هشدار درباره ایران چکهای۵۰ تومانی
به فاصله حدود دو ماه از رونمایی و انتشار ایرانچکهای جدید ۵۰ هزار تومانی، خزانهداری برخی بانکها به شعب خود هشدار دادند که نمونه تقلبی این اسکناس نیز به بازار آمده و در دریافت آن ملاحظات لازم را رعایت کنند.
به گزارش «ایسنا»، تقلب اسکناس در بازار پول ایران موضوع تازه و عجیبی نیست و همواره شاهدیم که به فاصله کوتاهی از انتشار اسکناسهای جدید از سوی بانک مرکزی و گردش آن در بانکها نمونه تقلبی آن نیز دست به دست میچرخد تا اینکه یک فروشنده حرفهای یا بانکدار با آن مواجه و تقلبی بودنش را تشخیص دهد که البته در این میان دارنده به میزان اسکناس در دست متضرر میشود و هیچ راه بازگشتی برای پول از دست رفته وی نیست.
به فاصله حدود دو ماه از رونمایی و انتشار ایرانچکهای جدید ۵۰ هزار تومانی، خزانهداری برخی بانکها به شعب خود هشدار دادند که نمونه تقلبی این اسکناس نیز به بازار آمده و در دریافت آن ملاحظات لازم را رعایت کنند.
به گزارش «ایسنا»، تقلب اسکناس در بازار پول ایران موضوع تازه و عجیبی نیست و همواره شاهدیم که به فاصله کوتاهی از انتشار اسکناسهای جدید از سوی بانک مرکزی و گردش آن در بانکها نمونه تقلبی آن نیز دست به دست میچرخد تا اینکه یک فروشنده حرفهای یا بانکدار با آن مواجه و تقلبی بودنش را تشخیص دهد که البته در این میان دارنده به میزان اسکناس در دست متضرر میشود و هیچ راه بازگشتی برای پول از دست رفته وی نیست. سال گذشته بعد از انتشار ایران چک ۱۰۰ هزار تومانی مدتی نگذشت که نمونه تقلبی آن به بازار آمد و امسال به فاصله حدود دو ماه یعنی از اوایل شهریور که ایران چک ۵۰ هزار تومانی از سوی بانک مرکزی منتشر شد گزارشهای دریافتی حاکی از ورود ۵۰ هزار تومانی تقلبی است.
این در حالی است که خزانه داری برخی بانکها به شعب اعلام کردهاند اسکناسهای ۵۰ هزار تومانی تقلبی مشاهد شده و لازم است کارکنان شعب در هنگام دریافت پول و از جمله این اسکناس تمامی مسائل امنیتی مربوط به دریافت این ایران چک را مدنظر داشته باشند. آنطور که یکی از مدیران شعب گفته ایران چکهای تقلبی از طریق نوع کاغذ آنها قابلیت شناسایی دارند و دارنده آن میتواند با کمی دقت و مدنظر داشتن نکات امنیتی ایران چک اصلی، تقلبی بودن آن را تشخیص دهد.
باید توجه داشت که تقلبی بودن اسکناس با جعلی بودن آن کاملا متفاوت است بهطوری که در نمونه جعلی دقیقا اسکناسی با تمامی مسائل امنیتی و فیشرهایی که بانک مرکزی در تولید اسکناس به کاربرده تولید و منتشر میشود و تنها بانک مرکزی چاپکننده آن نیست، ولی در تقلبی نکات امنیتی رعایت نمیشود و عمدتا از لحاظ ظاهری با نمونه اصلی منطبق است. این در حالی است که بنابر اعلام مدیران بانک مرکزی تاکنون هیچ نمونه جعل شدهای از اسکناس و ایران چک گزارش و ثبت نشده است که بیانگر امنیت قابل قبول اسکناسهای منتشر شده این بانک است.
ارسال نظر