ایرنا: معاون نظارتی بانک مرکزی از اتمام حجت این بانک با صرافان بدون مجوز خبر داد و گفت: صرافان زیادی در جریان دریافت مجوز از بانک مرکزی قرار دارند؛ بنابراین بانک مرکزی از پایان مردادماه و همزمان با اتمام فرصت دریافت مجوز با صرافان بدون مجوز برخورد می‌کند.


حـمـید تهـرانفر در پـاسخ به پرسشی درباره پایان مهلت ساماندهی صرافی‌ها در 28 مرداد سال‌جاری و همچنین اقدامات انجام شده از سوی بانک مرکزی در این زمینه افزود: براساس دستورالعمل جدید، مهلت صرافان برای دریافت مجوز از بانک مرکزی روز 28 مرداد پایان می‌یابد.


به گفته وی، صرافان غیرمجاز بعد از پایان این دوره طبق قانون نباید معاملات ارزی داشته باشند و این امر تنها برای صرافان دارای مجوز از بانک مرکزی امکان‌پذیر است.


معاون نظارتی بانک مرکزی تاکید کرد: براساس قانون، فعالیت صرافان بدون مجوز مشمول ضوابط قانون مبارزه با قاچاق ارز می‌شود و پس از اتمام این دوره (28 مرداد) خرید و فروش ارز توسط این صرافی‌ها، کار غیرقانونی آشکار است.


وی با تاکید بر اینکه برخی از صرافی‌ها دارای کفایت سرمایه مناسبی هستند، اظهار کرد: تعدادی از صرافی‌های قدیمی در حال تمدید مجوز و تعدادی صرافی جدید نیز در حال دریافت مجوز از بانک مرکزی هستند.


معاون نظارتی بانک مرکزی از بررسی وضعیت تعداد زیادی از صرافی‌ها در بانک مرکزی خبر داد و تصریح کرد: هرچند آمار تعدادی از صرافان مجاز روی سایت بانک مرکزی قرار گرفته، اما پس از بررسی‌ها و ارایه مجوز باید آمار 400 یا 500 صرافی به این تعداد اضافه شود.


تهرانفر با تاکید بر اینکه عمده صرافی‌های قدیمی مجاز هستند و پروانه دریافت کرده‌اند، ادامه داد: تعداد زیادی تقاضا نیز روی میز بانک مرکزی قرار دارد.


این مقام مسوول در بانک مرکزی با اشاره به پایان مهلت صرافی‌ها برای دریافت مجوز از بانک مرکزی در پایان مردادماه گفت: بانک مرکزی پس از پایان این مهلت با صرافی‌های غیرمجاز برخورد خواهد کرد.


تهرانفر از متقاضیان بازار ارز خواست تا در معاملات خود به صرافی‌های دارای مجوز از بانک مرکزی مراجعه کنند؛ زیرا فعالیت صرافی‌های بدون مجوز غیرقانونی خواهد بود.


وی گفت: از مجموع صرافی‌هایی که از گذشته با بانک مرکزی در حال همکاری بودند در حال حاضر 350 صرافی مجوز خود را تمدید کرده و دارای مجوز معتبر هستند و اسامی آنها در سایت بانک مرکزی نیز ثبت شده است.


معاون نظارت بانک مرکزی ادامه داد: ۴۵۰ صرافی دیگر هم با ارائه مدارک خود به بانک مرکزی در حال ورود به لیست صرافی‌های مجاز هستند.


تهرانفر با بیان اینکه فرصت باقیمانده بهترین زمان برای صرافی‌هایی است که تاکنون هیچ اقدامی انجام نداده‌اند، اظهار کرد: مهلت تعیین شده از سوی بانک مرکزی برای صرافی‌ها به هیچ عنوان از سوی بانک مرکزی تمدید نمی‌شود.


وی در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی چه برخوردی با صرافی‌هایی که در مهلت تعیین شده بانک مرکزی مدارک خود را ارائه نکنند، خواهد داشت، اظهار کرد: ابتدا از مردم درخواست داریم که نیازهای ارزی خود را تنها در صرافی‌های مجاز و بانک متمرکز کنید؛ باید یادآوری کرد که معاملات ارزی خارج از مکان‌های مجاز به شرحی که اعلام شده مشمول ضوابط قانون قاچاق کالا و ارز می‌شود. ضمن آنکه بانک مرکزی با پایان مهلت تعیین شده برای صرافی‌ها با صرافی‌های متخلف به‌طور قاطع برخورد می‌کند.وی افزود: در حال حاضر بیش از دو هزار متقاضی صرافی جدید کار خود را در بانک مرکزی به مراحل نهایی نزدیک کرده‌اند که امیدواریم با ورود این تعداد صرافی شاهد بازاری منظم و متشکل از قریب به سه هزار صرافی مجاز در کشور باشیم که بسیاری از مشکلات مطروحه به این ترتیب از بین خواهد رفت.


اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری مردادماه سال گذشته در ابلاغیه‌ای به بانک مرکزی دستور ساماندهی صرافی‌ها را صادر کرد که براساس آن صرافی‌ها تا 28 مرداد سال‌جاری برای دریافت مجوز از بانک مرکزی فرصت داشتند؛ بنابراین این صرافی‌ها برای دریافت مجوز 17 روز زمان دارند.


براساس این دستورالعمل حداقل سرمایه اولیه تاسیس صرافی‌های متعلق به موسسات اعتباری (بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی) و نیز صرافی‌های هفت شهر تهران، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد، اهواز و تبریز چهار میلیارد تومان و در سایر شهرها دو میلیارد تومان تعیین شد. همچنین صرافی‌ها موظف به ارائه ضمانت‌نامه بانکی بدون قید و شرط حسن انجام تعهد به نفع بانک مرکزی به میزان ۵۰ درصد آخرین سرمایه ثبتی شدند.