گروه بورس جهانی - در بازارهای جهانی با وجود اینکه قیمت بیشتر محصولات فلزی پایه و گرانبها به همراه فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی با حالت کاهشی ادامه یافت اما ...

برخی بر این باورند ادامه بحران اقتصادی اروپا نرخ طلا را با رشد ادامه‌داری مواجه خواهد کرد. این در حالی است که براساس گفته برخی از فعالان با انتشار داده‌های اقتصادی جدید همچون نرخ خرده‌فروشی در ایالات متحده، بازارهای مالی تغییرات محسوسی را شاهد خواهند بود.
در بازار توکیو، نرخ بیشتر محصولات با افت همراه بود. تنها کالایی که در بازار توکیو با رشد قیمت مورد دادوستد قرار گرفت پلاستیک بود. طلا، نقره، پلاتینیوم و پالادیوم از جمله فلزات گرانبهایی بودند که رشد قیمت را در دادوستدها دنبال کردند.
در بازار شانگهای، قیمت بیشتر کالاها همانند همسایه آسیایی‌اش با افت همراه بود، این در شرایطی است که با وجود اینکه سیگنال‌های طلا در بورس‌های جهانی منفی بود اما در بازار شانگهای حالت نوسانی داشت. میلگرد هم برخلاف معامله سایر کالاهای فلزی همچون روی، مس، آلومینیوم و سرب افزایش نرخ داشت.
در بازار نیویورک، به عنوان یکی از بازارهای تاثیرگذار و مبدا در برخی از کالاها معامله‌گران شاهد افت قیمت‌ها بودند. نفت خام به ازای هر بشکه با افت اندکی به 98 دلار رسید. همچنین مبادلات پلاتینیوم و پالادیوم کاهش اندکی را شاهد بود اما در بازار کالایی نیویورک دادوستد طلا و نقره شاهد افت محسوسی بود. طلا به یکباره با باز شدن بازارهای جهانی به یک هزار و 525 دلار به ازای هر اونس رسید اما نقره با کاهش کمتری به 35 دلار به ازای هر اونس رسید. به نظر می‌رسد با داده‌ها و گزارش‌های منتشره از وضعیت اقتصادی جهان و کم شدن حجم تقاضاها در بازار، نرخ طلا افت محسوسی را شاهد بود که به همین دلیل دادوستد سایر محصولات گرانبها نیز با افت قیمت همراه بودند.
اما در بازار کالایی شیکاگو، برخلاف سایر بازارها محصولات کشاورزی رشد محسوسی را دنبال کردند. تنها کالایی که در بازار کاهش قیمت داشت، پنبه بود. دلیل اصلی افزایش قیمت‌ها، همان گزارش‌های منتشره درباره اوضاع خشکسالی در سطح اروپا اعلام شد.