مرکز خدمات فولاد ایران - به‌رغم دشواری‌های اقتصادی فعلی، انتظار می‌رود اقتصادهای نوظهور مصرف جهانی فولاد را افزایش دهند. این کشورها در حال حاضر ۶۰ درصد مصرف فولاد دنیا را به خود اختصاص داده‌اند. بنا به اظهار مدیر انجمن جهانی فولاد، اقتصادهای نوظهور در سال ۲۰۰۵ حدود ۵۶ درصد فولاد دنیا را مصرف می‌کردند؛ ولی سهم آنها تا سال ۲۰۲۰ به ۶۲ درصد خواهد رسید. این کشورها در سال‌جاری ۹۶۷ میلیون تن فولاد مصرف خواهند کرد؛ در حالی که کشورهای توسعه یافته ۳۹۲ میلیون تن تقاضا خواهند داشت. برای سال آینده هم کشور‌های با رشد سریع اقتصادی ۰۳/۱ میلیارد تن فولاد مصرف می‌کنند؛ ولی کشورهای توسعه یافته ۴۰۷ میلیون تن.

از دیدگاه این انجمن در سال‌های آینده صنعت فولاد با مشکلات و تغییراتی روبه‌رو خواهد شد؛ از جمله قطبی شدن تولید مواد اولیه و انحصار عرضه آن در دست چند شرکت و همچنین مسائل زیست محیطی و تغییرات آب و هوا. برای رویارویی با این مشکلات باید منابع عرضه مواد اولیه را گسترش داد و امکان افزایش و تغییر مواد اولیه مصرفی و تغییر سیستم‌های تولید را نیز فراهم کرد.

افت تولید فولاد اوکراین

همچنین اوکراین در ماه آگوست نسبت به ماه قبل ۱۰ درصد فولاد بیشتری تولید کرده که معادل ۹۷,۵۶۰ تن بوده است.

در فاصله ماه‌های ژانویه تا آگوست رشد متوسط تولید فولاد در این کشور ماهانه ۱/۸ درصد بوده و به ۱/۲۳ میلیون تن رسیده است؛ ولی پیش‌بینی می‌شود در ماه سپتامبر (ماه جاری) تولید با ۵ درصد کاهش به ۹۰ هزار تن کاهش یابد.

تجار فولاد که منتظر افزایش تقاضا پس از ماه رمضان بوده‌اند ماه‌های قبل خرید کرده و عامل اصلی افزایش تقاضای ماه قبل بوده‌اند؛ ولی در این ماه و ماه آینده تولید فولاد در اوکراین کاهش خواهد یافت که ناشی از شرایط بازار سرمایه، افزایش بهره وام‌ها و کاهش تقاضای بخش‌های ماشین‌سازی و ساختمانی است. پیش‌بینی می‌شود تولید فولاد اوکراین تا پایان سال به ۳۵ میلیون تن برسد؛ در حالی که قبلا این رقم ۸/۳۶ میلیون تن برآورد شده بود.