شاخص بازار ارز ساکن باقی ماند
تکاپوی بیسرانجام معاملهگران دلار
در اولین روز هفته جاری، شاخص بازار ارز کار خود را در محدوده مقاومتی حساسی آغاز کرد. شنبه، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۶۸۱ تومان شروع کرد که افزایشی ۶ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز پنج شنبه داشت. با وجود این، شاخص بازار ارز در ادامه روز از این محدوده پایین آمد و نهایتا تا ساعت ۳ بعدازظهر به قیمت بسته شده روز پنجشنبه یعنی ۳ هزار و ۶۷۵ تومان بازگشت. به این ترتیب، این روزها مرز ۳ هزار و ۶۸۰ تومانی تبدیل به سد محکمی در برابر معاملهگران دلار شده است و حساسیت و احتیاط بازار در این محدوده افزایش یافته است. شکستن این مرز، امید معاملهگران برای عبور دلار از مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان را افزایش خواهد داد.
به گفته حاضران در بازار، روز شنبه نیروی افزایشی بنیادی خاصی در بازار وجود نداشت و تنها برخی معاملهگران آتی سعی داشتند با خریدهای خود قیمت را وارد محدوده بالاتر کنند، اما تلاش آنها از آنجایی که پشتوانه تقاضای واقعی را نداشت با شکست مواجه شد. شنبه نرخ حواله درهم نیز نسبت به روز پنجشنبه تغییر قیمتی را تجربه نکرد تا قیمت دلار در بازار داخلی از این ناحیه نیز تحریک نشود. سکهبازان نیز روز شنبه وارد بازار ارز نشدند و سعی نکردند با خرید دلار از دارایی خود حمایت کنند. به این ترتیب از سوی بازار همسایه نیز دلار تحتتاثیر نیروی افزایشی قرار نگرفت.
افزایش سرعت نرخ رسمی
از روزهای انتهایی هفته گذشته سرعت رشد نرخ رسمی دلار افزایش یافته است. در ادامه این روند، روز شنبه نرخ رسمی دلار با 12 ریال افزایش به قیمت 3 هزار و 14 تومان و 2 ریال رسید. این سومین افزایش متوالی دلار مبادلهای بود. ارز یاد شده روزهای چهارشنبه و پنجشنبه نیز مجموعا 12 ریال رشد را تجربه کرده بود. برخلاف افزایش نرخ رسمی دلار، نرخ رسمی اکثر ارزهای اروپایی کاهش یافت. شنبه نرخ رسمی یورو با 19 تومان کاهش به قیمت 3 هزار و 274 تومان رسید. نرخ رسمی پوند نیز با 12 تومان افت به حدود 4 هزار و 454 تومان رسید. با این حال افت نرخ رسمی فرانک سوئیس بیش از دو ارز دیگر بود. در اولین روز هفته فرانک مبادلهای با حدود 39 تومان کاهش به قیمت 3 هزار و 9 تومان و 7 ریال رسید.
ارسال نظر