دلار دوباره به یک قدمی ۳۴۰۰ تومان رسید
اثر ارزی دوپینگ نفتی خنثی شد
گروه بازار پول: اثر «دوپینگ نفتی» که در روز شنبه موجب افت ۱۵ تومانی و رسیدن دلار به قیمت ۳۳۸۰ تومان شده بود، در روز یکشنبه خنثی شد تا این ارز با ۱۵ تومان افزایش به قیمت پنجشنبه یعنی ۳۳۹۵ تومان بازگردد. به اعتقاد فعالان، پرش ناگهانی طلای سیاه به بالای ۴۰ دلار در بازار روز شنبه اثرات روانی ایجاد کرده بود که پایداری چندانی نداشت و موجب شد که این ارز روز یکشنبه به سطح قیمتی انتهای هفته گذشته بازگردد.
«مقاومت معاملهگران دلار در محدوده ۳۳۸۰ تومان»، «فعال شدن جزئی بخشی از تقاضای آربیتراژی» و «عرضه ضعیفتر بازارساز نسبت به پنجشنبه پیشین» از عواملی بودند که تا حدی به پایدار نماندن اثر هیجانی نفتی کمک کردند، اما عوامل یاد شده در مجموع تاثیر جدی در افزایش قیمت روز یکشنبه نداشتند تا خالی شدن اثر دوپینگ نفتی مهمترین عامل بازگشت دلار باشد.
گروه بازار پول: اثر «دوپینگ نفتی» که در روز شنبه موجب افت ۱۵ تومانی و رسیدن دلار به قیمت ۳۳۸۰ تومان شده بود، در روز یکشنبه خنثی شد تا این ارز با ۱۵ تومان افزایش به قیمت پنجشنبه یعنی ۳۳۹۵ تومان بازگردد. به اعتقاد فعالان، پرش ناگهانی طلای سیاه به بالای ۴۰ دلار در بازار روز شنبه اثرات روانی ایجاد کرده بود که پایداری چندانی نداشت و موجب شد که این ارز روز یکشنبه به سطح قیمتی انتهای هفته گذشته بازگردد.
«مقاومت معاملهگران دلار در محدوده ۳۳۸۰ تومان»، «فعال شدن جزئی بخشی از تقاضای آربیتراژی» و «عرضه ضعیفتر بازارساز نسبت به پنجشنبه پیشین» از عواملی بودند که تا حدی به پایدار نماندن اثر هیجانی نفتی کمک کردند، اما عوامل یاد شده در مجموع تاثیر جدی در افزایش قیمت روز یکشنبه نداشتند تا خالی شدن اثر دوپینگ نفتی مهمترین عامل بازگشت دلار باشد. نشانه دیگر برای این ادعا وضعیت شاخص کل بورس بود. شاخص کل روز شنبه توانسته بود، رشد ۳۸/ ۰ درصدی را که در یک ماه اخیر بیسابقه بود، به ثبت برساند و در رقم ۶۴ هزار و ۴۵۱ واحدی بایستد.
اما روز یکشنبه با خالی شدن اثرات هیجانی نفت، شاخصکل ( هموزن) افت کوچکی را تجربه کرد و شاخص کل هم تنها توانست ۱۶ واحد بالا برود. همزمان با رشد دلار، قیمت سکه هم اولین رشد خود از یکشنبه گذشته را تجربه کرد و با ۸ هزار تومان رشد به قیمت۹۱۸ هزار تومان رسید.
افزایش میانه روز
تا ساعت ۱۲ ظهر روز یکشنبه، شاخص بازار ارز نوسانات قیمتی چندانی نداشت و قیمت این ارز در بازه محدود ۳۳۸۲ تا ۳۳۸۶ تومان حرکت کرد، اما از این ساعت تحرکات معاملهگران غیررسمی بالا رفت و بهدنبال آن قیمت این ارز مقداری رشد کرد. تا ساعت ۳ بعدازظهر روز یکشنبه، دلار تا قیمت ۳۳۹۵ تومان بالا رفت تا افت قیمتی روز شنبه جبران شود و این ارز به قیمت پنجشنبه ۵ شهریور بازگردد.
فعالان بازار ارز، این رشد را بیشتر به خالی شدن اثر هیجانی بالا رفتن قیمت نفت در دو روز انتهایی هفته قبل مرتبط دانستند. به اعتقاد آنها، پایین آمدن قیمت نفت به زیر ۴۰ دلار اثر هیجانی افزایشی در بازار برجا گذاشته بود، در نتیجه تغییر جهت قیمت طلای سیاه هم اثرات روانی خاص خود را داشت و موجب افت دلار شد. البته این اثر چندان پایدار نبود و بازار در روز یکشنبه به وضعیت عادی خود بازگشت. یکی از عواملی که به بازگشت قیمت دلار و خالی شدن هیجان نفت کمک کرد، مقاومت معاملهگران غیررسمی بود.
به گفته فعالان، یکشنبه، معاملهگران دلار در برابر کاهش این ارز به زیر ۳۳۸۰ تومان مقاومت کردند و در ادامه با افزایش تحرکات خود در سمت معاملات آتی و نقدی توانستند قیمت را به سطح ۳۴۰۰ تومان نزدیک کنند. در این میان، ورود یک نوع تقاضا هم به این معاملهگران کمک کرد که فعال شدن جزئی تقاضای آربیتراژی معاملهگران منطقه سلیمانیه عراق بود. شنیدهها حاکی از آن است که تقاضا برای خروج ارز به بازار کشور همسایه در روز یکشنبه به میزان کمی وجود داشت، این در حالی است که این تقاضا چهارشنبه گذشته بسیار بیشتر از این میزان بود، عاملی که موجب شده بود دلار در مقطعی از روز چهارشنبه از سطح ۳۴۰۰ تومان هم عبور کند. با این حال روز شنبه این تقاضا محدود بود تا افزایش قیمتی دلار بیشتر به خالی شدن اثر هیجانی نفت نسبت داده شود. یکشنبه قیمت یورو هم پس از چند روز پرنوسان تغییر قیمتی را تجربه نکرد و روی رقم ۳۸۱۰ تومان باقی ماند.
افزایش هیجانی سکه
روز یکشنبه سکه اولین افزایش خود از یکشنبه گذشته را تجربه کرد و با ۸ هزار تومان رشد به قیمت۹۱۸ هزار تومان رسید. این افزایش در حالی ثبت شد که این فلز گرانبها از دوشنبه تا پنجشنبه گذشته ۳۳ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده و به قیمت ۹۱۰ هزار تومان رسیده بود. روز شنبه واکنش سکه به عوامل کاهشی و افزایشی خنثی بود و این دارایی روی قیمت ۹۱۰ هزار تومان باقی ماند. با این حال قیمت سکه تحتتاثیر رشد دلار در روز یکشنبه در مسیر افزایشی قرار گرفت. برخی از فروشندگان، جدا از افزایش قیمت دلار، رشد خریدهای معاملهگران را عامل رشد سکه دانستند.
ارسال نظر