گروه بورس-همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته نیز شاهد معاملات ضعیف و کم حجمی بود که نشانی از رونق را در خود نداشت. معامله‌گران بورس تهران در حالی از روز سه شنبه هفته گذشته توقف افت و رشد اندک قیمت‌ها را شاهد بودند که حجم اندک معاملات نشان از اعتماد کم بخش عمده ای از معامله‌گران به بازار و رشد قیمت‌ها داشت. این امر موجب شد تا تردیدها در مورد پایداری بازار سرانجام دیروز به عرضه سهام در بازار منجر شود. از دیدگاه اکثریت کارشناسان هر چند به دلیل افت قیمت سهام در بازار، فروشندگان اندکی حاضر به فروش در قیمت‌های کنونی هستند اما درگیری بازار در برگزاری مجامع سالانه و همچنین نگرانی معامله‌گران در مورد آینده سبب شده است تا خریداران، حاضر به پرداخت وجه بیشتری برای سهام عرضه شده نباشند. در این فضا عمده تمرکز معامله‌گران به خرید و فروش‌های تکنیکالی و نوسان گیری در بازار معطوف شده است که به دلیل حضور شمار قابل توجه معامله‌گران آن لاین و دسترسی بیشتر به این بخش عملا فرصت‌های اندکی برای معامله‌گران کوتاه مدت در بازار رخ داده و اکثر فعالان در این بخش با زیان‌های سنگینی مواجه می‌شوند. در بازار دیروز کارشناسان همچنان تحولات سیاسی را دنبال کردند اگر چه در این بخش آرامشی نسبی حاکم است، اما تحولات چند هفته آینده می‌تواند در این بخش از اهمیت عمده ای برخوردار باشد. در بازار دیروز معامله‌گران در گروه خودرویی شاهد معاملات ضعیفی بودند.در این گروه بحث بر سر قانونی بودن یا نبودن افزایش قیمت برخی از محصولات شرکت‌های خودرویی دیروز در بازار شنیده می‌شد. در این رابطه مدیرعامل ایران خودرو در واکنش به مخالفت سازمان حمایت با مصوبه کمیته خودرو در مورد افزایش قیمت برخی محصولات این شرکت گفت: این مصوبه با حضور نماینده سازمان حمایت صادر شده است. جواد نجم‌الدین افزود: ما دقیقا مطابق مصوبه کمیته خودرو در برخی تولیداتمان افزایش یا کاهش قیمت را اعمال کرده‌ایم. وی تصریح کرد: خودروهای پارس، پژو جی‌ال‌ایکس و پارس ای‌ال‌ایکس با کاهش قیمت و در سه خودرو نیز افزایش قیمت داشته‌ایم. نجم‌‌الدین در مورد میزان افزایش قیمت برخی خودروهای ایران خودرو نیز گفت: در مورد تندر ۹۰ فعلا ۵/۳ درصد را اعمال کرده‌ایم و در آینده برنامه رشد ۵/۶ درصدی را اجرا خواهیم کرد. وی ادامه داد: در مورد ۲۰۶ نیز رشد ۲ درصدی مصوب شده است. وی در عین حال اظهار داشت: ما رشد ۵/۶ درصدی را در مورد تندر ۹۰ درخواست کرده‌ایم ولی آنچه در کمیته خودرو مصوب شده ۵/۳ درصد است و فعلا رشد ۵/۶ درصدی قیمت در دستور کار نیست. در همین حال سرپرست وزارت صنایع و معادن دیروز گفت: خودروسازان نباید افزایش قیمت خودسرانه داشته باشند در غیر این صورت برای جریمه به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی خواهند شد که زیبنده نیست.

در گروه تجهیزات دیروز زیرمجموعه بنیاد معامله ۷۲۹میلیارد تومانی بلوک حفاری را قطعی کرد. شرکت مالی و سرمایه‌گذاری پیشرو ایران عصر دیروز معامله ۷۲۹ میلیارد تومانی بلوک ۵۰درصد بعلاوه یک سهم حفاری شمال را قطعی کرد و صاحب بیش از یک میلیارد و ۳۰۲ میلیون سهم این شرکت مشمول اصل ۴۴ شد. در گروه تجهیزات صدرا روز گذشته با عدم خرید سهام آذرآب از تعدیل منفی ۷۰ریالی دور ماند.

در گروه غذایی دیروز تعرفه واردات شکر خام ۱۰ درصد افزایش یافت. معاون مالی انجمن کارخانجات قند و شکر از افزایش ۱۰ درصدی تعرفه واردات شکر خام به کشور خبر داد و گفت: به این ترتیب تعرفه واردات شکر خام از ۲۰ به ۳۰ درصد افزایش یافته است. رضا رحمتی اظهار داشت: افزایش تعرفه واردات شکر به نفع تولیدکننده داخلی است و این مساله می‌تواند رشد ۲۵۰ هزار تنی تولید شکر در داخل را به همراه داشته باشد.

وی تصریح کرد: کارخانه‌های تولید شکر معمولا در نیمه دوم سال فعال هستند که با توجه به واردات ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تنی شکر خام توسط دولت پیش بینی می‌شود امسال تولید مناسبی در این محصول داشته باشیم. در گروه پتروشیمی خبرهای منتشره حکایت از تعویق یک ماهه عرضه پتروشیمی زاگرس در فرابورس دارد.در همین حال شرکت نفت و گاز پارسیان نیز مالکیت ۱۹درصد سهام پتروشیمی خراسان را به ارزش یک صد میلیارد تومان به پرتفوی خود افزوده است.در مجموع بازار دیروز بازاری به لحاظ حجم و روند معاملات ضعیف بود که در آن شاخص تغییری نکرد و در رقم ۲۴هزار و ۷۴۲واحد درجا زد. ارزش معاملات دیروز با خارج کردن قطعی شدن معامله بلوکی حفاری شمال به ۵/۳۲میلیارد تومان رسید و از ۱۹۳نمادی که دیروز به روی تابلو رفتند، ۷۸ نماد با کاهش قیمت و ۱۱۱نماد با رشد ارزش معامله شدند.