به هیچ شرکت یا موسسه‌ای در خصوص تهیه و توزیع اوراق بانک مسکن مجوز نداده و فعالیت شرکت‌هایی با این عنوان کاملا غیرقانونی است.
وی اظهار کرد: کلیه متقاضیان تسهیلات مسکن می‌باید بر ای خرید و فروش هرگونه اوراق یا سهام تنها با داشتن کارت ملی و شناسنامه به کارگزاران عضو فرابورس که مجوز فعالیت از سازمان بورس و اوراق بهادار را دارند و شعب بانک مسکن که به شبکه کارگزاری فرابورس متصل هستند، مراجعه کنند.
آشتیانی تاکید کرد: آدرس کلیه این دفاتر کارگزاری در سایت شرکت فرابورس درج شده است. بدیهی است در غیر این صورت این شرکت، مسوولیت هرگونه مشکلات ناشی از سوء استفاده کردن شرکت‌های بدون مجوز را از خود سلب می‌کند و به طور قاطع با شرکت‌های فعال در این حوزه برخورد می‌کند.

تداوم صف‌های خرید
روزگذشته در بازار فرابورس صف‌های خرید در بازار بورس دیروز نه‌تنها جمع‌آوری نشد، بلکه تا پایان معاملات تداوم داشت و در نهایت 4 نماد افرانت، فولادآلیاژی یزد، بالاست و حق تقدم بانک دی با صف خرید به کار خود پایان دادند.
همچنین به دنبال صف خرید یادشده، هرکدام از نمادهای مزبور به ترتیب ۳۹/۴، ۹۵/۴، ۹۹/۴ و ۶۶/۴ درصد رشد قیمت را تجربه کردند.
همچنین در این بازار دیگر نمادهای معاملاتی از جمله مرجان کار، تجارت الکترونیک پارسیان، سرمایه‌گذاری خوارزمی و گواهی‌های تسهیلات بانک مسکن تمامی دوره‌ها نیز با افزایش قیمت روبه‌رو شدند.
این در حالی است که نمادهای همراه اول، پتروشیمی زاگرس، آ.س.پ، کویرتایر و روان فن آوا در فهرست نمادهای منفی دیروز قرار گرفتند.
در همین راستا روزگذشته بیش از 52 میلیون سهم در میان 6 هزار و 425 نفر سهامدار جابه‌جا شد و ارزش کل ناشی از این معاملات به رقم 234 میلیارد و 368 میلیون ریال رسید.
در بازار دوم نیز ۵ نماد معاملاتی بانک گردشگری و حق تقدم آن، پتروشیمی زاگرس، بانک الکترونیکی آرین و حق تقدم آن به رقابت پرداختند که نماد پتروشیمی زاگرس با معامله۴ میلیون سهم به ارزش ۵۲ میلیارد ریال به عنوان باارزش‌ترین نماد شناخته شد. همچنین حق‌تقدم بانک الکترونیکی آرین نیز با جابه‌جایی ۹۰ میلیون سهم، عنوان پرمعامله‌ترین سهم را به خود اختصاص داد.
در معاملات دیروز بازار پایه نیز چهار نماد معاملاتی بانک تات، فن آوا، پتروشیمی امیرکبیر و سرمایه‌گذاری توسعه شمال شاهد جابه‌جایی سهام خود بودند که در مجموع یک میلیون و 196 هزار سهم به ارزش سه میلیارد و181 میلیون و 500 هزار ریال در این بازار خرید و فروش شد.
مطابق روال معاملاتی روزهای اخیر، بانک تات با روانه کردن سه میلیارد ریال به عنوان باارزش‌ترین نماد شناخته شد.
پتروشیمی امیرکبیر نیز با معامله 80 میلیون سهم رتبه دوم را کسب کرد. در این روز هر سهم «شکبیر» با 31 درصد افت به میانگین قیمت یک هزار و 616 ریال رسید و رقمی معادل 129 میلیون ریال روانه بازار کرد.
همچنین در این روز سرمایه‌گذاری توسعه شمال نیز با افت قیمت ۹۷/۴ درصدی هر سهم خود مواجه شد، به طوری که در پایان معاملات هر سهم آن به قیمت یک هزار و ۶۸۴ ریال رسید و با معامله ۳۰ هزار سهم ارزشی معادل ۵/۵۰ میلیون ریال کسب کرد.
این در حالی است که نمادهای «فن‌آوا» و «تات» شاهد رشد قیمت سهام خود بودند و هرکدام به ترتیب به میانگین نرخ 892 و 2592 ریال رسیدند.
در بازار ابزارهای نوین مالی نیز اوراق ۶ شرکت ماهان، توسعه، ایران شرق، نفت، سامان و نارنجستان خرید و فروش شد که در جزئیات این معاملات می‌توان به جابه‌جایی ۴۰۰ برگه از اوراق ماهان، ۵۰۰ برگه از اوراق مشارکت توسعه، یک هزار و ۴۲ برگه از اوراق مشارکت ایران شرق، ۱۷ هزار و ۲۷۰ برگه از اوراق مشارکت نفت، ۸۴ هزار و ۴۷۰ برگه از اوراق اجاره سامان و ۴ هزار و ۹۳۰ برگه از اوراق مشارکت نارنجستان اشاره کرد.