نزول یا رشد قیمت «پیویسی»؟
قیمت پی وی سی در هفته گذشته روندی نزولی داشت، کاهش تقاضا در خاورمیانه و آسیایجنوبی یکی از دلایلی بود که قیمت پیویسی را منفی کرد. این در حالی است که بیشتر تاجران با توجه به جو روانی موجود در آسیا از عدم ثبات قیمتها ترس دارند. در همین حال در شرق خاورمیانه بازار پی وی سی با توقف همراه است و بیشتر خریداران علاقهای به مبادله نشان نمی دهند. از این رو شکاف بسیاری در بین پیشنهاد تاجران و خریداران وجود دارد و به همین دلیل مبادلات کاهش یافته است.
در هندوستان هم تقاضا طی هفته گذشته ضعیف بوده است، از این رو بیشتر فروشندگان پیشنهادهای قیمتی خود را کاهش دادند و از کاهش تقاضا در آیندهای نه چندان دور ابراز نگرانی میکنند. این در حالی است که در هفته گذشته قیمت پیویسی در هندوستان ۱۰ دلار نسبت به هفته ماقبل آن کاهش داشت و با نرخ ۱۰۵۰ تا ۱۰۶۰ دلار در هر تن معامله شد.
بیشتر معاملهگران در هفته گذشته از بازار پیویسی عقبنشینی کردند، برخی از آنها احتمال میدهند افت قیمتها پس از دورهای کوتاه دوباره اصلاح شود. با این حال بیشتر خریداران با احتیاط وارد مبادلات شدند، البته در بازار شرق خاورمیانه و هندوستان صادرات پیویسی به بازار چین آغاز شده است و این موضوع به گمان بسیاری از فعالان بازار به دلیل تقاضای پایین در هند و شرق خاورمیانه است.
در همین حال بسیاری از تولیدکنندگان آسیا پیشنهادهای خود را با توجه به هزینه حمل و نقل هنوز برای ماه آوریل اعلام نکردهاند. بیشتر معاملهگران انتظار دارند این تولیدکنندگان پیشنهادهای قیمتی خود را در یکی دو هفته آینده اعلام کنند. البته برخی از فعالان بازار انتظار دارند تقاضا در بخشهای پایین دست برای پیویسی در ماه آینده بهبود یابد؛ چرا که مصرفکنندگان رزین در ماه آینده نیازمند خرید پیویسی و افزایش موجودی انبارهای خود هستند.
این در حالی است که فصل تولید رزین پی وی سی در ماه آوریل تا ماه ژوئن است، از این رو انتظار میرود کمبود مواد اولیه تولید پی وی سی طی ماه مارس تا ژوئن سبب کاهش عرضه در بازار شود. در همین حال اتیلن هم هفته گذشته در بازار آسیا روندی منفی داشت، به طوری که قیمت هر تن اتیلن در شمال شرق آسیا ۱۲۴۰ تا ۱۲۶۰ دلار در هر تن سی اف آر معامله شد که نسبت به هفته ماقبل آن ۱۰ دلار در هر تن کاهش را تجربه کرد.
ارسال نظر